Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Επιλεκτική ενημέρωση από το Κέντρο Μέριμνας Ακτίου Βόνιτσας

      Ο Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας Παντελής Αποστολάκης φρόντισε να στείλει την ευχαριστήρια επιστολή για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, με απαράδεκτο και επιλεκτικό τρόπο, σε μπλογκ και site της αρεσκείας του, αφήνοντας (άραγε, με ποια κριτήρια;) εκτός ενημέρωσης πολλά τοπικά ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης. 
       Φαίνεται, ότι στις μέρες μας, η γνώμη ενοχλεί, η κριτική φοβίζει…
Αυτά, κι αν χρειαστεί θα επανέλθουμε….

Δείτε την επίμαχη ευχαριστήρια επιστολή (από το ΚΑΤΟΥΝΑ ΝΕWS): 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
       Ολοκληρώθηκαν οι αποκριάτικες  εκδηλώσεις του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας οι οποίες πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, με τη στήριξη  των  συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σχολείων του Δήμου, των συλλόγων γυναικών του Δήμου, μαθητών, φορέων, συλλόγων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας και εθελοντών. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στις πόλεις που διοργάνωσαν και στήριξαν με πάθος και κέφι τις αποκριάτικες εκδηλώσεις............



    Βασικός στόχος και σκοπός  των εκδηλώσεων ήταν η αναβίωση τοπικών εθίμων.
    Πραγματοποιήθηκαν αποκριάτικες εκδηλώσεις  με κέφι, ενθουσιασμό και με μεγάλη συμμετοχή στο Θύρρειο στο Μοναστηράκι, στην Κατούνα, στην Πάλαιρο (αναβίωσε με μεγάλη επιτυχία ο Βλάχικος γάμος)  και στην Βόνιτσα  πραγματοποιήθηκε το Δρώμενο της Καθαράς Δευτέρας ο «Γληγοράκης – Αχυρένιος».

Ευχαριστούμε:
 Όλους τους μαθητές των σχολείων του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  ( Βόνιτσας, Παλαίρου, Κατούνας, Μοναστηρακίου, Θυρρείου) που συμμετείχαν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις και στα δρώμενα του Βλάχικου Γάμου και του Γληγοράκη - Αχυρένιου.
 Όλους τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας που στήριξαν τις αποκριάτικες εκδηλώσεις και τα τοπικά δρώμενα. Κυρίως τους συλλόγους που συμμετείχαν ενεργά  και με αποκριάτικα άρματα και γκρουπ.
Όλους τους Συλλόγους Γυναικών που βοήθησαν στις εκδηλώσεις, και ιδιαίτερα τον σύλλογο Γυναικών Βόνιτσας που με άρμα συμμετείχε στον Γληγοράκη.
Τις γυναίκες της Παλαίρου που έφτιαξαν παραδοσιακά γλυκά
Τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων  Κατούνας, Μοναστηρακίου, Θυρρείου. Τον Πρόεδρο και το συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο ( ιδιαίτερα στον Χρήστο Χασακή που βοήθησε προσωπικά στην αποστολή πραγμάτων σε όλες τις πόλεις που έκαναν εκδηλώσεις και για την πολύτιμη του βοήθεια στην διεξαγωγή του Γληγοράκη - Αχυρένιου ) της Δημοτικής Ενότητας Βόνιτσας
Τους δημοτικούς συμβούλους και τους Αντιδημάρχους του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας  που στήριξαν τα αποκριάτικα καρναβάλια και τα τοπικά δρώμενα.
Για την ανεκτίμητη προσφορά και συμμετοχή, τους δημότες της Βόνιτσας, της Κατούνας, της Παλαίρου, του Μοναστηρακίου και του Θυρρείου, που βοήθησαν για την διεξαγωγή και την αρτιότητα των αποκριάτικων εκδηλώσεων και  συμμετείχαν με μεγάλη διάθεση και ενθουσιασμό.
Τους κτηνοτρόφους της περιοχής Παλαίρου και όσους από την ευρύτερη περιοχή πρόσφεραν δωρεάν προβατίνες για το γλέντι του Βλάχικου Γάμου.
Το σύλλογο Παλιαμπέλων « Ο ΜΥΛΟΣ »
Το Μοναστηράκι για την συμμετοχή του στο Γληγοράκη.
Το σύλλογο Εν Αθήναις Βονιτσάνων που πρώτη φόρα πήρε μέρος στο δρώμενο του Γληγοράκη-Αχυρένιου.
 Σε όλους όσους συνέχισαν την παράδοση και  συμμετείχαν στο άρμα του Γληγόρη
Σε όλους όσους πήραν μέρος στον Γληγοράκη ( Δημότες της Βόνιτσας και όλου του Δήμου)
Σε όσους συμμετείχαν στην αναπαράσταση του Βλάχικου Γάμου στην Πάλαιρο ( νύφη, γαμπρός, κουμπάρος κ.α.)
Τον παρουσιαστή του δρώμενου τον ραδιοπαραγωγό Παναγιώτη Κουνάκη από τον PRISMA 9.51, που συμμετείχε αφιλοκερδώς στην εκδήλωση
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον εκφωνητή του «επικήδειου του Γληγοράκη » τον αγέρωχο Δημήτρη Φερεντίνο ( Βόμβα ) που για μια ακόμη χρονιά συμμετείχε με μεγάλο πάθος και θέληση στην εκδήλωση.
Επίσης ευχαριστούμε τις βρεφονηπιαγωγούς του Παιδικού Σταθμού Βόνιτσας (Νεκταρία Λάμπρη, Ευτυχία Κρητικού)  που βοήθησαν για να ετοιμαστούν όλα όσα χρειάζονταν για την διεξαγωγή των αποκριάτικων εκδηλώσεων και δρώμενων.
Τέλος, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές που στήριξαν την προσπάθεια του Δήμου για τη δημιουργία της εορταστικής ατμόσφαιρας.
 Στόχος είναι τα δρώμενα  να προσελκύσουν  αρκετούς επισκέπτες στον Δήμο μας.
Στόχος είναι η δημιουργία δρώμενου και στην Κατούνα.
    Ανταποκριθήκαμε σε όσες πόλεις και χωριά μας ζήτησαν να διοργανώσουν αποκριάτικες εκδηλώσεις και κούλουμα και δεν στερήσαμε δωρεάν αποκριάτικη στολή από κανένα παιδί του δήμου μας.
Καλή Σαρακοστή σε όλους

 Εκ του  Κέντρου Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

27 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν έχει τοπογράφο ο δήμος και αναθέτει με 10.000 ευρώ την αποτύπωση σε εξωτερικό τοπογράφο?
    για διαβάστε στο διαύγεια το παρακάτω
    και ποιος είναι ο κύριος?
    είναι του δήμου μας?
    τελείωσαν οι μηχανικοί στον δήμο ή είναι απλά αχυράνθρωπος πίσω από κάποιον μηχανικό που έχει καλύτερη σχέση με τον δήμο

    https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A9%CE%9C%CE%A9%CE%97%CE%A96%CE%96-%CE%A9%CE%A5%CE%A5?inline=true

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απο οτι φαινεται αγαπητο ΞΗΡΟΜΕΡΟ η εγκυρη και αντικειμενικη ενημερωση που κανεις ενοχλει του δημοτικους μας αρχοντες....αλλα δεν πειραζει..εσυ συνεχησε να ενημερωνεις τους πολιτες του δημου μας....το προβλημα το εχουν οι δημοτικοι αρχοντες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΑΘΕΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ KAI AN TOY PAS KONTRA SOY BGAZEI TO MATI ΑΛΛΑ..... ΞΕΧΑΣΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. περιμενετε να δειτε στις καλοκαιρινες εκδηλωσεις τι θα κανει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ισως εσεις ξηρομερο δεν γλυφεται.για αυτο σας εχουν απ εξω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην κατουνα δεν χρειαζεται να ερθει κανεις να κανει δρωμενα μπορουμε και μονοι μας γελειοτητες δεν θελουμε και φαρφαρες ως εκει κυριε π. Αποστολακη σειρα στην ενοτητα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μονοι σας τα γραφετε μονοι σας απαντατε και μονοι σας θα μεινετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το site στο οποίο έγινε η ανάρτηση γιατί δεν έχει χώρο για σχόλια ώστε αν κάποιος αδικηθεί να μπορεί να απαντήσει:

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλοι του xiromeronews
    H κάθε εξουσία φοβάται τον έλεγχο και την ενημέρωση των δημοτών. Προσφέρετε υπηρεσίες στην ενημέρωση των δημοτών. Συνεχίστε αταλάντευτα.
    Ο κ Αποστολάκης Παντελής είχε-έχει μία ιστοσελίδα. Φιλοξένησε όλα τα άρθρα μου προεκλογικά και τον ευχαρίστησα δημοσίως.
    Όταν ανάλαβε η καινούργια Δημοτική Αρχή του έστειλα 2-3 άρθρα, κριτική στον κ Δήμαρχο. Δεν τα δημοσίευσε.
    Τον ρώτησα, γιατί δεν τα δημοσίευσε. Μου απάντησε δημοσιεύω όποια άρθρα θέλω ! !!!
    Φυσικά δεν του έστειλα ξανά.
    Αυτή είναι η Δημοκρατία που πιστεύει; ο κ Δήμαρχος τι λέει;
    Πάντως και στους δύο θυμίζω μια παράγραφο ενός άρθρου μου.
    << Λευκή επιταγή δεν δίνουμε σε κανένα . Θα χάσουν τον ύπνο τους όποιοι ακολουθήσουν την ίδια πολιτική με τους κ Σολδάτο- κ Φερεντίνο >>.
    κ Δήμαρχε
    Επαναφέρετε στη τάξη τα στελέχη της δημοτικής σας ομάδας. Ο Δήμος δεν είναι λάφυρο του νικητή των εκλογών. Κατανοήστε το για το καλό του Δήμου και των Δημοτών.
    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εσείς Ξηρόμερο Νιουζ είστε τόσο αντικειμενικοί και ακριβοδίκαιοι με όλους; Μήπως, σας πήραν χαμπάρι κι εσάς σε ποιού το άρμα είστε προσδεδεμένοι; Όσο αντικειμενικοί είναι στο Κατούνα Νιούζ δεν είστε κι εσείς; Γιατί θίχτηκε η προσφορά σας στην ενημέρωση; Μήπως δεν κάνετε επιλεκτική δημοσίευση σχολίων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αγαπητο xiromeronews, για να λεμε κ του στραβου το δικιο, οπως λεμε κ στο χωριο μου, θα επρεπε να ησουν το τελευταιο blog που θα επρεπε να κανει αναφορα για 'επιλεκτικη ενημερωση' καθοσον ειναι αρκετοι αυτοι που εχουν πεσει θυματα της ιδιοτυπης λογοκρισιας σου κ για να γινω συγκεκριμενος, αναφερομαι στην μη αναρτηση ορισμενων σχολιων που γραφονται απο αναγνωστες του κατα τα αλλα συμπαθητικου κ συνεχως αναβαθμιζομενου blog σου.... οποτε.... ας δουμε πρωτα τα εν οικω και μετα τα εν δημω...
    Φιλικα,
    ενας καθημερινος αναγνωστης σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΝΩΝΥΜΕ 11.19

    μονος τα λες μονος τα ακους....σας πειραζει που υπαρχει ενα αντικειμενικο blog που λεει τα πραγματα με το ονομα τους....εσυ ξηρομερο συνεχησε ετσι...δεν ειναι τυχαιο που εισαι το πρωτο blog στην ενημερωση.των πολιτων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Υπομονή πέντε χρόνια,πάλι με χρόνια με καιρούς δικά μας θάναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μάλλον μόνο σε σένα δεν το έστειλε........δεν νομίζω οτι έχει άδικο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ήταν οι καλλίτερες, εδώ και πολλά χρόνια, καρναβαλικές εκδηλώσεις. Όσοι ζήτησαν τη συνδρομή του δήμου, την έλαβαν. Εκ των υστέρων, κάποιοι/ες , για να κρύψουν την ανεπάρκειά τους , κάνουν την εύκολη κριτική για τους άλλους.
    Στο κύριο θέμα του διαρκώς παραπονούμενου αρθρογράφου (ελπίζω να δημοσιεύσει το σχόλιο…), που αναζητά κατά αποκλειστικότητα και χωρίς διερεύνηση- κριτική , όλα τα κακά που συμβαίνουν, καλά έκαναν και τον αγνόησαν. Το άρθρο αποτελεί απόδειξη ότι μόνο τα κακά βλέπει και τίποτε σωστό.
    ΜΠΡΑΒΟ κε ΑΠΟΣΤΑΛΑΚΗ . ΑΦΗΣΤΕ τους ΜΙΖΕΡΟΥΣ ΛΑΣΠΟΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗ ΚΑΚΟΜΟΙΡΙΑ ΤΟΥΣ. Εμάς απασχολεί το αύριο. Το χθες μπήκε δια παντός στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας. Ούτως ή άλλως, ήταν ανύπαρκτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΓΙΩΡΓΟ ΣΕ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.ΜΟΛΙΣ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ.ΚΑΝΕ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ.ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κύριε Αποστολάκη εμείς οι ζαβερδιανοί δεν περιμένουμε εσάς. Δεν πρόκειται για αναβίωση άλλωστε γίνεται συνεχώς 35 χρόνια απο τον μορφωτικό σύλλογο παλιότερα τον δήμο και την καρναβαλική επιτροπή.Αναπαράσταση λέγεται.
    Οσο για την Κατούνα έχει έθιμα και παραδόσεις και σίγουρα δεν χρειάζεται τα φώτα σας.
    Καληνύχτα κύριε Αποστολάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είμαστε από την πληοψηφία αυτών που διοργάνωσαν τον βλάχικο γάμο . Δεν υποστηρίζουμε αυτήν την άποψη του πιθανώς γιαλαντζή ζαβερδιανου. Από τον Αποστολάκη Παντελή στηρίχθηκε ο βλάχικος γάμος με όλα τα μέσα.
    Υπήρχε αναβίωση γιατί ο βλάχικος γάμος δεν έγινε πέρυσι και φέτος έγινε με την πραγματική του μορφή.
    Το Μέριμνας είναι ο χορηγός των εκδηλώσεων και θέλουμε δεν θέλουμε είναι για όλο τον Δήμο.
    Κύριε ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΠΑΝΤΕΛΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.....ΠΡΟΧΩΡΑ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΣΥΜΦΩΝΩ 410 Η ΠΑΛΑΙΡΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΟΥΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΦΤΙΑΞΕΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙ ΣΕ ΞΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΩΝΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΑΓΑΠΗΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ NEWS ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΑΦΟΥ ΤΟ ΨΑΞΕΤΕ ΠΡΩΤΑ ΦΥΣΙΚΑ,ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΔΗΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ, ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΠΛΑ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΣΝΑΚ ΜΠΑΡ.ΜΗΠΩΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΥΣΙΜΑ ΟΙ ΥΠΑΛΗΛΛΟΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΦΟΥ ΠΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΟΤΑΝ ΣΧΟΛΑΝΕ ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΥΖΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΡΑΖΟΥΝ?Η ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Εσυ οριτσιναλ Ζαβερδανε πρεπει να διωξεις τον πανικο σου (επιτελους μετα απο τοσα χρονια ξαναδατε δημο που θα κανετε αλλα τοσα να ξαναδειτε)οτι πλεον δεν εισαι αντιπολιτευση να κατηγορεις τους παντες και τα παντα στο χωριο σου.Δεν ειπε κανεις οτι δεν εγινε ωραιο καρναβαλι φετος αλλα τοσα χρονια γινοταν καρναβαλικες επιτροπες και μετα απο διαλογο και δινανε παντα προτεραιοτητα στους μαθητες τι ηθελαν να κανουν.εσυ σαν καλη αντιπολιτευση που σουν δεν παταγες ποτε οχι τοτε στα συμβουλια αλλα σνομπαρες το καθε καρναβαλι και η γνωστη σου παρεα!Α προσεχε μονο τον προεδρο σου της μεριμνας μην σας φυγει γιατι εχει τετοιες τασεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ...επιλεκτικές και οι αναρτήσεις αυτού του blog! ;Έλεος! Πόσες φορές πρέπει να σας κράξει κανείς για να ανεβάζετε τα σχόλια που κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο