Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Παναγιώτης Στάϊκος: ΟΙ Κουκουναριές ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΑΔΕΥΟΝΤΑΙ


Χωρίς  κανένα ίχνος αντιπολιτευτικής διάθεσης, γιατί δεν είναι αυτός ο ρόλος μου, ως Πρώην Δημάρχου, αλλά από αγάπη στα πεύκα- κουκουναριές, θέλω να επισημάνω   ένα λάθος που έγινε από το συνεργείο  , το οποίο κλάδεψε  τα δένδρα  στην περιοχή του Ανεμόμυλου στον Αστακό.
Το  συνεργείο από κεκτημένη ταχύτητα προφανώς , ενώ  κλάδεψε  με πολύ σωστό τρόπο τους φοίνικες , τις μουριές  και τα άλλα δένδρα , δυστυχώς κλάδεψε  και τις κουκουναριές.....

Οι  κουκουναριές ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΚΛΑΔΕΥΟΝΤΑΙ,  γιατί  το πεύκο  στο  σημείο που κλαδεύεται δεν  βγάζει  νέα κλαδιά , με  αποτέλεσμα αφού λείπουν   τα  κάτω κλωνάρια,     με τα οποία αναπτύσσεται  κατά πλάτος, το  δένδρο να αναπτύσσεται  περισσότερο καθ’ ύψος  , χάνοντας  αφ’ ενός  την συμμετρία του και αφετέρου τον ίσκιο του  , αφού έτσι περιορίζεται η  κατά πλάτος ανάπτυξή  του  .
Σε  αντιδιαστολή  με το λάθος  κλάδεμα , παραθέτω την φωτογραφία   με  κουκουναριά  από τα πάρκο , η οποία φυτεύτηκε  πριν      από 10  χρόνια , δεν κλαδεύτηκε  ποτέ  και έχει την απόλυτα  φυσική  και τέλια ανάπτυξη.
Με την ελπίδα και την ευχή  να μην ξανακλαδευτούν  οι κουκουναριές  της  Βλύχας  και του Ανεμόμυλου , αλλά  να φυτευτούν και άλλες.
Ευχαριστώ για την  φιλοξενία
Αστακός 18/3/2015

Παναγιώτης Στάϊκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο