Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Έγινε και αυτό: Αυθαίρετη κοπή πεύκων στο Αλσύλλιο Κατούνας

       

 Βάναυσο χτύπημα στο περιβάλλον της Κατούνας αποτελεί το κόψιμο από αγνώστους, πεύκων σήμερα μέσα στο Αλσύλλιο της Κατούνας, το οποίο αποτελεί το σήμα κατατεθέν του χωριού. 
   Όταν έφτασαν ευαίσθητοι κάτοικοι αντίκρισαν εικόνες καταστροφής καθώς οι άγνωστοι παράνομοι δράστες είχαν κόψει από τη ρίζα Πεύκα με αλυσοπρίονα. 
      Να τονίσουμε ότι το Άλσος της Κατούνας αποτελεί το κόσμημα του χωριού, είναι το καμάρι τους και όλοι οι Κατουνιώτες το προσέχουν σαν τα μάτια τους. Είναι το μπαλκόνι της Κατούνας με πανέμορφη θέα και παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια, είναι πόλος έλξης, για ντόπιους και ξένους, αλλά και χώρος σχολικών εκδρομών...........
ΦΩΤΟ: ΗΛΙΑΣ ΜΠΛΙΤΣΑΣ 


     Οι κάτοικοι, είναι εξοργισμένοι και προσπαθούν να καταλάβουν τους λόγους για τους οποίους οι άγνωστοι κόβουν τα πεύκα και καταστρέφουν το αλσύλλιο. Και αναρωτιούνται: «Τι άλλο να περιμένουμε;», «Που είναι η Δασική Υπηρεσία;», «Που είναι ένας εισαγγελέας να κάνει έλεγχο γι’ αυτή την καταστροφή;».
        Υπάλληλοι του Δασαρχείου Αμφιλοχίας κινήθηκαν άμεσα στο σημείο, εντόπισαν τα κομμένα πεύκα και αναζητούν τους δράστες.




8 σχόλια:

  1. το βιντεο το τραβηξα εγω(επωνυμως)και την ωρα της....υλοτομησης!!!μου ειπαν οτι ειχαν αδεια απ'την τοπ.δ.αρχη.αφου καταφερα κι επικοινωνησα τωρα το βραδυ με τον προεδρο δ.δ.κατουνας,μου ειπε οτι ναι ειχε δωσει αδεια,(το δασαρχειο εχει λογο(;;)παροτι το δασυλλιο ειναι εντος σχεδιου και ειδοποιηθηκε εγκαιρως!!)αλλα γι πεσμενα και επικινδυνα γυρτα δεντρα.τωρα αυτα που κοπηκαν(εκτος ενος ή δυο)σε τι κατασταση ηταν φαινεται απ'το βιντεο!και για τους απιστους...ιδου η...κατουνα,ιδου και το..δασυλλιο!!! φιλικα ΗΛΙΑΣ ΜΠΛΙΤΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΡΩΤΑ XIROMERONEWS ΝΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΥΘΕΡΑΙΤΗ ΚΟΠΗ ΟΥΤΕ ΒΑΝΑΥΣΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ta peyka itan pesmena apo ton aera pano se fraxtes oikopedon kai aylis spition evestete katoynioti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS,ΟΥΤΕ Ο ΘΥΜΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ! ΗΜΑΡΤΟΝ ΠΙΑ!Υ.Γ.ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για την καταπάτηση του Δασυλλίου απ όλες τις πλευρές τι θα κάνει η Δημοτική Αρχή?

    Τολμάτε να βάλετε χέρι στους καταπατητές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν ειχε κανενασ δουλεια να κοψει τα πευκα ελεοος ουτε ο προεδρος ειχε δουλεια να δωσει αδεια αν ειναι δυνατον τοτε ας παρουμε ολοι ενα πριονι και να παμε αυτα ειναι ντροπες και αυτο ειναι προβλημα ακου δν ειναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξηρόμερο γιατί δν περνάνε τα μηνύματα μ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΑΣΑΡΧΗΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΥΝΑΣ.ΚΑΙ Σ ΑΝΩΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο