Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Οι υπουργοί και βουλευτές που έμειναν εκτός Βουλής

AΠΕΤΥΧΑΝ ΝΑ ΕΚΛΕΓΟΥΝ

Του Ηλία Μπενέκου
Μεγάλες ανατροπές στη σύνθεση της Βουλής, έφερε η εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, καθώς η επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ και η μεγάλη αύξηση της κοινοβουλευτικής του εκπροσώπησης με 149 βουλευτές από 71 το 2012, η μη επανεκλογή 53 βουλευτών της ΝΔ που η δύναμή της περιορίζεται στους 76 από 129 το 2012, αλλά και οι ιδιαίτερα χαμηλές επιδόσεις του ΠΑΣΟΚ που το περιόρισαν στους 13 βουλευτές από 33 πριν από δύο χρόνια, άφησαν εκτός ηχηρά ονόματα και πρώην υπουργούς.
Από τη ΝΔ στη μεγάλη περιφέρεια της Β' Αθηνών όπου εκλέγει 11 βουλευτές, εκτός Κοινοβουλίου μένουν οι πρώην υπουργοί Π. Παναγιωτόπουλος, Αργ. Ντινόπουλος και Γ. Μιχελάκης. Στην Α΄ Αθηνών δεν επανεξελέγη η Φ. Πιπιλή, ενώ από την Α' Πειραιά δεν μπαίνει στη νέα Βουλή ο πρώην υπουργός Κων. Αρβανιτόπουλος, καθώς και η Ν. Δούνια. Εκτός Βουλής μένει και ο Τ. Νεράντζης από τη Β' Πειραιά................


Ανάλογη τύχη είχαν και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Θεοφ. Λεονταρίδης στις Σέρρες, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας Αλ. Δερμεντζόπουλος και ο υφυπουργός Εξωτερικών και στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά Α. Γεροντόπουλος στον Έβρο, και ο Γ. Ορφανός στην Α' Θεσσαλονίκης. Στην Κορινθία δεν εκλέγεται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ν. Ταγαράς. Επίσης εκτός Βουλής μένει η Άντζ. Γκερέκου στην Κέρκυρα, ο Χρ. Μαρκογιαννάκης στα Χανιά και ο Δ. Τζαμτζής στην Πέλλα.
Οι υπουργοί και βουλευτές που έμειναν εκτός Βουλής
Χειρότερη ήταν όμως η εικόνα για το ΠΑΣΟΚ, που έλαβε μόλις 13 έδρες στη νέα Βουλή, με τον Γ. Φλωρίδη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας να μην πετυχαίνει την εκλογή του. Στην Β' Αθηνών δεν πέτυχαν την εκλογή τους ο πρώην υπουργός Μ. Χρυσοχοΐδης, καθώς και ο Π. Δήμας, ενώ στην Α' Αθηνών εκτός έμειναν οι Συλ. Ράπτη και Νάσος Αλευράς.
Οι υπουργοί και βουλευτές που έμειναν εκτός Βουλής
Εκτός Βουλής και ο Π. Καψής, καθώς το ΠΑΣΟΚ δεν έβγαλε έδρα στη Β' Πειραιά, αλλά και ο Δ. Καρύδης στην Α' Πειραιά για τον ίδιο λόγο. Εκτός Κοινοβουλίου μένει επίσης ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Ευάγγ. Βενιζέλου Π. Κουκουλόπουλος στην Κοζάνη, ενώ ηχηρή είναι και η απουσία από το νέο Κοινοβούλιο του πρώην υπουργού Γ. Μανιάτη, που δεν εξελέγη στην Αργολίδα. Στην ίδια κατηγορία και ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος στον Έβρο.
Οι υπουργοί και βουλευτές που έμειναν εκτός Βουλής
Εκτός Βουλής μένει και το ιστορικό στέλεχος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής στη Β' Αθηνών. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρον παρουσιάζει η μη εκλογή του Οδ. Βουδούρη στη Β' Αθηνών, καθώς και του συνεργάτη του κ. Τσίπρα Κ. Πουλάκη, αλλά και του Δ. Τσουκαλά. Επίσης στο υπόλοιπο Αττικής εκτός μένει ο Αλ. Καλύβης.
http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο