Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών: Mε αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Αγρίνιο

    Είναι θλιβερό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την εξουσία και βαδίζει στο δρόμο του κ. Σαμαρά. Όπως συμβαίνει σε όλη την προεκλογική περίοδο μέχρι σήμερα, έτσι και χθες στο Αγρίνιο, δεν ειπώθηκε μισή κουβέντα για το πώς οραματίζονται τη χώρα. Για το αν έχουν σχέδιο για την Αιτωλοακαρνανία. 
      Οι ίδιες συντηρητικές, επιδοματικές λογικές στις οποίες η αριστερά θα έπρεπε να ήταν απέναντι.  Καμία ουσιαστική, καμιά συγκεκριμένη κουβέντα για το πώς η χώρα θα παράξει το νέο πλούτο.  Για το πώς ο άνεργος θα επανέλθει στην αγορά εργασίας. Καμιά κουβέντα για την επιχειρηματικότητα, για τις επενδύσεις, την ανάπτυξη.....

 
       Η αριστερά του κ. Τσίπρα, εγκλωβισμένη στις λογικές του χθες δεν μπόρεσε το 2012 να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός προοδευτικού μετώπου που θα σταθεί με αξιοπιστία απέναντι στην κρίση. Δεν τους ενδιέφερε και δεν τους ενδιαφέρει μια πλατιά πολιτική και κοινωνική συμμαχία, αλλά μια συγκυριακή εκλογική δεξαμενή.
       Και αυτό συμβαίνει γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα κόμμα του χθες με εμμονές και μειοψηφικές λογικές. Εμπορεύεται τον πόνο και τα αδιέξοδα των ανθρώπων που έπληξε η κρίση, δεν διαθέτει την κουλτούρα της ευθύνης και αναζητά συμμάχους ακόμη και στην ακροδεξιά του Πάνου Καμένου.
      Αυτό λοιπόν δεν είναι προοδευτική παράταξη, αυτό δεν είναι αριστερά. Δεν αρκούν μόνο οι εκδηλώσεις την 3η του Σεπτέμβρη ή οι αναφορές και τα συνθήματα για τον Ανδρέα Παπανδρέου για να είσαι δημοκρατική παράταξη.
Και αυτό πρέπει να το αντιληφθεί ο κ. Τσίπρας.
     Πριν είναι αργά και χρεωθεί μια αποτυχία που μπορεί να έχει δραματικές επιπτώσεις για τη χώρα.
       Εμείς σαν Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών απέναντι στην άκρατη κινδυνολογία και τον λαϊκισμό παραθέτουμε ένα Εθνικό Σχέδιο προοδευτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να εξασφαλίσουμε θετικές αποφάσεις για το χρέος και για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα και προτάσσουμε την αντιμετώπιση του προβλήματος της ανεργίας και της φτώχειας. Με την πολιτική δύναμη που θα έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και συμφωνεί πάνω σε αυτό το πλαίσιο, εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε για να προχωρήσουν τα θέματα αυτά.

  Αγρίνιο, 18-1-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο