Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Μικροί πυροσβέστες εν δράσει στο Γυμνάσιο Μοναστηρακίου




      Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ από την Λευκάδα στα πλαίσια του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ στο Γυμνάσιο Μοναστηρακίου με θέμα την Πυρασφάλεια, τρόποι διαφυγής και αντιμετώπιση καταστάσεων στο χώρο του σχολείου και όχι μόνο.
       Το Κλιμάκιο μετά από μία πρώτη συνάντηση με τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Καραγεώργο Απόστολο και των Σύλλογο καθηγητών του σχολείου, παρουσίασαν στους μαθητές τα βασικά σημεία του οχήματος, από τι αποτελείτε, το τι προσφέρει τα πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα, πόσους μαχίμους μεταφέρει, κ.α....



      Οι μαθητές με  πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησαν την όλη παρουσίαση και βρήκαν την ευκαιρία να ρωτήσουν, αλλά και να  προβάρουν κάποια αξεσουάρ των πυροσβεστών.
      Στην συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου, παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό με την ιστορία του Πυροσβεστικού Σώματος, βίντεο με πυρκαγιές στο χώρο του σπιτιού, θέματα πυρασφάλειας και τρόποι αντιμετώπισής τους. 
      Οι μαθητές στο τέλος της παρουσίασης υπέβαλαν ερωτήσεις στους πυροσβέστες για την δυσκολία του επαγγέλματος - εμπειρίες αλλά και το πως μπορεί κάποιος να ακολουθήσει το επάγγελμα του Πυροσβέστη.
      Μετά το πέρας της διάλεξης έγινε βιωματική δράση με ποιους τρόπους κάνουμε την πυρόσβεση, βάζοντας  τους μαθητές στην θέση του πυροσβέστη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο