Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τρεις γυμνόστηθες υπέρ της Ελλάδας


       Τρεις γυμνόστηθες κοπέλες εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα έξω από τα γραφεία της γερμανικής εφημερίδας Bild στο Βερολίνο.
       Σύμφωνα με την Deutsche Welle, όπως αναφέρει η ίδια η Bild στην ιστοσελίδα της, μετά τη χθεσινή εκστρατεία με τις σέλφι που η ίδια ξεκίνησε, τρεις γυμνόστηθες ακτιβίστριες διαδήλωσαν το πρωί της Παρασκευής μπροστά από τα γραφεία του εκδοτικού οίκου Axel-Springer στο Βερολίνο, στον οποίο ανήκει και η λαϊκή εφημερίδα.
       Με κρασί, ούζο, χορό και σταφύλια και πετώντας ψεύτικα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ, οι τρεις νεαρές κοπέλες, προφανώς εμπνευσμένες από το κίνημα Femen, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα. «Θέλουμε να δείξουμε ένα άλλο πρόσωπο. Όχι μόνον στους γερμανούς πολιτικούς αλλά και στον ελληνικό λαό», είπε η Γιοσεφίνε Βιτ, μια εκ των τριών ακτιβιστριών, που σημειωτέον σπουδάζει φιλοσοφία.........



Νέα πρόκληση από την Bild
Σήμερα πάντως η Bild επανέρχεται με νέα πρόκληση. Μετά τη χθεσινή της δράση, με την οποία καλούσε τους αναγνώστες να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην έγκριση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος από το γερμανικό κοινοβούλιο, η λαϊκή εφημερίδα δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες αναγνωστών που κρατούν το μεγάλο 'ΟΧΙ' του χθεσινού της φύλλου. Το σημερινό πρωτοσέλιδο σημειώνει σε εμφατικό τόνο ότι «οι αναγνώστες της Bild λένε ΟΧΙ!. Όχι άλλα δις. για την Ελλάδα».
Απαντώντας στην χθεσινή πρόκληση της Bild, η οποία καταδικάστηκε άμεσα από την Ένωση Γερμανών Δημοσιογράφων (DJV), η αριστερή Tageszeitung κυκλοφόρησε σήμερα με ένα «ΝΑΙ!» στις εσωτερικές τις σελίδες, καλώντας τους αναγνώστες που συμφωνούν με τη χορήγηση βοήθειας στην Ελλάδα και θεωρούν, όπως γράφει χαρακτηριστικά, «εμετική» την εκστρατεία της Bild, να φωτογραφηθούν με το «ΝΑΙ!», αποστέλλοντας στη συνέχεια τις «σέλφις» με τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Bild.

http://www.ethnos.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο