Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Κώστας Τριαντακωνσταντής: Όχι στη Θάλασσα τα λύματα του Βιολογικού Παλαίρου!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ -ΒΟΝΙΤΣΑΣ
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΚΑΤΑΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ-ΔΕΠΟΣ-ΠΟΓΩΝΙΑΣ - ΟΧΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ


Δήμαρχε κ. Αποστολάκη!
Έχει επέλθει ουσιαστική μεταβολή των δεδομένων; Ναι ή όχι ;

-Δήμαρχε κ. Αποστολάκη συμφωνείτε με το περιεχόμενο της βεβαίωσης αυτής;
-Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου συμφωνείτε με τη βεβαίωση;
-Αντιδήμαρχε εκ Παλαίρου και Δημοτικοί Σύμβουλοι καταγόμενοι από τη Πάλαιρο συμφωνείτε με την βεβαίωση αυτή;
-Τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου συμφωνούν με τη βεβαίωση;
-Ο Πρόεδρος της Παλαίρου και τα μέλη του Συμβουλίου συμφωνούν με τη βεβαίωση;
-Ο Πρόεδρος της Πογωνιάς και τα μέλη του Συμβουλίου συμφωνούν με τη βεβαίωση;

**Αν συμφωνείτε, πείτε το ελεύθερα και σε μας να ξέρουμε.
**Αν δεν συμφωνείτε, τότε γιατί δεν θέτετε το θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Αγαπητοί Αναγνώστες
      Για το θέμα έγραψα πολλές φορές. Τη προηγούμενη φορά σας είπα ότι έχω ένα φάκελο με έγγραφα που αφορούν το έργο "Εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων βιολογικού καθαρισμού Παλαίρου-Δέπος-Πογωνιάς και υποθαλάσσιος αγωγός".
 Εκεί έγραψα τους όρους που καθορίζουν το έργο και επισημαίνεται η πιστή τήρηση αυτών. Είναι βέβαιο ότι μέχρι στιγμής δεν τηρήθηκαν οι όροι αυτοί. Είναι βέβαιο ότι έχει επέλθει   ουσιαστική μεταβολή των όρων.

      Από το Σεπτέμβριο που ανέλαβε η νέα Δημοτική Αρχή, τους παρακαλώ-σχεδόν τους εκλιπαρώ, να τεθεί το θέμα προς συζήτηση. Τούτο δεν έγινε. Φέρνουν μεγάλη πολιτική ευθύνη ο κ. Δήμαρχος, ο εκ Παλαίρου κ. Αντιδήμαρχος, ο κ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (πρωτίστως οι εκ Παλαίρου προερχόμενοι)........



Χάθηκε πολύτιμος  χρόνος. Δεν προχωρώ προς το παρόν σε πολιτικές εκτιμήσεις για συμπεριφορές.  Αυτά θα τα πούμε στην ώρα τους.
Γιατί;

   Τούτη τη κρίσιμη στιγμή  που η θάλασσα μας  κινδυνεύει πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι στη κατεύθυνση

Ο ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΑΓΩΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΠΟΤΕ.
Η ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ.
ΛΥΣΗ ΕΦΙΚΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ.

        Χθες Πέμπτη 12-3-2015 συνεδρίασε στο Μεσολόγγι το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Παραβρέθηκα στη συνεδρίαση και έθεσα μια γραπτή ερώτηση στον Περιφερειάρχη  κ. Κατσιφάρα σχετικά με το θέμα του άρθρου.
      Σας ενημερώνω ότι φορέας εκτέλεσης του έργου είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και φορέας λειτουργίας του έργου ο Δήμος μας.
      Απάντησε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων κ. Λύτρας.
        Είπε λοιπόν ο κ. Λύτρας: «Το αποχετευτικό δίκτυο τελείωσε, τα κτίρια του βιολογικού τελείωσαν, υπάρχει πρόβλημα με τις πληρωμές. Θα προχωρήσουμε στις συνδέσεις των σπιτιών  με τον αποχετευτικό  αγωγό. Θα το δοκιμάσουμε το έργο  ένα εξάμηνο».
-Τον ρωτώ προφορικά: «Με το βάθος κατάληξης του αγωγού τι γίνεται; Θα παραμείνει ως έχει;»
-Μου απαντά: «Θα πάει άλλο τόσο μέσα προς τη θάλασσα»…

      Μετά από όλα αυτά, οδηγούμαστε αγαπητοί αναγνώστες στη λύση. Η κατάληξη του αγωγού μετά την επεξεργασία  να είναι η θάλασσα. Αυτό θα το δεχτούμε;

Κατά την γνώμη μου όχι. Πρέπει να αντιδράσουμε όλοι μαζί.

       Σύντομα πρέπει να συνεδριάσουν τα συμβούλια Παλαίρου και Πογωνιάς. Στη συνέχεια σε κατεπείγουσα συνεδρίαση πρέπει να συνέλθει το Δημοτικό Συμβούλιο στη Πάλαιρο. Ο φάκελος που έχω είναι στη διάθεση όποιου τον ζητήσει.

Εκεί ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Σε ότι με αφορά θα προτείνω τη διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος και θα παρουσιάσω την εφικτή λύση για την αλλαγή της κατάληξης του αγωγού .
Καθαρές  και υπεύθυνες κουβέντες.

Αυτή είναι  η  βεβαίωση. Με βάση τη βεβαίωση αυτή , όπως ρητά αναφέρει άλλο έγγραφο, σας ενημερώνουμε ότι οι περιβαλλοντικοί όροι που έχουν επιβληθεί για το έργο με την Κοινή Υπουργική Απόφαση , ισχύουν έως τις 28-02-2018.
Εδώ είναι η ουσία του θέματος και για αυτό απάντησε ο κ Λύτρας με αυτό τον τρόπο.


Τώρα που γνωρίζετε , πράξτε όπως νομίζετε. Η ευθύνη είναι δική σας.

Το χρέος μου να σας ενημερώσω το έπραξα. Δεν έμεινα όμως εκεί.

ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ   ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.


 ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΙ ΛΕΝΕ;


14 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά , βιηθήστε μας εσείς που ξέρετε καλλίτερα τον άνθρωπο. Που βρήκε παρανομία ; Που θέλει να πηγαίνουν τα επεξεργασμένα λύματα; Πόσο θα στοιχίσει σε μας τους κάτοικους κάθε αλλαγή , αν μπορεί πλέον να γίνει; Δεν τον καταλαβαίνω με τις εμμονές του. Κάθε που ο καιρός είναι βροχερός....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. .....((Εκεί έγραψα τους όρους που καθορίζουν το έργο και επισημαίνεται η πιστή τήρηση αυτών. Είναι βέβαιο ότι μέχρι στιγμής δεν τηρήθηκαν οι όροι αυτοί. Είναι βέβαιο ότι έχει επέλθει ουσιαστική μεταβολή των όρων))...

    λοιπον αν τηρούνται επ ακριβως , ολα τα σταδια καθαρισμου με τον απετουμενπο χρονο , που οριζει και ο νομος , δεν υπαρχει κανενα προβλημα . το νερο που θα πεφτει στην θαλασσα θα ειναι καθαρο . δεν υπαρχει ρυπανση . αν δεν γινει σωστα , απο το πρωτο σταδιο καθίζησης , εως το τελευταιο που νομιζω οτι υπαρχει και χλωρίωση , τοτε τα βακτιρια θα βρουν εξοδο στην θαλασσα . απο κει θα πανε στο κορμι μας και στο πιατο μας . ο βιολογικος ειναι οτι καλυτερο εχει υπαρξει για τον καθαρισμο λυματων . αρκει...... να γινεται απολυτως σωστα η ολη διεργασία . αυτο ευκολα μπορειτε να το δειται αν πατε κοντα στην εξοδο του βιολογικου και παρτε δήγμα , και με μια απλη χημικη εξεταση μπορειτε να γνωριζεται αν γινεται σωστα η δουλεια η οχι . ο νομος πλεων εχει γινει αυστηρος στο θεμα βιολογικου καθαρισμου . τουλαχιστον στο εξωτερικο τα στανταρτ που πρεπει να καλυπτει μια μοναδα ειναι πολυ δυσκολα , και αυστηρά . για εδω δεν το γνωριζω , αλλα με ενα googλαρισμα το βλέπουμε και αυτο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΚΕΙ ΞΕΡΩ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ,ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ?ΑΝ ΚΑΙ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ.ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΚΕΤΑ ΚΥΡΙΕ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ;
    ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΛΥΨΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ;
    ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ 2013 ΤΟ ΕΡΓΟ ΗΔΗ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΟΡΘΑ ΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ.
    ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ.ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι οροι του 2002 εληξαν το 2007.σωστα; οι οροι του 2007 εληξαν το 2012.σωστα; οι οροι του 2013 ληγουν το 2018.σωστα;

    ερωτημα: μπορουσε να μην ανανεωθουν σε τελειωμενο εργο ωστε να λειτουργησει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συγχαρητήρια στον κύριο Τριαντακωνσταντή για την ανάδειξη του θέματος του βιολογικού που αφορά όλους μας…
    Η καταγγελία του, πρέπει να ληφθεί υποψιν και στην δημοτική αρχή Ακτιου Βόνιτσας για συζήτηση της στο δημοτικό συμβούλιο. Για να πάρουν τις ευθύνες. Γιατί ας σκεφτούμε -κουφια η ώρα- να υπάρξει βλάβη στον αγωγό και να πέσουν στη θάλασσα ανεπεξέργαστα τα λύματα. Τότε θα υπάρξει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και απρόβλεπτες καταστάσεις για τον τουρισμό.
    Επομένως η δημοτική αρχή από τώρα να πάρει τα μέτρα της για να προλάβει τυχόν περιορισμό της ρύπανσης και των εγκυμονούντων κίνδυνων στην δημόσια υγεία των λουόμενων καθώς και τις λοιπές κατά νόμο ενέργειες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο,έτσι συνέχισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΤΗΣ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΙΒΑΡΙ.
    ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ.ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΟ 2002 ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΤΟ 2015(ΔΕΚΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΓΙΑΤΙ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΟ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.ΑΡΚΕΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανωνυμε 13 μαρτίου ώρα 2.58
    Το ιβάρι έχει μια μεγάλη ροή νερού από τις πηγές του όρους Αχείμμαστο.
    Στα μέρη που δεν πέφτουν νερά του Αχείμμαστου, έχουν βρομήσει. Το ποταμάκι της χώρας είναι η απόδειξη.
    Αν είσαι τόσο βέβαιος για το καθαρό νερό, πήγαινε εκεί τα παιδιά σου να πλυθούν με το νερό από το ποταμάκι της χωρας.
    Απόδειξη. ΤΩΡΑ. πήγαινε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν γνωριζω και ρωτω αν ειναι τοσο καθαρα τα λυματα γιατι δεν χρησιμοποιουνται για αρδευση η να πεφτουν στον βαλτο-καμπο ????ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλοι αναγνώστες,
    με αίσθημα ευθύνης σας ενημερώνω ότι δεν υπάρχει από το φορέα εκτέλεσης του έργου δηλ. την Περιφέρεια βεβαίωση περαίωσης του έργου. Τα υπόλοιπα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
    Κώστας Θ. Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αγαπητέ Κώστα...
    Το θέμα αυτό που "ανεβάζεις" τώρα είναι κατά την γνώμη μου το πιο σοβαρό από όλα τα προηγούμενα. Ακόμη και από την ύδρευση Πογωνιάς.
    Δεν είναι απλά τα πράγματα αγαπητοί μου φίλοί, στην περίπτωση του Βιολογικού Καθαρισμού και την απόληξη των λυμάτων.
    Σε 10-15 χρόνια χρήσης θα αλλάξει τελείως το περιβάλλον του βυθού. Θα δημιουργηθεί ένα είδος λάσπης και θα καταστρέψει τη ζωή του βυθού σε όλο τον κόλπο Παλαίρου-Λευκάδας- Μεγανησίου κλπ
    Θα γίνει ανασταλτικός παράγοντας για επενδύσεις κυρίως τουριστικής κατοικίας αλλά και γιατί όχι ξενοδοχειακών μονάδων.
    Ας αφήσουμε αυτά ότι δήθεν θα βγαίνει καθαρό νερό κλπ αν βγαίνει καθαρό γιατί κάνουν αγωγό 3.000 μ σε βάθος 40-50 μέτρων και δεν το αφήνουν στην παραλία να κάνουν και ντουζ οι λουόμενοι και να μην σπαταλάνε νερό από τις γεωτρήσεις που κοστίζει κλπ.
    Η μελέτη και κατασκευή του έργου ήταν επιτυχία για την περιοχή.
    Όμως φέρει τραγικά μεγάλη ευθύνη ο πρώην Δήμος Κεκροπίας...για την αποδοχή της χωροθέτησης της επεξεργασίας λυμάτων κλπ.
    Αλλά ας μην μένουμε στα λόγια.
    Ας γίνει τελικά σε αυτό τον τόπο ένα έργο που να το χαιρόμαστε όλοι και να είναι προς όφελος των κατοίκων και της περιοχής.
    Οι ένοικοι των γραφείων της περιφέρειας ας το δούν λίγο πιο ανθρώπινα και να σκεφτούν αν ήταν στο δικό τους χωριό ή εκει στην παραλία της Άγιάς στην Πάτρα θα το άφηναν έτσι?
    Μόνο του σπανού τα γένια δεν φυτρώνουν.
    Ούτε θα βάλει κάτι από την τσέπη του κανένας προκειμένου να βελτιωθεί μια αστοχία που σχεδιάστηκε πρίν 15 χρόνια με άλλες καταστάσεις κλπ
    Αγαπητέ Δήμαρχε...
    Κάνε τώρα ΑΜΕΣΑ την ανακατέυθυνση του αγωγού προκειμένου να μην απολήγει στην θάλασσα και σε δεύτερη φάση να μετακινήσεις τις εγκαταστάσεις του βιολογικού σε άλλο χώρο μη ορατό σε απόσταση τουλάχιστον 2.500 από το ποταμάκι.
    Θα γράψεις ιστορία και θα σε ευγνωμονεί όλη η Πάλαιρος η Πωγωνιά αλλά και όλοι οι επισκέπτες και ωφελούμενοι της παραλίας.
    Ο Θεός μας έδωσε αγαθά της φύσης που αν τα εκμεταλλευθούμε θα μας φέρουν ανάπτυξη και έσοδα για τις τοπικές επιχειρήσεις.
    Ελπίζω να το διαβάσει ή να το πληροφορηθεί ο Δήμαρχος αυτό το σχόλιο!
    Και για τον κ. Τριαντακωνσταντή τον συγχαίρω για την ευαισθησία του σε ένα τόσο θεμελιώδες ζήτημα της περιοχής μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τι να λεμε τωρα...εγω θα πω αυτο....ο βιολογικος στη Βόνιτσα λειτουργει σωστα;;ολο προβληματα παρουσιάζει λογω κακης κατασκευης...ας μου απαντησει καποιος υπεύθυνος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο