Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Mια πολύ όμορφη γιορτή η Κοπή πίτας στην ενορία Ζωοδόχου Πηγής στην Κανδήλα

ΦΩΤΟ: Σπυριδούλα Σούφη
                Δήμητρα Πεταλιά 

       Σε μια λιτή και σεμνή τελετή πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιτας 2015, χθες Σάββατο 24 Ιανουαρίου, το απόγευμα, στην ενορία Ζωοδόχου Πηγής στην Κανδήλα.
     Σε μία όμορφη ατμόσφαιρα, με τις ευλογίες του Αρχιμανδρίτη πατέρα Ιερόθεου Κοκκώση καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού και των ιερέων Βελισάριου Καντούνη από την ενορία Στάνου, πατήρ Ευφρόσυνου Γρίβα από την ενορία Κανδήλας, πατήρ Αθανάσιου Φραγκοτάσιου  από την ενορία Αρχοντοχωρίου και του πάτερ Νικόδημου από ενορίες Μαχαιρά -Σκουρτού και με την παρουσία πολλών ενοριτών, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη του πίτα........



    Ο Αιδεσιμότατος Κανδήλας πατήρ Ευφρόσυνος Γρίβας γράφει:
        Με την χάρη του θεού η ενορία της Ζωοδόχου Πηγής κάτω Κανδήλας πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον ενοριακό ναό της Παναγίας, ο λαός του θεού άκουσε το κάλεσμα του και προσήλθε να συμμετάσχει στην τελετή !
      Ο εφημέριος Στάνου π. Βελισάριος  μας εύφρανε με τα ωραία του λόγια αναφερόμενος στην ιστορία της βασιλόπιτας  και τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων μας έψαλλαν επίκαιρα τραγούδια!  Η ακολουθία της βασιλόπιτας έγινε από τον καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού π. Ιερόθεο .
       Εκ μέρους του εκκλησιαστικού συμβουλίου πρέπει να δώσουμε δόξα εις τον παντοδύναμο θεό που μας ανέχτηκε και μας αξίωσε να κάνουμε την κοπή της βασιλόπιτας και ευχαριστίες στους σεβαστούς πατέρες που μας τίμησαν με την παρουσία τους τον π.  Ιερόθεο καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού,  π. Βελισάριο εφημέριο Στάνου, π. Αθανάσιο εφημέριο Αρχοντοχωρίου και π. Νικόδημο εφημέριο Μαχαιρά.
       Επίσης να ευχαριστήσουμε τον αντιδήμαρχο Ξηρομέρου  και πρόεδρο του νομικού προσώπου κ. Βασίλη Μουρκούση, τους ενορίτες μας που μας τίμησαν , τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων, τις κυρίες του φιλόπτωχου ταμείου που κόπιασαν και τους κατοίκους των γύρω χωριών που μας τίμησαν.  

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες
Χρόνια πολλά και καλή και ευλογημένη χρονιά


Εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου






















4 σχόλια:

  1. Πολιτικό Πολιτισμό ! μέ
    Σεβασμό στον Διπλανό !
    ενεργοί απλοί πολίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΝΔΗΛΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ, ΕΙΔΙΚΑ Η ΝΕΟΛΑΙΑ.
    ΠΑΝΤΑ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ, ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΠ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΜΟΛΥΒΟΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ
    ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΑΚΙ.





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χρονια πολλα..καλη χρονια και ενα μεγαλο μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χρονια πολλα καλη χρονια και ενα μεγαλο μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο