Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΑΓΡΙΝΙΟ: Βενιζέλος: «Tο έθνος στηρίζεται πάνω μας!» (φωτο)



         Με προτροπές για στήριξη του ΠΑΣΟΚ προς στους «προοδευτικούς» και «δημοκρατικούς» ψηφοφόρους, «που με τον ΣΥΡΙΖΑ φοβούνται μια πιθανή αστάθεια στη χώρα αλλά και από την Ν.Δ. απέχουν ιδεολογικά», με αιχμές για το Ποτάμι, ένα ποτάμι «με λίγο από ΔΗΜΑΡ, λίγο από σκληρή, νεοφιλελεύθερη δεξιά, λίγο από απολίτικους», με έμφαση στην ανάγκη για εθνική σταθερότητα, για ευθύνη, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ  Ευάγγελος Βενιζέλος μίλησε απόψε σε φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου......

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ....



     Πριν από την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, σύντομο χαιρετισμό έκανε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Κωστακόπουλος: 
     Σε αυτές τις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ δίνει μια διπλή μάχη. Από τη μία τη μάχη της ενότητας της παράταξης, ενάντια στις ανιστόρητες προσωπικές στρατηγικές και αθέμιτες πολιτικές φιλοδοξίες, με μόνο περιεχόμενο την προσωπική επιβίωση. Απ’ την άλλη τη μάχη της ευθύνης και τη αλήθειας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κωστακόπουλος. 
    Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών, μίλησε για την Αιτωλοακαρνανία, ως μια περιοχή που έχει στενούς δεσμούς με το ΠΑΣΟΚ, μια περιοχή που είχε πάντα μέσω στην καρδιά της τον Ανδρέα Παπανδρέου, «τον ιδρυτή και ιστορικό ηγέτη του κινήματος».
«Σας διαβεβαιώνω ότι ο Ανδρέας είχε πάντα τις περιοχές αυτές στην καρδιά και τον νου του», ανέφερε.
    «Πρέπει να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Πρέπει ο Ελληνικός λαός, με βαθιά περίσκεψη και μεγάλη προσοχή να σκεφτεί τι είναι αυτό που κρίνεται στις 25 Ιανουαρίου. Θα έλεγε κανείς λίγο πρόχειρα και επιπόλαια ότι το ερώτημα είναι ποιο κόμμα θα είναι πρώτο, ποιο δεύτερο. Μακάρι να ήταν τα πράγματα τόσο απλά. Αυτά συνέβαιναν πριν την κρίση. Τώρα τα εκλογικά διλλήματα έχουν ιστορικό βάρος και βάθος», είπε σε άλλο σημείο ο κ. Βενιζέλος και τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ δίνει μια μάχη στο όνομα του Έθνους, της Πατρίδας και όχι ενός κόμματος. 
     «Το ερώτημα είναι καταλυτικό: Θα αποφασίσει ο ελληνικός λαός να κάνουμε το ένα βήμα μπροστά που απομένει, προκειμένου να ολοκληρώσουμε με ασφάλεια την έξοδο από το μνημόνιο και την κρίση, τη μετάβαση στη νέα φάση, στη νέα σελίδα που λέγεται τυπικά προληπτική πιστωτική γραμμή, αλλά στην πραγματικότητα είναι η επάνοδος της χώρας στην ομαλότητα, στην κανονική θέση μιας ισότιμης ευρωπαϊκής χώρας, ή θα κάνουμε πολλά βήματα πίσω, θα γυρίσουμε στο 2010, στο 2009, θα γυρίσουμε ξανά στο μηδέν και πίσω από το μηδέν;
     Και τα πράγματα είναι δυστυχώς τόσο κρίσιμα παρ’ ό,τι έχουμε πετύχει θαύματα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες με κόπους και με θυσίες και με κούραση. Γιατί όλοι βασανιζόμαστε. Ο καθένας με το δικό του τρόπο, στο δικό του επίπεδο.
     Έχει κουραστεί η ελληνική κοινωνία πέντε χρόνια να δίνει τη μάχη αυτή. Και εμείς δίνουμε τη δική μας μάχη. Μάχη πολιτική, μάχη ηθική, μάχη συναισθηματική, μάχη η οποία δίνεται στο όνομα του έθνους, της πατρίδας και όχι ενός κόμματος», είπε σε άλλο σημείο ο κ. Βενιζέλος. 
     Εξήρε το έργο του ΠΑΣΟΚ τα χρόνια της συγκυβέρνησης με τη Ν.Δ, λέγοντας πως «οι 100 δόσεις είναι έργο του ΠΑΣΟΚ, τα μέτρα για τους αναπήρους έχουν σφραγίδα ΠΑΣΟΚ, το εγγυημένο εισόδημα επίσης. «Τεχνητή πόλωση μεσαίου επιπέδου», χαρακτήρισε την κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ., ένα τεχνητό δίλλημα σε τελείως λάθος βάση: «από την μία ο άγαρμπος βίαιος εκφοβισμός που επαγγέλλεται η Ν.Δ. και από την άλλη αυτόν τον αφελή και κουτοπόνηρο εφησυχασμό του ΣΥΡΙΖΑ που έχει πείσει μια μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης, πως όλα είναι απλά και εύκολα».
     Σε άλλο σημείο ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε: »Όλα τα μεγάλα ψέματα που οδήγησαν στα λάθη της μεταπολίτευσης, συνειδητά ή από παρεξήγηση, ψηφίστηκαν με ενθουσιασμό, με πάθος, με τις σημαίες των Κομμάτων σηκωμένες, με κραυγές, χειροκροτήματα, μεγάλες συγκεντρώσεις στις πλατείες και μεγάλες αυτοδύναμες πλειοψηφίες.
     Δημοκρατικά έγιναν τα λάθη. Αλλά τώρα ο λαός ξέρει. Οφείλει να ξέρει. Και τώρα ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης. Εμείς έχουμε μια μεγάλη υποχρέωση γιατί είμαστε κυβέρνηση και τώρα. Ακόμη κι αυτές τις τελευταίες εννιά μέρες, είμαστε κυβέρνηση μαζί με τη ΝΔ και έχουμε την ευθύνη να κρατήσουμε τη χώρα ασφαλή, ολόκληρη, ακέραιη. Και έτσι θα τη βρουν οι πολίτες στην κάλπη την Κυριακή 25 Ιανουαρίου.
     Θα την βρουν να λειτουργεί, να είναι μέσα στην Ευρωζώνη, να έχει τράπεζες ισχυρές, να είναι ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, να έχει προοπτικές για επενδύσεις, για δουλειές, για ανάπτυξη. Αλλά όπως καταλαβαίνετε όλοι, φίλες και φίλοι, το τι θα γίνει από τις 26 Ιανουαρίου και μετά, θα το κρίνει ο ελληνικός λαός κυρίαρχα, δημοκρατικά, ελεύθερα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει αναγκαστικά και σωστά.
     Ο λαός λένε δεν κάνει ποτέ λάθος. Αυτό δεν αληθεύει. Μπορεί να γίνουν πολύ μεγάλα λάθη από παρεξήγηση, από ενθουσιασμό, από έλλειψη πληροφόρησης. Γι” αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία να εξηγήσουμε τι συμβαίνει».
     Σε άλλο σημείο σχολίασε ότι οι πρώην ένθερμοι υποστηρικτές του μνημονίου, τώρα που το ΠΑΣΟΚ λέει ότι σε λίγο καιρό βγαίνουμε από το μνημόνιο, «εκείνοι υπόσχονται τα αίτια της κρίσης, την αναπαραγωγή της!».
    «Στα απλά ερωτήματα υπάρχουν απλές απαντήσεις και στο όνομα της αλήθειας, στο όνομα της εμπειρίας, στο όνομα της γνώσης, στο όνομα της υπευθυνότητας, λένε και κάτι το οποίο είναι επίσης στοιχείο της συζήτησης: «Και γιατί πήγατε φίλοι του ΠΑΣΟΚ και κυβερνήσατε με τη ΝΔ»;
     Μήπως το βλέπουμε το πράγμα ανάποδα; Μήπως έχουμε ξεχάσει ότι η αντιμνημονιακή ΝΔ προσχώρησε στην πολιτική μας; Μήπως έχουμε ξεχάσει ότι και η ΔΗΜΑΡ που ήταν το νέο φαινόμενο το συμπαθητικό του 2012 προσχώρησε στην πολιτική μας μετάνιωσε έφυγε χάθηκε; Για να δούμε πόσο δύσκολο είναι, πόσο βαριά είναι η καλογερική.
     Και αυτό έχει το νόημά του, γιατί είναι πολλοί αυτοί που διεκδικούν και τώρα ρόλο αντίστοιχο με αυτόν που διεκδίκησε η ΔΗΜΑΡ το 2012 και μάλιστα σχήματα καινούρια, περίεργα, καινοτομικά. Και λίγο παλιά ΔΗΜΑΡ και λίγο απολίτικοι και λίγο νεοφιλελεύθεροι δεξιοί που είχαν συνεργαστεί με τον κ. Μητσοτάκη, όλα μαζί.
     Εσείς έχετε πολλά ποτάμια εδώ στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά όλα τα ποτάμια χύνονται στη θάλασσα και η θάλασσα είναι το εθνικό συμφέρον κι έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να ξέρεις ότι όταν φτάσεις στη θάλασσα θα βρεις μία πολιτική, την εθνική στρατηγική, αυτή που εμείς λέμε και υποστηρίζουμε καθαρά. Δεν υπάρχει άλλη.
     Όχι γιατί έχουμε ανακαλύψει την απόλυτη αλήθεια, δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια, όχι γιατί έχουμε ανακαλύψει την πυρίτιδα, αλλά γιατί πάθαμε και μάθαμε και αυτό που λέμε ότι είναι η εθνική στρατηγική είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ σκληρής δουλειάς, πολλών δραματικών θυσιών, αλλεπάλληλων διαπραγματεύσεων, ενός συσχετισμού δυνάμεων.
     Εμείς είμαστε μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, είμαστε σε επαφή με όλες τις σοσιαλιστικές και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις, με τη Γαλλία, με την Ιταλία, με την Αυστρία, με τη Σουηδία. Είμαστε σε επαφή με όλα τα κόμματα που παίζουν ρόλο, είτε ως κυβερνητικά, είτε ως αντιπολιτευόμενα», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 
     Κατέληξε δε, λέγοντας, ότι η κορυφαία συζήτηση πρέπει να είναι ποια θα είναι η τρίτη εντολή των ψηφοφόρων στις εκλογές αυτές. «Το αντίβαρο είναι η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ. Στο ΠΑΣΟΚ με τον πράσινο ήλιο, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη, γιατί το βλέπω στα μάτια σας. Πάρτε την υπόθεση στα χέρια σας. Το Έθνος στηρίζεται πάνω μας!»
    Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία.

http://www.agriniopress.gr/

po-benizelos-agrinio38
po-benizelos-agrinio23
po-benizelos-agrinio24
po-benizelos-agrinio25
po-benizelos-agrinio26
po-benizelos-agrinio27
po-benizelos-agrinio28
po-benizelos-agrinio29
po-benizelos-agrinio30
po-benizelos-agrinio31
po-benizelos-agrinio32
po-benizelos-agrinio33
po-benizelos-agrinio35
po-benizelos-agrinio36
po-benizelos-agrinio37
po-benizelos-agrinio1
po-benizelos-agrinio2
po-benizelos-agrinio3
po-benizelos-agrinio4
po-benizelos-agrinio5
po-benizelos-agrinio6
po-benizelos-agrinio7
po-benizelos-agrinio8
po-benizelos-agrinio9
po-benizelos-agrinio10
po-benizelos-agrinio11
po-benizelos-agrinio12
po-benizelos-agrinio13
po-benizelos-agrinio14
po-benizelos-agrinio15
po-benizelos-agrinio16
po-benizelos-agrinio17
po-benizelos-agrinio22
po-benizelos-agrinio19
po-benizelos-agrinio20
po-benizelos-agrinio21

6 σχόλια:

  1. Τόσους πολλούς που διόρισε το ΠΑΣΟΚ στον ΟΤΕ θα ήταν κρίμα να μην πήγαιναν μερικοί στην ομιλία.

    Και μετά λένε γιατί τίναξε τα πέταλα η Ψωροκωσταινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ετσι φιλε 17 Ιανουαρίου 2015 - 12:51 π.μ. οπως τα λες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙΝΕ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ “ΑΛ ΚΑΠΟΝΕ” ΣΑΜΑΡΑ

    ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ-ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

    ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ ΚΑΙ ΕΥΠ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΑ DVD ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΥΣ ΔΙΣΚΟΥΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ Χ.Α!

    triklopodia . gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα και στους δυό σας ( 12.51 π.μ και 9.21π.μ ). είστε λάθος και οι δύο. Αυτοί που διορίστηκαν στον ΟΤΕ κλπ οργανισμούς (ΔΕΗ , ΗΛΠΑΠ, ΟΣΕ ,ΕΥΔΑΠ κλπ) και έπαιρναν παλιότερα τουλάχιστον 3500 -5000 ευρώ και με προσόντα ΥΕ (Δημοτικού), ΣΉΜΕΡΑ έχουν λακίσει και είναι αλλού !!! έχουν - οι περισσότεροι - ενισχύσει το κόμμα που διεκδικεί σήμερα την εξουσία , πιστεύοντας ότι θα ξανα πάρουν τέτοιους προκλητικούς μισθούς . Μια έρευνα μέσα απ΄ τα χωριά σας θα σας πείσει για του λόγου το αληθές. Και το γαμώ είναι ότι πάνε εκεί από και για ιδιοτέλεια κι , όχι από πολιτική θέση - πεποίθηση που σαυτή την περίπτωση θα τους έβγαζα το καπέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΥΡΙΖΑ: Ψέμα με το κιλό…

    15.11.2012

    Α. Tσίπρας: «οι μισθοί και οι συντάξεις- που θα επαναφέρουμε με ένα νόμο και ένα άρθρο, όταν πολύ γρήγορα θα βρεθούμε σε θέση διακυβέρνησης, για να αντιστρέψουμε αυτή την καταστροφή.»

    24.02.2013

    Γ. Σταθάκης: «Η επιστροφή μισθών και συντάξεων σε επίπεδα συμβατά με εκείνα προ του 2009 μπορεί να γίνει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομία ανακάμπτει και βρίσκεται στα επίπεδα του 2009. Αυτό είναι μια σταδιακή διαδικασία.

    Δημοσιογράφος: Συνεπώς αυτό δεν είναι κάτι που γίνεται με «έναν νόμο»…

    Γ. Σταθάκης: «…γι’ αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τη λέξη “σταδιακά”»


    Δεν χρειάζονται πολλά σχόλια. Τι λέει ο Σταθάκης; Ότι ακριβώς και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ, η ΕΕ, το ΔΝΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΟΙΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΙΧΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο