Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ο Κασιδιάρης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα

      Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος του βουλευτή της ΧΑ - «Αθώος δεν ακούστηκε και δεν είναι» δήλωσε η βουλευτής του ΚΚΕ - Η έδρα επεσήμανε στον κατηγορούμενο πως η ενέργειά του να επιτεθεί στην κυρία Κανέλλη ήταν απαράδεκτη

      Με απόφαση του δικαστηρίου, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για το χαστούκι που είχε δώσει στη Λιάνα Κανέλλη.
     Το δικαστήριο έπαυσε την ποινική δίωξη σε βάρος του βουλευτή της ΧΑ που κατηγορούνταν για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών στη βουλευτή του Κομμουνιστικού Κόμματος. Ωστόσο η έδρα επισήμανε στον κατηγορούμενο ότι η ενέργειά του να επιτεθεί στην κυρία Κανέλλη ήταν απαράδεκτη.........



   Η απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου της Αθήνας για το χαστούκι του Ηλία Κασιδιάρη ήταν συμβατη, όχι όμως ευθυγραμμισμένη με την πρόταση του εισαγγελέα που ζήτησε να αθωωθεί ο Ηλίας Κασιδιάρης για την επίθεση σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη.
    «Αθώος δεν ακούστηκε και δεν είναι» τόνισε η Λιάνα Κανέλλη σχολιάζοντας την απόφαση και πρόσθεσε: Είχα πει ότι δεν θα κάνω μήνυση και αυτός είναι ο τυπικός λόγος. Η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε ότι το ζήτημα της Χρυσής Αυγής είναι πολιτικό και προειδοποίησε άπαντες: «Το νου σας...».
TO BINTEO

Τι ζήτησε ο εισαγγελέας
       Ο εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή του κατηγορουμένου για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Όπως είπε στην πρότασή του θα μπορούσε ο κατηγορούμενος να κηρυχθεί ένοχος για απλή σωματική βλάβη αλλά χρειαζόταν έγκληση εντός τριμήνου.
Κατά τα άλλα είπε ότι ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά του. «Ενας άνδρας δεν χτυπάει μια γυναίκα», είπε ο εισαγγελέας.

Απολογία Κασιδιάρη
    «Αναγνωρίζω ότι η συμπεριφορά μου δεν είναι η δέουσα» είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης στην απολογία του στο δικαστήριο στο οποίο δικάζεται για την επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη.
    «Απαντώ σε αυτό που είπε ο κ. Εισαγγελέας, εάν ένας άνδρας νομιμοποιείται να χτυπάει μια γυναίκα. Κατηγορηματικά όχι, εάν όμως κάποιος βρισκόταν στη δική μου θέση θα είχε και αυτός μια άσχημη στιγμή» είπε ο κατηγορούμενος βουλευτής και συνέχισε: «Αναγνωρίζω ότι η συμπεριφορά μου δεν είναι η δέουσα. Ξέφυγα με την κυρία Δούρου και μετά από αυτό έπρεπε να φύγω. Δέχθηκα χτύπημα όμως με κάποια έντυπα στο πρόσωπο. Φαίνεται και ο σπασμός στο πρόσωπό μου. Ασφαλώς και δεν υπήρξαν γροθιές, ένα χαστούκι στο πρόσωπο της κυρίας Κανέλη και δυο στον αέρα. Ούτε κοκκινίλα υπήρχε ούτε μόλωπας. Δεν μπορεί να δικάζομαι για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ορθώς είμαι κατηγορούμενος αλλά δεν υπήρξαν γροθιές».

Εισαγγελέας: Ακριβώς μετά τι έγινε;
Κασιδιάρης: Έφυγα, ούτε φώναξα, ούτε χτύπησα κανένα αυτά είναι ψεύδη. Είχα νεύρα και προτίμησα να αποχωρήσω.
Εισαγγελέας: Ψάξατε την κυρία Κανέλη;
Κασιδιάρης: Δεν υπήρχε πρόθεση από την πλευρά της, όταν συναντάς ένα τοίχο και ενώ αντιδράς αναλόγως. Εάν δεχθώ συγνώμη θα ζητήσω συγνώμη.

      Το βίντεο με την επίθεση που δέχθηκε η Λιάνα Κανέλλη από τον Ηλία Κασιδιάρη θα προβληθεί στη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη και που συνεχίζεται σε κλίμα έντασης.
 «Οι κομμουνιστές παλιοί και καινούργιοι ορθώνουν ανάστημα στον φασισμό» είπε η Λιάνα Κανέλλη όταν η συνήγορος υπεράσπισης την αποκάλεσε πρώιμη κομμουνίστρια.
     Η αποστροφή αυτή προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες  και βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος της βουλευτού από τους υποστηρικτές του κατηγορουμένου και την διακοπή του δικαστηρίου.
   Στην έδρα του δικαστηρίου τοποθετήθηκε υπολογιστής προκειμένου να προβληθεί το επίμαχο βίντεο.

Τι κατέθεσε η Λιάνα Κανέλλη
 Η δίκη του Ηλία Κασιδιάρη ξεκίνησε με την κατάθεση της Λιάνας Κανέλλη.
«Δέχθηκα τέσσερις μπουνιές στο πρόσωπο. Προσπάθησα να μη πέσω κάτω και ήθελα να αποφύγω το ρεζιλίκι να έχω πέσει κάτω και μάλιστα σε στούντιο από τις μπουνιές» ανέφερε η κυρία Κανέλλη προσθέτοντας ότι από τα χτυπήματα «επιδεινώθηκε η υγειά της». «Ήμουν ένας άνθρωπος σε πλήρη οδύνη. Δεν θέλησα να κάνω μήνυση γιατί από μόνη της η πράξη είναι εξευτελιστική» συμπλήρωσε.
    Νωρίτερα το δικαστήριο απέρριψε ένσταση του κατηγορουμένου περί ακυρότητας του κατηγορητηρίου επειδή -όπως είπε - δεν προηγήθηκε για τη πράξη αυτή άρση ασυλίας του.
   Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση εκδικάζεται σήμερα έπειτα από δυο αναβολές.

     Η Λιάνα Κανέλλη φτάνοντας στην Ευελπίδων κατευθύνθηκε στο κτήριο 8 όπου εκδικάζεται η υπόθεση στην αίθουσα 1 από το Β' Μονομελές. Θέλοντας να αποφύγει συνάντηση με τον Κασιδιάρη μπήκε κατευθείαν στην αίθουσα.
    Μετά από λίγη ώρα κατέφτασε συνοδεία αστυνομικών και ο βουλευτής της Χ.Α. και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα από οπαδούς του κόμματος που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.
    Αρκετοί ήταν αυτοί που τον περίμεναν και έξω από το κτήριο όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση, με τους μισούς να του φωνάζουν «Μπράβο, να αγιάσει το χέρι σου» και τους άλλους μισούς να τον βρίζουν και να φωνάζουν «Αλήτη, δεν ντρέπεσαι».

Παπαδάκης: Δεν ξέρω αν ήταν χαστούκια ή μπουνιές
«Πολύ έντονα» χαρακτήρισε τα χτυπήματα που δέχτηκε  η Λιάνα Κανέλη από τον Ηλία Κασιδιάρη ο δημοσιογράφος Γ. Παπαδάκης καταθέτοντας στο Δικαστήριο.  Ωστόσο, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις της προέδρου, δεν κατάφερε να πει με βεβαιότητα αν επρόκειτο για χαστούκια ή μπουνιές.

Πρ. Ήταν χαστούκια ή γροθιές;
Μάρτυρας: Ήταν έντονα. Το χέρι ήταν ελαφρά κλεισμένο. Το χτύπημα ήταν πολύ ισχυρό. Κάποιο χτύπημα πήγε στον αέρα.

    Ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην αναστάτωση που δημιουργήθηκε μετά το επεισόδιο. «Η κ. Κανέλη φώναζε ότι είναι χτυπημένη και είχε ένα εξόγκωμα κάτω από το μάτι. Ο κ. Κασιδιάρης έφυγε. Όπως μου είπαν οι συνεργάτες μου, η προσπάθειά του να φύγει συνοδεύτηκε από απειλές. Επιχείρησε να φωτογραφήσει τους συνεργάτες μου και ζητούσε τηλεφωνικά ενισχύσεις απο τον αρχηγό».
     Ο μάρτυρας δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από την υπεράσπιση, που επέμεινε ότι ο κατηγορούμενος προκλήθηκε από τις κυρίες Δούρου και Κανέλη πριν από το περιστατικό.

    Νωρίτερα, κατέθεσε ο δημοσιογράφος Αντώνης Παπαδάκης, αρχισυντάκτης της εκπομπής του ΑΝΤ1. Ο μάρτυρας είπε ότι είδε το επεισόδιο από το κοντρόλ της εκπομπής και κατέβηκε στο πλατό. Είπε, επίσης, ότι στο διάδρομο του στούντιο συνάντησε τον κατηγορούμενο να ρίχνει αγκωνιές σε όποιον συναντούσε, αλλά και στον ίδιο, στην προσπάθειά του να φύγει.

     Η υπόθεση αφορά στην επίθεση σε βάρος της Λιάνας Κανέλη και της Ρένας Δούρου, η οποία είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2012 «στον αέρα» στη διάρκεια της εκπομπής του Γιώργου Παπαδάκη. Κατά τη διάρκεια έντονης συζήτησης, ο Ηλίας Κασιδιάρης πέταξε ένα ποτήρι με νερό προς τη Ρένα Δούρου, όταν του είπε ότι η Χρυσή Αυγή θα γυρίσει τη χώρα 500 χρόνια πίσω. Άμεση ήταν η αντίδραση της Λιάνας Κανέλλη, η οποία καταδίκασε την ενέργεια του Ηλία Κασιδιάρη. Τότε εκείνος στράφηκε προς το μέρος της και τη χαστούκισε, ενώ στη συνέχεια -όπως είχε υποστηρίξει τότε ο Γιώργος Παπαδάκης- εξαφανίστηκε από το στούντιο.

       Μετά το περιαστικό διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση ενώ είχε ζητηθεί και η σύλληψη του κατηγορούμενου στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Τελικά ο εκπρόσωπος Τύπου τότε της Χ.Α εμφανίστηκε στα δικαστήρια μετά τη λήξη του αυτοφώρου για να υποβάλλει μήνυση σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη και της Ρένας Δούρου..
      Θα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες που ο Ηλίας Κασιδιάρης, θα μεταχθεί από τις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Και αυτό διότι, χθες, είχε βρεθεί και πάλι στα δικαστήρια προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στον ανακριτή για τη βιντεοσκόπηση συνομιλίας του με τον πρώην γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλκάκο – υπόθεση για την οποία του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
     Αν και για την υπόθεση αυτή ο βουλευτής αφέθηκε ελεύθερος (του επιβλήθηκε μόνο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα), ο Ηλίας Κασιδιάρης επέστρεψε και πάλι πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται μετά την προφυλάκισή του για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής αναφορικά με την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο