Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Διαφήμιση του 1910 με τσιγάρα Ξηρομέρου από Καπνά Αγρινίου… με τον Αθανάσιο Διάκο!

         Η διαφήμιση τσιγάρων (τότε επιτρεπόταν προφανώς) είχε το δικό της γούστο έναν αιώνα πριν. 
    Στην εικονιζόμενη φωτογραφία βλέπετε τον Αθανάσιο Διάκο να επιστρατεύεται για διαφήμιση τσιγάρων Ξηρομέρου από Καπνά Αγρινίου το 1910
     Φαίνεται λοιπόν ότι ο Αθανάσιος Διάκος ενέπνεε…τους θεριακλήδες της εποχής. Η συγκεκριμένη διαφήμιση που αλίευσε το agrinionews  στο ebay πωλείται έναντι 26 δολλαριών..

http://www.agrinionews.gr/

1 σχόλιο:

  1. μας πηραν τις αδειες για καπνο , κλεισαν τα εργοστασια επεξεργασιας , κλεισανε ολες τις μεγαλες ελληνικες επιχειρησεις , (πειραικη , και χιλλιαδες αλλες ) , μας υποχρεωσαν κατα καποιο τροπο ακουσια να υποβαλουμε τον εαυτο μας σε τεμπελαρια ... αληθεια γιατι αραγε ??? ποσα θα ειχε κονομησει απο τα καπνα εως τωρα ενας γεωργος που θα εβαζε καπνα εναντι την αποζημιωση που του δωσανε να καταθεσει την αδεια ??? τα διπλασια , μιας και τα τσιγαρα αντι να φτηνινουν ακριβαινουν καθε μερα . οποτε ???? η ελλαδα ηταν μια ωραια κληστη κοινωνια , ψωνιζαμε στον μπακαλη αυτος αλλου και παει λεγωντας . τωρα τα εισερχωμενα σουπερ , σε δελεαζουν , και στελνεις με αυτο τον τροπο τα χρηματα σου στο εξωτερικο . απλα τα πραγματα ... αυτοι δουλευανε εδω και πολλα χρονια για να μας βοηθησουν να γινουμε ευρωπη....... !!!!! και να σταματισουμε να ειμαστε ελλαδα .θυμηθειται την παλια ζωη μας που τετοια εποχη τα τρακτερ οργωναν τους καμπους , και ο κοσμος ηταν οικονομικα καλα ... κοιτατε τωρα το σημερα με ενα νομισμα που ολα τα τίναξε στα υψη . κοιτατε και τον κοσμο στα καφενεια , και θα καταλαβεται την διαφορα . αν δεν μπορειται να κανετε ολα αυτα τοτε κοιτατε την τσεπη σας , και καντε συγκρηση με το καποτε ....... και ανακραξτε !!!!!!!ζητω ειμαστε ευρωπη !! και για τους δυσπιστους .... 1999 62 δραχμες το λιτρο το πετρελαιο 0,18 το λιτρο σε ευρω ... σημερα ??? ποσο εχει το πετρελαιο ?? 100 δρχ. η τυροπιτα =0,29 ευρω τοτε . σημερα ??? αυτη ηταν η συγκληση που κανανε απο ευρω σε δραχμη ??? μακροπροθεσμα καταστραφηκαμε , ηταν σαν η χωρα να εκανε πτωχευση . αλλα σχεδων κανεις δεν το καταλαβε οτι καθημερινα εχανε χρηματα απο την τσεπη του στην ουσια πτωχευε αργα . αυτο ειναι ολο το game!!! στις υγειες μας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο