Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Σπαραγμός στην κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Με μοιρολόγια και μπαλωθιές οδηγήθηκε ο άτυχος φοιτητής στην τελευταία του κατοικία στο Σελλί Ρεθύμνου - Λιποθύμησε η μητέρα του - Παρόντες στην κηδεία και συμφοιτητές του από τα Ιωάννινα


Στην τελευταία του κατοικία στο Σελλί Ρεθύμνου, εκεί από όπου κατάγεται ο πατέρας του, βρίσκεται πια ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, που τόσο άδικα χάθηκε από τη ζωή.
Το πρωί της Τρίτης πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι της Σούδας για να υποδεχθεί τον Βαγγέλη και να τον οδηγήσει στον τελευταίο τόπο κατοικίας του. Λίγο αργότερα, το χωριό Σελλί πλημμύρισε από κόσμο. Συγγενείς, συγχωριανοί, φίλοι, συμφοιτητές του 20χρονου από τα Ιωάννινα και άνθρωποι που δεν γνώριζαν τον άτυχο νέο, πολλοί κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα και φορώντας λευκές κορδέλες, είπαν αντίο στον σπουδαστή, που αγνοείτο 38 μέρες και βρέθηκε νεκρός 800 μέτρα από τη σχολή όπου φοιτούσε, στα Ιωάννινα.......

Αυτή την ώρα παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος για τον άτυχο φοιτητή στο Σελλί, όπου πριν από λίγη ώρα ο Βαγγέλης μεταφέρθηκε με μπαλωθιές στο κοιμητήριο. Από στιγμή σε στιγμή θα τελεστεί η κηδεία αλλά ταυτόχρονα και το 40ήμερο μνημόσυνο, στη μνήμη του άτυχου 20χρονου, ενώ στη νεκρώσιμο ακολουθία χοροστατεί ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου κ. Ευγένιος.
Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία είναι, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Ρεθύμνης Σταύρος Αρναουτάκης, η περιφερειάρχης Μαίρη Λιόνη και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ στεφάνι έστειλε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς. 
Τραγικές φιγούρες οι γονείς, η αδερφή και οι συγγενείς του Βαγγέλη, που αδυνατούν να πιστέψουν ότι το παιδί τους βρέθηκε τελικά νεκρό. Μάλιστα, πριν από λίγο η μητέρα του, μην αντέχοντας τον πόνο και τη συγκίνηση, λύγισε και λιποθύμησε.
Το χωριό από το πρωί της Κυριακής που έγινε γνωστή η τραγική εξέλιξη στην υπόθεση της εξαφάνισης, βιώνει ένα βαρύτατο πένθος, ενώ με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η σημερινή ημέρα κηρύχθηκε ημέρα δημοσίου πένθους και όλες οι δημόσιες υπηρεσίες όπως και τα σχολεία παραμένουν κλειστά και οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. 

Ανείπωτη η θλίψη για τους συγγενείς του Βαγγέλη   


Ο πόνος εχει κυριεύσει του γονείς του Βαγγέλη  



Στη νεκρώσιμο ακολουθία χοροστατεί  ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου κ. Ευγένιος.


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο