Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Μόδι: Γιατί το ελληνικό αυτό νησί, αν και περιζήτητο, παραμένει απούλητο

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΝΤΙ 1,5 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ

          Διαφορετικό ήταν ένα από τα τελευταία δημοσιεύματα της Wall Street Journal για την Ελλάδα, καθώς δεν αναφερόταν στις εκλογές, αλλά στο νέο, περιζήτητο προς επενδύσεις νησί της χώρας: Το Μόδι.
      «Το Μόδι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την Ιθάκη, την πατρίδα του ήρωα του Ομήρου, Οδυσσέα» αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας και προσθέτει:    «Παραδοσιακά, αυτού του είδους τα νησιά σπάνια βγαίνουν στην αγορά, καθώς μένουν στην ίδια οικογένεια και περνούν από γενιά σε γενιά. Όμως η προσέλκυση επενδυτών στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τις αλλαγές στη φορολογία έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Σε αυτό έχει συμβάλλει και η αγορά του Σκορπιού από την Εκατερίνα Ριμπολόβελβα, την 25χρονη κόρη του Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ», σημειώνει η Wall Street Journal......



     Ωστόσο, η αμερικανική εφημερίδα δεν παραλείπει να αναφερθεί και στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που, όπως σημειώνει, κάνουν την όλη διαδικασία της πώλησης εξαιρετικά δύσκολη. «Η διαδικασία απόκτησης απαιτεί την υπερπήδηση τουλάχιστον 32 γραφειοκρατικών εμποδίων, ενώ σοβαρές επιπλοκές μπορεί να προκαλέσει και το καθεστώς της Ελλάδας σχετικά με τη δόμηση στις ακτές», προσθέτει η Wall Street Journal.
     Το Μόδι βρίσκεται στην ιστοσελίδα «Private Islands Online», που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες νησιών από το 2012.

iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο