Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

H Ένωση Αγρινίου καταγγέλει «κύκλωμα επιτηδείων στο ΟΣΔΕ»

      H Ένωση Αγρινίου προέβη σε δημόσια καταγγελία κάνοντας λόγο για «κύκλωμα επιτηδείων στο ΟΣΔΕ» το οποίο συνδέει με τη «δράση γνωστού μελετητή».
      Η Ένωση υποστηρίζει πως «έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στις υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ από την υποβολή εκατοντάδων υπεύθυνων δηλώσεων παραγωγών της περιοχής, οι οποίοι, φοβούμενοι υποκλοπή προσωπικών δεδομένων, αφού και στο παρελθόν πολλοί από αυτούς υπήρξαν θύματα παρόμοιας παράνομης πράξης, καταγγέλλουν ότι δεν έχουν δώσει οποιαδήποτε εξουσιοδότηση ή εντολή στον παραπάνω «μελετητή», προκειμένου να υποβάλει για λογαριασμό τους την ενιαία αίτηση ΟΣΔΕ για τα έτη 2015-2020, ούτε έχουν υπογράψει οποιοδήποτε σχετικό έγγραφο ή ονομαστική κατάσταση για το σκοπό αυτό.      Το παραπάνω γεγονός, έχει θορυβήσει τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που για μια ακόμη φορά βρίσκεται μπροστά σε ένα κύκλωμα πλαστογράφων, που προσπαθεί κατά παράνομο τρόπο, να υφαρπάξει από τις αρμόδιες υπηρεσίες του την απαραίτητη πιστοποίηση υποβολής της ενιαίας αίτησης ΟΣΔΕ».........



     Να σημειωθεί πως η Ένωση επιχειρεί στην ανακοίνωση της να «φωτογραφίσει» το πρόσωπο που καταγγέλλει  υποστηρίζοντας πως «πρόκειται για την υπό διαφορετική εκδοχή του ιδίου κυκλώματος, κεντρικό πρόσωπο του οποίου είναι ο παραπάνω «μελετητής-γεωπόνος», που και στο παρελθόν είχε αναστατώσει τις υπηρεσίες και  τους  αγρότες πέντε νομών ανάμεσά τους  και η Αιτωλοακαρνανία, με την υπόθεση πλαστογράφησης  στα βιολογικά και όχι μόνο».
      Η Ένωση υποστηρίζει πως οι  παραγωγοί πρέπει να γνωρίζουν ότι το εν λόγω  κύκλωμα  έχει πλέον αποκαλυφθεί και ότι έπονται και νέες  διώξεις εναντίον των μελών του.
    Οφείλουν δε να είναι  επιφυλακτικοί και υποψιασμένοι έναντι του κάθε  τυχοδιώκτη, ο οποίος εμφανίζεται στα χωριά  υποσχόμενος με μεγάλη ευκολία διάφορα, καθώς ο κίνδυνος να χάσουν τις επιδοτήσεις και να βρεθούν και οι  ίδιοι κατηγορούμενοι είναι υπαρκτός και μεγάλος.
      Ο πρόεδρος της Ένωσης Αγρινίου, κ Θωμάς Κουτσουπιάς, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν τους αγρότες εύκολα θύματα και που νομίζουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις, εξαπατώντας τους ίδιους και το κράτος. Η Δικαιοσύνη, στην οποία και έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη, θα αποφανθεί. Εκείνο που εγώ θέλω να τονίσω είναι ότι οι αγρότες μας δεν είναι μόνοι τους. 
      Η Ένωση Αγρινίου είναι εδώ για να υπερασπιστεί το εισόδημα και την αξιοπρέπειά τους. Οφείλουν, όμως, και οι ίδιοι να αντιδρούν όταν έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες νοσηρές καταστάσεις, που υπονομεύουν το μέλλον και την ίδια τη δουλειά τους. Και θέλω να συγχαρώ όλους εκείνους που έσπευσαν να ενημερώσουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ για την παράνομη δράση του κυκλώματος, προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό και τους συναδέλφους τους που ενδεχομένως δεν αντελήφθησαν την απάτη. Τώρα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο Εισαγγελέας έχουν το λόγο»

http://www.agrinionews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο