Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Πύργος: Ξεκίνησε η αποκομιδή 3.500 τόννων απορριμμάτων- 1.500 στον ΧΥΤΑ Στράτου- Προσπάθεια να «εξαχθούν» σκουπίδια και στην Βόνιτσα

Ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη η αποκομιδή 3.500 τόννων σκουπιδιών από τον Δήμο Πύργου. Κύρια η αποκομιδή γίνεται στην πόλη του Πύργου.
           Από αυτά 2.000 τόννοι θα πάνε στον ΧΥΤΑ Φλόκα και 1.500 τόννοι στον ΧΥΤΑ Στράτου Αγρινίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Δημοτικής Αρχής στον Δήμο Πύργου έχουν συσωρευθεί περίπου 13.000 τόννοι απορριμμάτων. Δηλαδή θα γίνει αποκομιδή του 27% των ήδη υπαρχόντων σκουπιδιών.
     Οι ΧΥΤΑ Φλόκα και ΧΥΤΑ Αγρινίου ΔΕΝ θα πάρουν άλλες ποσότητες σκουπιδιών του Δήμου Πύργο αφού αφενός υπάρχουν αντιδράσεις των κατοίκων και αφετέρου η απόφαση στον ΦΟΔΣΑ Αγρινίου πέρασε με δυσκολία (βλέπε σχετικό άλλο άρθρο μας).
       Η «εξαγωγή» στον ΧΥΤΑ Στρατου Αγρινίου γίνεται με  αντίτιμο 41,8 ευρώ ο τόνος (με τον ΦΠΑ) προς το ΧΥΤΑ ΣΥΝ τα μεταφορικά Πύργος – Αγρίνιο. Απο την Δημοτική Αρχή καταβάλλεται προσπάθεια να «εξαχθούν» σκουπίδια και στην Βόνιτσα. 

Δυσοσμία – Σκίπες – Μύγες – Ποντίκια στους σωρούς των σκουπιδιών
     Με την άνοδο της θερμοκρασίας στην πόλη του Πύργου και τα χωριά του Δήμου υπάρχει έντονη δυσοσμία, Σκίπες, Μύγες, Ποντίκια, ακόμα και φίδια  στους σωρούς των σκουπιδιών.
     Τα Σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω των σκουπιδιών και γιά να μην τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των μαθητών......



Αύριο το Συλλαλητήριο  «ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΥΡΓΟ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» – Στάση εργασίας απο την ΑΔΕΔΥ

     Η Επιτροπή Αγώνα «ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΥΡΓΟ ΧΩΡΙΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ» εκφράζοντας το καθολικό αίτημα των κατοίκων μιας πόλης που βρίσκεται  σε καθεστώς υγειονομικής κρίσης, με απροσδιόριστες συνέπειες από την πιθανή ανάπτυξη επιδημικών νόσων, σας καλεί να συμμετέχετε εμπράκτως στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΡΓΗΣ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Απριλίου και ώρα 12:00 με προγραμματισμένο χώρο συγκέντρωσης το Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, επί της οδού Μανωλοπούλου.
      Θεωρούμε  ότι με αποφάσεις των Συλλογικών σας Οργάνων πρέπει να προβείτε στην αναστολή λειτουργίας των εμπορικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών της πόλης, ώστε να διευκολυνθούν τα μέλη σας και οι εργαζόμενοι σε αυτούς, να συμμετάσχουν  στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΡΓΗΣ ενάντια στην διαχειριστική και πολιτική ανικανότητα των υπευθύνων, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή μας, την αξιοπρέπεια μας και την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων σας, με αίτημα την άμεση αποκομιδή των απορριμμάτων από τον Δήμο Πύργου.

http://www.iliaoikonomia.gr
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο