Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Η προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού: Πατροκοσμάς και Γιούνκερ!

  Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας πάντα θα σώζει την Ελλάδα μας…

Γράφει ο Καθηγητής Χρήστος Γέρ. Σιάσος

        Δεν είναι η πρώτη φορά που μέσα από τον τύπο διαβάζουμε ανιστόρητες σκέψεις πολιτικών προσώπων  ντόπιων και ξένων, σκέψεις «πονηρές» και απρόσιτες που όταν τις διαβάζουμε αναρωτιόμαστε αν θα υπάρξει επόμενη ημέρα για την Ελλάδα μας. Ποιο συγκεκριμένα, αναφέρουμε στην σκέψη του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που τάχθηκε υπέρ της σύστασης Ευρωστρατού και με κάτι τέτοιο θα διαμήνυε προς τους Ρώσους ότι η Ευρώπη συζητά για την υπεράσπιση των αξιών της… καθ΄ ότι όπως λέει, «η εικόνα της Ευρώπης έχει πληγεί δραματικά και όσον αφορά την εξωτερική πολιτική δεν φαίνεται να μας λαμβάνουν απολύτως σοβαρά».        Σίγουρα ο ξένος Αξιωματούχος δεν γνωρίζει ότι στην Ελλάδα, η Εκκλησία και η Πολιτεία εδώ και αιώνες, με αποκορύφωμα την Τουρκοκρατία, συμπορεύτηκαν με αγαστή συνεργασία και με γνώμονα την αρχή της συναλληλίας, για να κρατήσουν ζωντανό το γένος και όρθια… την Πατρίδα μας.....



     Η Εκκλησία πρώτη αυτή δέχτηκε τις αυθαιρεσίες των Οθωμανών. Τις πρώτες δεκαετίες από το 1453 και μετά, Πατριάρχες, Επίσκοποι, Κλήρος και λαός μαρτυρούσαν και βασανίζονταν μέχρι θανάτωσης καθημερινά, και μέσα από αυτήν την οδύνη έχουμε τους Νεομάρτυρες, Οσίους και Αγίους των οποίων η μαρτυρία φθάνει μέχρι την Μικρασιατική καταστροφή που «κάποιοι» ντόπιοι φωστήρες την είπαν «συνωστισμό…», ευτυχώς ο λαός τους τιμώρησε…

     Στα Ορλωφικά, 1768-1770, η Εκκλησία μετείχε ενεργά και πολύ Επίσκοποι, Αγιορείτες πατέρες βρήκαν τραγικό θάνατο και ο κατακτητής σχεδίαζε τον γενικό εξισλαμισμό και τη μεγάλη σφαγή των Ελλήνων. Κορυφαία μορφή της εποχής, ο δικός μας προστάτης Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, αγωνίζονταν για την στήριξη των Χριστιανών,  «Προς διαφύλαξιν της Πίστεως και ελευθερίαν της Πατρίδος, φροντίσατε να συστήσετε Σχολείον Ελληνικόν…» τους έλεγε.
       
         Με τις προφητείες του που «φθάνουν» μέχρι τις ημέρες μας, έλεγε στους πιστούς Χριστιανούς, για τα μεγάλα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε σαν Έθνος, «Θα προσπαθήσουν να το λύσουν με την πέννα, μα δε θα μπορούν, ενενήντα εννέα φορές με τον πόλεμο και μία με την πέννα…  Θα ζητήσουν να σας πάρουν στρατιώτες, δεν θα προφθάσουν όμως…». 
     Σοφά και προφητικά τα λόγια του Αγίου μας που σήμερα έχουν βάση και προσπαθούν οι Ευρωπαίοι του Βορά να συγκροτήσουν Στρατό από όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες για να αντιμετωπίσουμε δήθεν… τον κίνδυνο των Ρώσων!!!   
       Θα πρέπει να πει κάποιος, ως άλλος Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, στον κύριο Γιούνκερ, ότι τα ματωμένα ράσα των Αγωνιστών Αγίων μας, το λαμπρό φως της παιδείας μας, ο πολιτισμός μας και οι παραδόσεις μας τα έχουμε ως παρακαταθήκη και να είναι σίγουρος ότι ο Πατροκοσμάς δεν θα μας αφήσει να στρατολογηθούμε από τον Γιούνκερ γιατί, η λάμψη της Ορθοδοξίας έχει ήδη ξεκινήσει και «…Δεν θα προφθάσουν…». 

1 σχόλιο:

  1. Έχουν προφτάσει ήδη. Να θυμήσω ότι Έλληνες στατιώτες έκαναν περίπολο στο Κόσοβό και στο Αφγανιστάν. Ήταν τότε που οι προστάτες είχαν δουλείες σε διάφορα μέρη του κόσμού. Ας θυμηθούμε επίσης τον ρόλο της Ελλάδας στον βομβαρδισμό της Σερβίας.

    Τώρα ο Τζον και ο Φτιτζ θέλουνε να πολεμήσουν, για τα συμφεροντά τους, στην Ουκρανία. Άλλα δεν τους αρέσει ο πόλεμος, άρα θα στείλουν τα κατώτερα παιδιά που δεν πειράζει να σκοτωθούν. Εμάς δηλαδή. Και ώς γνωστό σα ραγιάδες που είμαστε, εμείς θα πάμε. Όπως πήγαμε το 1918 στην Ουκρανία, το 1950 στην Κορέα κ.λ.π.

    Όταν θα γίνει ο Ευρωστρατός, πρώτοι θα είναι οι Έλληνές και σε άτομα και σε συνεισφορά.

    Κώστας Χούσος
    Θύρρειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο