Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Σε ποιες περιοχές ποντάρουν Βενιζέλος – Παπανδρέου

       Κορυφώνεται η σύγκρουση μεταξύ του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και του ΠΑΣΟΚ δύο εβδομάδες πριν από τις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου.
     Ο Γ. Παπανδρέου με την πρώτη συνέντευξή του στο ΑΠΕ άρχισε να μιλά για όλους και για όλα, επιβεβαιώνοντας σχετικά δημοσιεύματα, ξεκινώντας από την υπόθεση των Καννών όπου… καρφώνει τους ξένους ηγέτες και αφήνει υπονοούμενα για την στάση του Ευάγγελου Βενιζέλου.
     Αντίστοιχα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χωρίς να αναφέρει το όνομα του Γ. Παπανδρέου, στις ομιλίες του υπογραμμίζει ότι κάποιοι δημιουργούν πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ «από ένα καπρίτσιο χωρίς να καταλαβαίνει κανείς τους πολιτικούς λόγους, κόντρα στην ιστορία και τη συνείδηση της παράταξης»..............



Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
     Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου μεταξύ 2,4%-2,6% και το ΠΑΣΟΚ κοντά στο 5%. Σύμφωνα με ερευνητές μετρήσεων της κοινής γνώμης τα τελικά αποτελέσματα για τα κόμματα που κινούνται μεταξύ του 2,5% και του 5% είναι εξαιρετικά ρευστά καθώς το ποσοστό λάθους κινείται στο 3%.
     Παρολαυτά στο Κίνημα του Γ. Παπανδρέου εκτιμούν ότι οι δυνάμεις θα υπερτερούν του ΠΑΣΟΚ σε τρεις εκλογικές περιφέρειες όπου έχουν καταγράψει σημαντικές εισροές αξιόλογων στελεχών αλλά και λόγω της παράδοσης που έχει το όνομα Παπανδρέου.
    Οι εκλογικές περιφέρειες είναι η Δυτική Ελλάδα, η Κρήτη και η Ήπειρος ενώ εκτιμούν ότι στην Αττική θα κριθεί το τελικό αποτέλεσμα όπου το Κίνημα καθημερινά δημιουργεί νέες οργανώσεις.

Η μάχη της… περιφέρειας
   Στην Κρήτη το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου κατάφερε να έχει σημαντική παρουσία με την ανακοίνωση του νέου κόμματος στους νομούς Ηρακλείου, Λασιθίου και Ρεθύμνης ενώ στα Χανιά είχε κάποια προβλήματα τα οποία όμως και ξεπέρασε. Στην ιδρυτική συνέλευση του Κινήματος που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου συγκεντρώθηκαν πάνω από 250 πολίτες της κοινωνίας του Ηρακλείου οι έχουν σημαντική επιρροή κυρίως στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κίνημα στην Κρήτη εκτιμάται ότι οι δυνάμεις του κόμματος θα υπερβούν τον μέσο όρο που θα λάβουν τα ψηφοδέλτια του Γ. Παπανδρέου ανά την επικράτεια.
      Αντίστοιχα το όνομα Παπανδρέου κερδίζει έδαφος στην Δυτική Ελλάδα και κυρίως στην γενέτειρα των Παπανδρέου στην Αχαΐα χωρίς όμως να υστερούν στην Ηλεία όπου συμπαρατάσσονται με τον νέο κόμμα ισχυρά αυτοδιοικητικά στελέχη και στην Αρκαδία όπου ο Δημήτρης Ρέππας στηρίζει το νέο εγχείρημα. Στην Αχαΐα όμως το Κίνημα του Γ. Παπανδρέου όπου αναφέρουν τοπικά στελέχη, ενδέχεται να διεκδικήσει διψήφιο νούμερο στις επερχόμενες εκλογές. Κλίμα υπέρ του Κινήματος έχει διαμορφωθεί και στην Ήπειρο όπου πλειάδα κομματικών στελεχών και πρώην αυτοδιοικητικών συμπαρατάχθηκαν με τον Γ. Παπανδρέου Αντίστοιχα το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου φαίνεται ότι υπερτερεί στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.
     Το βάρος της εκλογικής μάχης για το Κίνημα θα πέσει στην Αττική όπου ο Γ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος στην Β” Αθήνας καθώς και στην Αχαΐα.
     Η μεγαλύτερη περιφέρεια της επικράτειας όπου είναι μοιρασμένες οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος του Γ. Παπανδρέου θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό που λάβει το κόμμα σε όλη την επικράτεια.
     Το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου υπερτερεί (με ποσοστό 60% έναντι 40%) στην Κεντρική και τη Δυτική Μακεδονία. Στην Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ μοιράζονται 50% -50%. Στην Κρήτη το 80% των ψηφοφόρων του πάει στον Παπανδρέου έναντι 20% στον Βενιζέλο. Στη Δυτική Ελλάδα η αναλογία είναι 3/1 υπέρ του Παπανδρέου και στις άλλες περιφέρειες (Λεκανοπέδιο, Αιγαίο, Ιόνια, Ήπειρος, Στερεά Ελλάδα, Αν. Μακεδονία-Θράκη) υπερτερεί (με 60% έναντι 40%) το κόμμα του Παπανδρέου στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

thetoc.gr
http://agriniotimes.gr/

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο