Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Από την Ποταμούλα ο Λάμπρος Αναγνωστόπουλος ένας από τους ήρωες του «Norman Atlantic»

   Και ο Λάμπρος Αναγνωστόπουλος ανάμεσα στους ήρωες του «Norman Atlantic» που πήραν μετάλλιο

       Ανάμεσα στους ήρωες πού τιμήθηκαν με το  Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως  ήταν και ο συγχωριανός μας Λάμπρος Ερμή Αναγνωστόπουλος που υπηρετεί στο Πολεμικό Ναυτικό. πηγή:(http://www.onalert.gr)
      Ήρωες που ζουν ανάμεσά μας. Περνούν απαρατήρητοι πλάϊ μας, γιατί είναι επιλογή τους να μένουν στην “σκιά”. Έχουν όμως τόση λάμψη οι πράξεις τους που “περισσεύει” για να “δανείσουν” και λίγη στους πολιτικούς............



     Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, απένειμε το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως στα μέλη των πληρωμάτων των ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Λιμενικού Σώματος που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης επιβαινόντων του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Norman Atlantic».

Παρόντες άπαντες από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία. Αλλά κυρίως όπως προκύπτει από τις πάντα εξαιρετικές φωτογραφίες του Νίκου Παναγιωτόπουλου, οι δικοί τους άνθρωποι. Οι οικογένειες των καθημερινών ηρώων μας.
Το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως

Το Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως απονέμεται στο στρατιωτικό προσωπικό σε εξαιρετικές περιπτώσεις, εν ζωή ή μετά θάνατο, για τέλεση εξόχων πράξεων αποκλειστικώς εν καιρώ ειρήνης, οι οποίες δεν σχετίζονται κατ’ανάγκη με τα στρατιωτικά πράγματα και οι οποίες τελέσθηκαν εντός ή εκτός των πλαισίων διατεταγμένης υπηρεσίας και που αφορούν:
Στην τέλεση πράξεως αυτοθυσίας.
Σε θάνατο ή βαρύ τραυματισμό από ατύχημα, κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.
Σε ενέργεια που υπερβαίνει κατά πολύ την εκτέλεση του καλώς εννοούμενου καθήκοντος και επισύρει ανεπιφύλακτα το θαυμασμό και την εκτίμηση της κοινής γνώμης.
Σε πράξη, για την τέλεση της οποίας η ζωή του προτεινομένου εξετέθη αποδεδειγμένα σε προφανή και άμεσο κίνδυνο.
Για κάθε νέα πράξη, η οποία πληροί τις προϋποθέσεις της προηγούμενης παραγράφου, λαμβάνει χώρα νέα απονομή του μεταλλίου, αλλά φέρεται μόνο ένα διάσημο (σώμα του ή μια διεμβολή (ταινία) του. Η διάκριση των πολλαπλών απονομών γίνεται από τους επάργυρους αστερίσκους που τοποθετούνται στην ταινία αναρτήσεως του μεταλλίου ή στη διεμβολή του (μέχρι τρεις κατ’ ανώτατο όριο).
Συγχαρητήρια  Λάμπρο και εις ανώτερα!!!

http://www.agriniopress.gr/

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο