Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Παναγιώτης Στάϊκος: Μπράβο στον υπουργό Υγείας που με απόφαση του ανέθεσε καθήκοντα στους νοσηλευτές να συνταγογραφούν και φάρμακα

       Ο Γιατρός Παναγιώτης Στάϊκος απευθύνει συγχαρητήρια στον υπουργό Υγείας κ. Βορίδη που με αποφαση του ανέθεσε καθήκοντα στους νοσηλευτές-τριες να συνταγογραφούν και φάρμακα και επιτίθεται στον Πανελλήνιο  Ιατρικό  Σύλλογο ο οποίος ζητά ακύρωση της υπουργικής απόφασης.
Αναλυτικά:

   Μπράβο κύριε Υπουργέ. Κύριε Βορίδη είχαμε  αργήσει πάρα πολύ.
   Θα πρέπει να αντιληφθούν κάποιοι, πως  η δημόσια υγεία δεν πάει μπροστά με ιατροκεντρικές αντιλήψεις  και νοοτροπίες. 
     Όσο πιο υψηλό είναι το επίπεδο των  νοσηλευτών, τόσο   αποδοτικό και με λιγότερα λάθη το έργο των γιατρών!!! Όλα τα άλλα είναι τρίχες κατσαρές.
  Όταν ήμουν στο Κέντρο Υγείας  Αστακού είχα εκπαιδεύσει νοσηλεύτριες, όχι απλά να τοποθετούν ουροκαθετήρες Foley, αλλά  στην συνέχεια να κάνουν και έγχυση κυτταροστατικών –αντικαρκινικών φαρμάκων σε ανθρώπους, οι οποίοι  είχαν καρκίνο ουροδόχου κύστεως και το έκαναν άριστα και με πολύ μεγάλη ευσυνειδησία και οι ασθενείς  δεν είχαν κανένα πρόβλημα.!!!! 
     Η ταρίφα όμως σε κάποια Νοσοκομεία, από κάποιους γιατρούς  γι΄ αυτή την συγκεκριμένη  ιατρική πράξη ήταν 200 με 300 ΕΥΡΩ!!!! Ο Πανελλήνιος δεν είχε ακούσει τίποτα για "τον φόνο".!!!!.....


      
      Αγνοήστε τον Πανελλήνιο  Ιατρικό  Σύλλογο, ο οποίος θέλει να λειτουργεί ως σινάφι, το οποίο  βρίσκεται στον κόσμο του για να μη χαθεί η  κονόμα .!!!!
    Θα πρέπει  να αντιληφθούν τα σινάφια, ότι η Δημόσια Υγεία δεν είναι τσιφλίκι τους.

Αστακός  21/1/2015
Dr ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου που ζητά ακύρωση της υπουργικής απόφασης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     O Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ζητά ακύρωση της υπουργικής απόφασης της 19ης Ιανουαρίου 2015 «Καθήκοντα και αρμοδιότητες Νοσηλευτών – τριών».
      Η υπουργική απόφαση της 19ης Ιανουαρίου 2015 η οποία καθορίζει τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες των νοσηλευτών είναι απόφαση προεκλογικού χαρακτήρα, η οποία ευτελίζει τόσο την πολιτική ζωή όσο και την ιατρική λειτουργία.
    Τιμούμε τις νοσηλεύτριες και τους νοσηλευτές, συνεργαζόμαστε στενά στα νοσοκομεία και στις πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαθίσταται η ιατρική λειτουργία με την υψηλή επιστημονική γνώση και την τεκμηριωμένη εμπειρία που διαθέτει. 
      Θα πρέπει άμεσα να ακυρωθεί η απόφαση αυτή, διότι αποτελεί μεγάλη προσβολή προς το ιατρικό λειτούργημα και τους πολίτες, τη στιγμή μάλιστα που προωθήθηκε πέντε ημέρες προ των εκλογών, χωρίς καν να υπάρξει συζήτηση με τα θεσμικά όργανα των ιατρών και κυρίαρχα τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, αλλά ούτε γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ. 
       Τέτοιες αποφάσεις δημιουργούν παράλληλα, μεγάλες παρενέργειες όσον αφορά τις σχέσεις συνεργασίας ιατρού και νοσηλευτή αλλά και στην προστασία της υγείας του Ελληνικού λαού. Ο νοσηλευτής δεν λειτουργεί ποτέ αυτόνομα αλλά πάντοτε κάτω από τις ιατρικές οδηγίες. 
      Η απόφαση αυτή αντίκειται στις διατάξεις του Συντάγματος - Άρθρο 5, παράγραφος 5 και Άρθρο 21, παράγραφος 3 και αν δεν ακυρωθεί από τον ίδιο τον Υπουργό θα προσφύγουμε για την ανάκλησή της στη Δικαιοσύνη.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΙΣ

3 σχόλια:

  1. Κυριε Σταικό αυτοί είμαστε!
    Όταν λέμε λαικο συμφέρον εννοούμε το προσωπικό συμφέρον. Ετσι λειτουργουν και οι περισότεροι συλλογοι και τα σωματεία.

    Χούσος Κώστας
    Θυρρειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο στον υπουργό. Άλλο πράγμα η Ιατρική κι άλλο η προώθηση προϊόντων της φαρμακοβιομηχανίας μέσω της προκλητής ζήτησης υπηρεσιών υγείας που δεν αντιστοιχεί σε υπαρκτές ανάγκες .... Το παρατράβηζαν το σχοινί και κόπηκε. Θα δούμε κι άλλα και βεβαίως θα κόπτονται όλοι για την υγεία του λαού, τους πήρε ο πόνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνω το επιπεδο των νοσηλευτων να ειναι υψηλο,οταν ομως γινει καποιο λαθος ο γιατρος θα αναλαβει της ευθυνες η θα τραβολογουν τους νοσηλευτες?Η αποψη μου ειναι οτι το επιπεδο να ειναι υψηλο, και ειναι αρκετο για τις αρμοδιοτητες που εχουν ειδη λογο ελειψης προσωπικου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο