Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Απόντες οι φορείς του νομού μας και της περιφέρειας για το Άκτιο

Κοινή Πρωτοβουλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων

Κείμενο: Λ. Τηλιγάδας

       Διαβάσαμε πριν λίγες μέρες το ψήφισμα της «Κοινής Πρωτοβουλίας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Περιφερειακών Αεροδρομίων», στην οποία μετέχουν εκατόν εξήντα ένας (161) θεσμικοί φορείς και συλλογικότητες της χώρας και αναφέρεται στην ακύρωση της άκρως επιζήμιας για την οικονομία, όπως λένε, δρομολογούμενης αποκρατικοποίησης των Περιφερειακών Αερολιμένων. Το ψήφισμα απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς. Επίσης ζητούν την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και του θεσμικού του ρόλου, καθώς και την άμεση αναβάθμιση των Περιφερειακών Αερολιμένων για την εξασφάλιση της ομαλής λειτουργίας τους .
      Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση όμως, είναι η ηχηρή απουσία όλων των θεσμικών παραγόντων του νομού μας, καθώς και της περιφέρειας της Δυτικής Ελλάδας. Στους υπογράφοντες είδαμε μόνο δύο μόνο φορείς του νομού και κανέναν άλλον. Άραγε η τύχη του αεροδρομίου Ακτίου δεν ενδιαφέρει κανέναν αυτοδιοικητικό φορέα του νομού μας και κανένα επιμελητήριο;..........



     Στο ψήφισμα επισημαίνεται επίσης ότι οι περισσότεροι Κρατικοί Αερολιμένες, βρίσκονται στις νησιωτικές Περιφέρειες της Ελλάδας (των Ιονίων Νήσων, της Κρήτης, της Δωδεκανήσου, του Αιγαίου), γεγονός που τους καθιστά άκρως αναγκαίους για την ενδοπεριφερειακή κοινωνική συνοχή, την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών και την εθνική ασφάλεια.
       Παράλληλα τονίζουν ότι είναι απόλυτα κερδοφόρες και βιώσιμες επιχειρήσεις υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση, ενισχύουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητας – κερδοφορίας τους.
      Οι 161 φορείς υπογραμμίζουν ακόμα ότι είναι επιζήμια για την οικονομική εξέλιξη της χώρας, η  δημιουργία ιδιωτικού μονοπωλίου στον τομέα των αερομεταφορών.
     Να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας καταχωρήθηκε σε κοινοπραξία με βασικό μέτοχο το γερμανικό κράτος και συγκεκριμένα την εταιρεία Fraport AG. Η παραχώρηση θα είναι για 40 χρόνια με το εφάπαξ τίμημα  σε 1.2 δισεκατομμυρίων ευρώ και το ετήσιο εγγυημένο μίσθωμα ανέρχεται 23 εκατομμυρίων ευρώ.
       Μεταξύ των 161 θεσμικών φορέων και τις συλλογικότητες που υπογράφουν το ψήφισμα είναι οι εξής: Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος | Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων| Περιφερειακή Ενότητα Χανίων | Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου | Δήμος Χανίων | Δήμος Θήρας | Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος | Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς | Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής | Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας | Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας | Εργατικό Κέντρο Χανίων | Εργατικό Κέντρο Ρόδου | Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου | Σύλλογος Nηπιαγωγών και Δασκάλων Βόνιτσας | Αλιευτικός Σύλλογος Αμβρακικού..

http://sinidisi.gr/
http://www.myvonitsa.gr/

7 σχόλια:

  1. Αγαπητέ μου.
    Οι αρχοντες του Δήμου ενδιαφέρονται να διορίσουν τα δικά τους παιδιά, τα γάλατα και τις αναθέσεις.
    Οι άρχοντες της περιφέρειας ενδιαφέρονται μόνο για τη Αχαία.
    Αυτοί στις 25 Μάρτη θα στηθούνε μπροστά για να τους χειροκροτήσουμε.
    Μάλιστα δίνουν το παράδειγμα στη νεολαία να μην αγωνίζονται. Κάποιος μπάρμπας θα βρεθεί να τους διορίσει.
    Μην ακολουθήσετε το δρόμο που χαράζουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΜΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ.Η ΒΟΝΙΤΣΑ ΡΧΕΙ Η ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ; ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ.
    ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επιμελητήρια, ξενοδόχοι, εμπορικοί σύλλογοι κλπ που είναι μέσα στην αγορά προφανώς κάτι άλλο βλέπουν και προσδοκούν από μια πιο εντατική αξιοποίηση του αεροδρομίου. Ο Σύλλογος Nηπιαγωγών και Δασκάλων Βόνιτσας και ο Αλιευτικός Σύλλογος Αμβρακικού προφανώς ως πιο ειδικοί αφού μελέτησαν σε βάθος τα τεχνοοικονομικά στοιχεία κατέληξαν στην αντίθετη άποψη. Καιρός να πείσουν και τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ Ο ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΚΑΠΟΤΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ; ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ. ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΡΠΑΝΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ Ο ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ ΚΑΠΟΤΕ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΙ ΛΕΕΙ; ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ. ΚΥΡΙΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΔΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΕΡΠΑΝΤΙΝΕΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εδώ δεν μπορούμε να κλείσουμε τις λακούβες,να διώξουμε τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα απο τους κεντρικούς δρόμους,τώρα για τους συλλόγους πρέπει να κοιτάξουν τα θέματα ποιό ανοιχτά και όχι την πάρτη τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τίποτα δεν είναι βιώσιμο και κερδοφόρο υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο