Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Εκδήλωση στο Δημοτικό σχολείο Τρύφου με θέμα: «Κυκλοφοριακή Αγωγή»,



Την Τρίτη 17 Μαρτίου 2015, στο 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Τρύφου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση, στα πλαίσια του «Κοινωνικού Σχολείου» με θέμα: «Κυκλοφοριακή Αγωγή», έπειτα από κοινή πρωτοβουλία των Συλλόγων Διδασκόντων του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Τρύφου και του 2/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Κομπωτής......

  Στην εκδήλωση, όπου συμμετείχε το σύνολο των μαθητών και των εκπαιδευτικών των δύο σχολικών μονάδων, εισηγητής ήταν ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας Υ/Α΄ κ. Κόκκιος Δημήτριος, ο οποίος ανέπτυξε βασικούς κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, παρουσίασε τις κύριες πινακίδες σήμανσης, ερμήνευσε τη σημασία τους και πρόβαλε βίντεο με τις συνέπειες κακών οδικών συμπεριφορών. Επίσης, ο  Διοικητής του Α.Τ. Κατούνας περιέγραψε στους μαθητές πώς να κινούνται με ασφάλεια πεζοί, τους ανέλυσε την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου, τους ενθάρρυνε ν’ αναλάβουν πρωτοβουλίες για να επηρεάσουν ορθά το οικογενειακό και κοινωνικό τους περιβάλλον σε θέματα οδικής ασφάλειας και είχε τη διάθεση ν’ απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις και τις απορίες τους.
    Αποτέλεσμα της παρουσίασης ήταν οι μαθητές να κατανοήσουν βασικούς κανόνες κυκλοφορίας στο δρόμο ως πεζοί, αλλά και ως μελλοντικοί οδηγοί, να γνωρίσουν το σκοπό βασικών σημάτων σήμανσης, να συνειδητοποιήσουν την ευθύνη των οδηγών για την ασφάλεια όλων όσων μετακινούνται στο δρόμο, να ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής.
   Θεωρούμε σημαντική τη δραστηριοποίηση και απόκτηση κοινών εμπειριών μεταξύ μαθητών δημοτικού σχολείου δύο γειτονικών περιοχών.
    Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας Υ/Α΄ κ. Κόκκιο Δημήτριο για την άμεση ανταπόκρισή του και την πολύτιμη προσφορά του στις δράσεις του «Κοινωνικού Σχολείου».
Ευχόμαστε στο μέλλον να υπάρξουν ανάλογες ευκαιρίες για κοινές δραστηριότητες και συνεργασία μεταξύ των μαθητών των σχολικών μονάδων.
          Η Προϊσταμένη του Δ.Σ. Τρύφου                   Ο Προϊστάμενος του Δ.Σ. Κομπωτής
                      Σουρλάμτα Aνθία                                              Τσάνης Γρηγόριος






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο