Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Σαμαράς: «H Ελλάδα θα νικήσει μαζί με τη ΝΔ» (video-φωτο)


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Αγρίνιο, παρουσία υποψήφιων βουλευτών, στελεχών του κόμματος, αιρετών από την ευρύτερη περιοχή και πλήθους ψηφοφόρων και νεολαίων της ΝΔ.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον όγκο της συγκέντρωσης ενώ στο μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του έθεσε τα γνωστά διλλήματα που κυριαρχούν στον πολιτικό λόγο της ΝΔ αυτήν την περίοδο: Αβεβαιότητα, αστάθεια, χρεοκοπία ή σταθερότητα, ανάπτυξη, επενδύσεις; Ο πρωθυπουργός παράλληλα έκανε αναφορές στην Αιτωλοακαρνανία, κυρίως εστιάζοντας σε έργα υποδομής, ενώ επανέλαβε την απόφαση της παράταξης εφόσον εκλεγεί να προβεί σε μια σειρά από φοροελαφρύνσεις, δεσμευόμενος παράλληλα πως δεν θα υπάρχουν άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων..........


Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Σαμαράς ζήτησε από τους πολίτες να αποδοκιμάσουν το καινούργιο «λεφτά υπάρχουν» που όπως τόνισε «θα είναι ακόμη πιο καταστροφικό από το πρώτο.»
Σημείωσε πως η Ελλάδα μετά από τις προσπάθειες που έγιναν τα τελευταία δυόμιση χρόνια και που την έχουν φτάσει ένα βήμα πριν την έξοδο από την κρίση, ανακτώντας την αξιοπιστίας της, διανύει ξανά μια περίοδο αβεβαιότητας και αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης του για την μείωση των ελλειμμάτων, το πλεόνασμα, τις μεταρρυθμίσεις. «Μια μειοψηφία όμως οδήγησε τη χώρα στις εκλογές, εκλογές που δεν τις θέλει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Η πλειοψηφία όμως θα απαντήσει» είπε χαρακτηριστικά.
po-samaras-omilia-anasis2
«Επιστροφή στην φαυλότητα»
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπόσχεται τα πάντα σε όλους και ουσιαστικά την επιστροφή στην φαυλότητα , την εξαπάτηση και την αποδυνάμωση του τόπου και στη συνέχεια παρέθεσε τα μέτρα που όπως σημείωσε είναι έτοιμη η ΝΔ να εφαρμόσει με μειώσεις και φοροαπαλλαγές, όπως τη μείωση της φορολογίας εισοδήματος, τη μείωση των υψηλών κλιμακίων του ΦΠΑ, του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, την σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ και την απόδοση των ποσών αυτών στην Αυτοδιοίκηση, ενώ δεσμεύτηκε πως δεν θα υπάρχουν μειώσεις μισθών και συντάξεων. Παράλληλα υποσχέθηκε ενίσχυση των οικογενειών από το πρώτο παιδί, των τρίτεκνων και των πολύτεκνων και την επαναφορά της ισόβιας σύνταξης στην πολύτεκνη μητέρα.
Για την Αιτωλοακαρνανία, όπως αναμένονταν μετά και το non paper που πριν λίγες μέρες διανεμήθηκε από τη ΝΔ έγινε αναφορά στην επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών αξόνων (Iόνια, Αμβρακία) υπήρξε δέσμευση για την ανάδειξη του Πλατυγιαλιού, της ολοκλήρωσης της Παραϊόνιας οδού, των Αχυρών κλπ.
po-samaras-omilia-anasis13
Ο κ. Σαμαρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων , επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι πολεμά την κάθε επένδυση που γίνεται στη χώρα, θέλοντας να επιστρέψει την Ελλάδα στον κρατισμό, «στα πρότυπα της Βόρειας Κορέας και της Βενεζουέλας του κυρίου Τσίπρα!». Αναφέρθηκε ακόμα σε παρεμβάσεις στην Δυτική Ελλάδα, στις μεταφορές, τον τουρισμό, τον πολιτισμό κλπ.
«Η Ελλάδα έχει δυο δρόμους: Η θα προχωρήσει στην σταθερότητα και την επόμενη μέρα με ασφάλεια, ή θα κατρακυλήσει στη χρεοκοπία, την έξοδο από το ευρώ και την Ε.Ε. , το ΝΑΤΟ. Άλλωστε δεν το λέμε εμεις μόνο. Το παραδέχονται οι ίδιοι» είπε στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς για να παραθέσει αποσπάσματα από δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά του κ. Λαπαβίτσα. «Κάναμε τα αδύνατα δυνατά να αποφύγουμε τα χειρότερα. Τα χειρότερα δεν τα είδαμε» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
po-samaras-omilia-anasis11
Ασφάλεια και ορθοδοξία
Συνέχισε την ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως με αυτά που λέει θα «πάμε στα σίγουρα στον πάτο». Τόνισε ακόμη πως αυτό που υπόσχεται η Κουμουνδούρου, το ζητούν δυο ομάδες: Αυτοί που έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και η συνδικαλιστές και όλοι αυτοί που έχασαν τα προνόμια τους. «Σπάμε τον κύκλο της μιζέριας και των ψεύτικων υποσχέσεων. Φέρνουμε επενδύσεις, ευκαιρίες, ανάπτυξη, εισόδημα, μείωση της ανεργίας, αποκαθιστούμε τις αδικίες χωρίς αναταράξεις, διώχνουμε την αβεβαιότητα» είπε ακόμη ο πρωθυπουργός.
Δεν παρέλειψε ο κ. Σαμαράς να «μιλήσει» και στο θρησκευτικό συναίσθημα των μελών της παράταξης, ενώ έκανε αναφορές και στα θέματα της ασφάλειας και της φύλαξης των συνόρων. «Η Ευρώπη αυτές τις μέρες συγκλονίζεται. Σεβόμαστε όλες τις θρησκείες αλλά λέμε πως η ορθοδοξία είναι για εμάς πολύτιμη. Άλλοι θυμήθηκαν τη θρησκεία μας παραμονές των εκλογών», συμπλήρωσε.
po-samaras-omilia-anasis5
Ο κ. Σαμαράς στο τέλος της ομιλίας του εμφανίστηκε ενωτικός, ζητώντας την ψήφο και πολιτών που δεν ψήφισαν ξανά ΝΔ, περα απέ κομματικές περιχαρακώσεις και πεποιθήσεις «… για μια Ελλάδα σύγχρονη στην Ε.Ε. . Όλοι στον μεγάλο αγώνα για μια Ελλάδα στέρεα στις παραδόσεις της για μια Ελλάδα με μέλλον. Γι’αυτήν την Ελλάδα θέλω να παλέψετε χωρίς ιδεοληψίες. Αυτές είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές και μαζί θα τις κερδίσουμε» είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.
po-samaras-omilia-anasis2
po-samaras-omilia-anasis1
po-samaras-omilia-anasis15
po-samaras-omilia-anasis14
po-samaras-omilia-anasis13
po-samaras-omilia-anasis12
po-samaras-omilia-anasis11
po-samaras-omilia-anasis10
po-samaras-omilia-anasis9
po-samaras-omilia-anasis8
po-samaras-omilia-anasis7
po-samaras-omilia-anasis6
po-samaras-omilia-anasis5
po-samaras-omilia-anasis4
po-samaras-omilia-anasis3

3 σχόλια:

  1. Η κινδυνολογία στην οποία επικεντρώθηκε η προεκλογική καμπάνια της ΝΔ με ευθύνη του Αντώνη Σαμαρά και η σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται πώς ήταν ένα «δώρο» στον Αλέξη Τσίπρα καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενισχύεται στις δημοσκοπήσεις και πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην αυτοδυναμία ασχέτως αν τελικώς θα την πετύχει ή αν μπορεί να την διαχειριστεί.

    Όταν υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, όταν τα επίπεδα της φτώχειας έχουν αυξηθεί δραματικά στην Ελλάδα και εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα προς το ζην, τότε η κινδυνολογία δεν έχει καμία απολύτως επίδραση. Είναι αυτό που λέει ο λαός ο βρεγμένος τη βροχή δεν τι φοβάται.

    defencenet .gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απανωτά είναι τα χαστούκια που τρώει η κυβέρνηση. Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s πριν από λίγη ώρα με έκθεση που δημοσίευσε διαψεύδει τον Αντώνη Σαμαρά και τους υποστηρικτές της θεωρίας του Grexit επισημαίνοντας πώς το ενδεχόμενο αυτό ένα «σχεδόν απίθανο σενάριο». Την ίδια στιγμή γερμανικά ΜΜΕ, όπως η Die Zeit υποστηρίζουν πώς το ελληνικό χρέος πρέπει να «κουρευτεί». «Είναι η καλύτερη εκδοχή», σημειώνει η εφημερίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ο Τσίπρας δηλώνει άθεος και ξαφνικά αρχίζει το μεγάλο οδοιπορικό από το Άγιο Όρος, πάει στο Βοτανικό, στον Αρχιεπίσκοπο και πετάει και το Άγιο Πνεύμα, εν είδει περιστεράς, δεν μπορεί να σχολιαστεί. Και αν γι’ αυτό το θέμα έγινε τέτοια κωλοτούμπα για να πάρει ψήφους, σκεφθείτε τι κωλοτούμπα θα γίνει στα θέματα που λέει. Φαντάσου τον δημοκράτη που έβαλε στον εσωτερικό κανονισμό, να ψηφίζουν οι βουλευτές ό,τι λέει και να υπογράψουν πως αν διαφωνούν θα παραδίδουν την έδρα και θα φεύγουν. Αυτά τα βλέπουμε και ξέρουμε τι θα ψηφίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο