Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

H απίστευτη πόλωση έδωσε τη δεύτερη έδρα στη ΝΔ

      Ήταν δεδομένο πως ο Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης θα έδιναν τον υπέρτατο αγώνα, μιας και φοβόντουσαν πως η ΝΔ θα έχει μια έδρα, αλλά αυτό που έγινε δεν έχει προηγούμενο. Μάλλον πρόκειται και για πανελλαδικό φαινόμενο.
       Η επίδοση τους είναι απίστευτη σε σχέση με το ποσοστό του κόμματος, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι περνούν σε σταυρούς ακόμη και τον πρώτο του πρώτου κόμματος, τον Γιώργο Βαρεμένο
     Με δυο λόγια δεν υπάρχει ψηφοδέλτιο της ΝΔ που να μην έχει ένα από τα δυο ονόματα και μάλλον σκέφτηκαν ορθά όσοι, βλέποντας αυτήν την κατάσταση, αποφάσισαν να μην είναι υποψήφιοι. 
       Είναι χαρακτηριστικό πως τόσο ο Μάριος Σαλμάς, όσο και ο Κώστας Καραγκούνης πήραν περισσότερους σταυρούς, απ’ότι το 2012, όταν η ΝΔ ήταν πρωτο κόμμα! Ο Μ. Σαλμάς το 2012 πήρε 17.411 και χθες 20.106, χωρις νά έχει τελειώσει η καταμέτρηση και ο Κ. Καραγκούνης έλαβε το 2012 14.858 και φέτος 19.737 με την μέχρι τώρα καταμέτρηση!.....



     Η πόλωση αυτή σύνθλιψε τους υπόλοιπους υποψηφίους και είναι χαρακτηριστικό για παράδειγμα το απογοητευτικό ποσοστό της τρίτης κ. Μπόκα, που βρίσκεται πολύ πίσω και σχεδόν στα ίδια ποσοστά που είχε το 2012.
     Αυτή η αντιπαράθεση που φαίνεται πως ξέφυγε από τα όρια του καλώς νοούμενου «πολιτικού ανταγωνισμού» σε κάποιες περιπτώσεις έκανε και ένα καλό στη ΝΔ , αφού στην Αιτωλοακαρνανία ξεπέρασε το πανελλαδικό ποσοστό της και ξεπέρασε (29,2%)  το εκλογικό μέτρο για την δεύτερη έδρα, που είναι το 28,57%.

Π.Η.Τ.
http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο