Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Η ιστορική στιγμή του Ελληνικού λαού και το ιστορικό καθήκον της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Γιάννης Κολοβός
Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ 
στην Αιτωλ/νία

          Η κορύφωση του πολιτικού αγώνα για την αναγκαία και πολυπόθητη ανατροπή, όσο πλησιάζουμε στην Κυριακή των εκλογών, δείχνει την κρισιμότητα αυτής της αναμέτρησης.
    Η παράδοση της χώρας μας στα  συμφέροντα των ολίγων με πολιτικά τρικ, όπως τα μνημόνια που εφαρμόστηκαν ερήμην του Ελληνικού λαού αλλά ενάντιά του, φανερώνει και στον πιο συντηρητικό αλλά καλόπιστο συμπολίτη μας για ποιους λόγους ακολουθούνται οι πολιτικές που οδήγησαν και οδηγούν τη μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας μας στην πρωτόγνωρη εξαθλίωσή της.
      Κανείς από τους εμπνευστές των μνημονίων δεν ενημέρωσε τον Ελληνικό λαό για τις καταστροφικές προθέσεις του, πριν από εκλογές. Ούτε ο κ. Παπανδρέου στις εκλογές του 2009 ενημέρωσε για το σχέδιο του Καστελόριζου (2010) και το μνημόνιο Ι, ούτε ο κ. Σαμαράς που τότε θεατρικά διαφωνούσε και αργότερα ψήφιζε με ενθουσιασμό το μνημόνιο ΙΙ  του κ. Παπαδήμου 
(Φεβ.2012) και το μνημόνιο ΙΙΙ της δικής του εφιαλτικής Πρωθυπουργίας (Νοεμ. 2012)..............



     Όμως μνημόνια σημαίνουν, πως η χώρα μας λειτουργεί με τραυματισμένη Εθνική ανεξαρτησία και φαλκιδευμένη Δημοκρατία. Αυτό φαίνεται καθημερινά από τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις, αλλά και από το ποιοι (τρόικα) επιβάλλουν τις αποφάσεις που επικυρώνουν οι κυβερνώντες.
       Αυτοί δηλαδή που εγκληματικά οδήγησαν το καράβι στο βράχο, αυτοί που οδήγησαν την οικονομία στην αποδιάρθρωση και στην καταστροφή, αυτοί που οδήγησαν τη δημόσια Διοίκηση στη σημερινή χαοτική της κατάσταση, εμφανίζονται τώρα ως οι αυριανοί θεραπευτές. Οι κυβερνήσεις  ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα καταστροφείς και διασώστες!
       Η πραγματικότητα είναι οδυνηρή και κραυγαλέα!  Δεν κρύβεται όμως η αλήθεια. Γιατί δεν μπορούν να κρυφτούν οι άνεργοι, που ξεπερνούν το ενάμισι εκατομμύριο, δεν κρύβονται οι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που έβαλαν λουκέτο, δεν κρύβεται η απόγνωση των γεωργών και των κτηνοτρόφων, δεν κρύβεται η απελπισία των νέων επιστημόνων που απελπισμένοι φεύγουν στο εξωτερικό ως βιοποριστικοί μετανάστες.
      Τα πολιτικά μέσα που μετήλθαν οι κυβερνήσεις που ανέλαβαν μέχρι σήμερα τις τύχες της χώρας χρησιμοποίησαν τα δημόσια οικονομικά για να ικανοποιήσουν τις πελατειακές σχέσεις των κομμάτων τους, υποβιβάζοντας ταπεινωτικά τους πολίτες σε επαίτες και τους πολιτευτές τους σε φακίρηδες  εφεύρεσης αλλόκοτων διορισμών.
     Δεν έχουν πια να τάξουν τίποτε θετικό, παρά την παραπέρα εξαθλίωση και ταπείνωση των πολιτών. Τα ρουσφέτια τους έχουν γίνει πια εφιάλτες.
      Σήμερα το κυρίαρχο και διαχρονικό, μέχρι σήμερα, μπλοκ εξουσίας επινοεί λάιτ πολιτικά σχήματα – Ποτάμι, ΚΙΔΗΣΟ(Παπανδρέου)- για να ανακόψει την ολική του ανατροπή, για να εμποδίσει την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, για να ανακόψει την αυτοδυναμία του Ελληνικού λαού, για να δημιουργήσει εκλογικά αναχώματα.
      Όμως ο λαός μας τώρα γνωρίζει, τώρα ξέρει ποιοι ευθύνονται για την αφόρητη κατάστασή του, τώρα ξέρει, γιατί στενάζει κάτω από τη φορομπηχτική πολιτική και τη μπότα των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων.
      Σε αυτή την ιστορική για τη χώρα περίσταση, σε αυτή την κρισιμότατη για την τύχη του 99% της κοινωνίας μας στιγμή, η Αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ σε κοινό βηματισμό με τον Ελληνικό λαό, σε κοινό αγώνα μέχρι τις εκλογές στις 25 Γενάρη, αλλά και μετά τις εκλογές, θα σταματήσει την πρωτοφανή,  για καιρό ειρήνης, ανθρωπιστική κρίση  και θα δώσει νέα εκκίνηση για την Ελλάδα.
        Η ελπίδα δεν ανακόπτεται, η ελπίδα έρχεται!  Η εκλογική νίκη θα αποτυπώσει τη μεγάλη δύναμη και την άκαμπτη θέληση του λαού μας για προοπτική. Η πολιτική ανατροπή θα είναι μεγαλειώδης!
     Η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, με ενεργοποιημένο το λαό στο πλάϊ της, σε λίγες μέρες θα είναι πραγματικότητα!

http://agriniotimes.gr/



5 σχόλια:

  1. Το όνομα του πρωθυουργού Κώστα Καραμανλή ακούγεται ιδιαίτερα έντονα τις τελευταίες ώρες ως επιλογή του Α.Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας και με δεομένο ότι η προεδρική εκλογή έστω και με σχετική πλειψηφία θα ελέγχεται κατά απόλυτο τρόπο από το κόμμα που θα είναι πρώτο στη νέα Βουλή και αυτό εκτός τρομακτικής έκπληξης θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε το μόνο που απομένει είναι το μεγάλο "Ναι" από τον Κώστα καραμανλή

    αυτες ειναι λογικες , πατριωτικες κινησεις για να βγουμε απο τα κορακια του ΔΝΤ , και να εχουμε και ενα προεδρο της δημοκρατιας που τον ξερει ολη η ελλαδα , και οχι καποιον αλλο που μας τον επιτασουν απο εξω .. γι΄'αυτο ο συριζα θα παει μπροστα . γιατι βλαιπει που ακριβως πασχει η πατριδα . αλλη μια φορα μπραβο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άκρως Απόρρητο – Γερμανική Κατασκοπεία εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ … Η ΕΥΠ Γνωρίζει,Αλλά Σιωπά ! triklopodia.gr

    ελα ομως που οι ρωσοι σαν γνήσιοι ορθοδοξοι , και οχι (δι@@λοι) , στέλνουν παρατηρητες στην χωρα μας , οπως επησεις αν δεν το γνωριζεται στο αιγαιο υπαρχει και ενα πυρινικο υποβρυχιο τους,με βελινεκες ανετα απο αγιο ορος εως κατω , για να μας προστατευσει απο καποιο προεκλογικο κακο . γι'αυτο νομιζω σταματησαν οι απο θαλάσσης παραβιασεις και ειναι μονο εξ αερος ... ποιος θα τολμουσε να ενοχλήσει την αρκουδα ??? η μοιρα μας πλεων μας εντάσσεται στα μεγαλα λογια των γερωντων μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο λαός της αριστερας που ειναι γυρω στο 4+5+1+0,5=10,5% (συριζα-κκε-ανταρσια-λοιπα κομμουνιστικα) ειναι μια ισχνη μειοψηφια, η τελευταια στην ευρωπη. Η πλειοψηφια του λαους μας 89,5% δεν θελει κομμουνισμο η διεθνισμο η τροτσκισμο η μαοισμοσ η μη πω τι αλλο ...ισμο. Δεξιοί φιλελευθεροι σοσιαλιστες δημοκρατες απογοητευμενοι απο τα δεινα της οικονομικης κρισης εδωσαν το ψευτικο 25-30 του συριζα. ο αλεξις το ξερει καλα αυτο και θα πεσει γελιο αν πιστεψει οτι αν βγει θα κυβερνησει με τις πεθαμενες απο το 89 σκοταδιστικες αντιληψεις του 4%. ευτυχως που του συμπαραστεκεται και η λεπεν απο τη γαλλια. να τη προσθεσει και αυτη στο λαο που λεει ότι εχει? ναι λοιπον λεπεν και πουτιν θα μας σωσουν. ...για γελια και για κλαματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για πες μου τωρα .... γιατι δεν συντασετε το ΚΚΕ με τον τσιπρα ??? αφου ειναι αριστερα κομματα οπως λες και τα δυο ... μην αγχώνεσαι , δεν διατρεχει κανενας ελληνας κυνδηνο !!! απο ΣΥΡΙΖΑ προβλημα εχουν αυτοι που δεν πληρωναν εως τωρα , και που δεν βρισκουν τραπεζες για να βαλον τα τσουβαλια με τα χρηματα τους ... μάλλον γελια εννωεις απο τον ελληνικο λαο που θα βλαιπ[ει αυτους που τους πληρωναμε εως τωρα , να βαζουν τα κλαματα ... καιρος ηταν να αλαξει αυτο το συστημα στην ελλαδα ... αλλοι πηδ@γ@ν, και αλλοι πληρωναν ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι πράγματι απίστευτο να ακούς και να διαβάζεις από κάποιους ότι ο πρώην πρωθυπουργός-της απραξίας,των σκανδάλων τύπου Ρουσόπουλου και άλλων,του ανθρώπου που μας οδήγησε στον γκρεμό-Κώστα Καραμανλής θα μπορούσε να τον προτείνουν και για πρόεδρο της δημοκρατίας.Τότε πράγματι είμαστε άξιοι της τύχης μας!Κρίμα που υπάρχουν ακόμα ´´τυφλοί´´ που κανονίζουν την μοίρα των υπολοίπων.Αφού μια ζωή κοιμάστε,γιατί ξυπνάτε στις εκλογές?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο