Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ποιοι θα μετέχουν στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - Υπουργός Αμυνας ο Π. Καμμένος

Ποια ονόματα αναλαμβάνουν υπουργοί μετά τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων - «Ειδικό υπουργείο Επικρατείας» με σκοπό τον έλεγχο των προμηθειών του δημοσίου - Ποιοι θα συμμετέχουν στο οικονομικό επιτελείο.

Αρχίζουν να κυκλοφορούν τα πρώτα ονόματα που θα συμπεριληφθούν στην κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Βήματος ο κ. Νίκος Παππάς θα είναι υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητα και στον επικοινωνιακό τομέα της κυβέρνησης.




Ο μέχρι τώρα εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Σκουρλέτης θα αναλάβει το υπουργείο Εσωτερικών.







Στο οικονομικό επιτελείο θα είναι ο κ.Γιάννης Δραγασάκης ως επιπτεύων, ο κ.Γιάνης Βαρουφάκης και ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.


.....................................





Το υπουργείο Παιδείας θα αναλάβει ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς.







Το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να πάρει η κυρία Ράνια Αντωνοπούλου βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγήτρια στο Bard College, διευθύντρια του τμήματος έρευνας για την ισότητα των φύλων του Levy Economics Institute στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ και ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Εργασίας. Τις τελευταίες ώρες όμως ακούγεται και το όνομα του κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη.





Τα άλλα υπουργεία



Το υπουργείο Ανάπτυξης αναμένεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να συμπεριλάβει και το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων. Επικεφαλής θα είναι όπως όλα δείχνουν ο Γ. Σταθάκηςκαι ρόλο θα έχει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Εχει σχεδιαστεί η δημιουργία ενός νέου υπουργείου Μετανάστευσης, για τη θέση της επικεφαλής ακούγεται το όνομα της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Στο υπουργείο Εξωτερικών πιθανότερο ενδεχόμενο είναι αυτή τη στιγμή η ανάθεσή του στον Ν. Κοτζιά, με υφυπουργό τη κυρία Νάντια Βαλαβάνη

Το υπουργείο Αμυνας σύμφωνα με πληροφορίες αναλαμβάνει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος

Για το υπουργείο Υγείας ακούγεται το όνομα του Π. Κουρουμπλή.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης θεωρείται πολύ πιθανή η τοποθέτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, αν και ακούγεται και το όνομα του Π. Νικολούδη, σημερινού επικεφαλής της Αρχής καταπολέμησης του μαύρου χρήματος, με τον οποίο υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό, κεντρικό ρόλο αναμένεται ότι θα παίξει ο Ν. Βούτσης (είτε ως πρόεδρος της Βουλής, είτε ως αναβαθμισμένος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος). Ενα ενδεχόμενο για τη θέση του Προέδρου της Βουλής είναι και η πρόταση για τον Θ. Δρίτσα, σε περίπτωση που δεν του ανατεθεί το υπουργείο Αμυνας.

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι «Ειδικό υπουργείο επικρατείας» με σκοπό τον έλεγχο των προμηθειών του δημοσίου ιδρύει η νέα κυβέρνηση υπό τον επικεφαλής της Αρχής κατά του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος κ. Παναγιώτη Νικολούδη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Νικολούδης θα έχει υπό την αρμοδιότητά του το ΣΔΟΕ, το Λιμενικό Σώμα, την Επιτροπή Προμηθειών και Ελέγχου συμβάσεων και γενικότερα τον έλεγχο όλων των προμηθειών του Δημοσίου.

Το νέο υπουργείο θα λειτουργεί στο Μέγαρο Μαξίμου και όπως φαίνεται θα έχει ευρείες αρμοδιότητες σε σχέση με τον έλεγχο λογαριασμών, την πάταξη της φοροδιαφυγής, τον έλεγχο όλων των καταλόγων εμβασμάτων και καταθέσεων που έχουν φτάσει στους οικονομικούς και νομικούς εισαγγελείς κλπ.

http://www.tovima.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο