Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Η Ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στο Αγρίνιο (ΦΩΤΟ)



Παπαρήγα από Αγρίνιο: «Στις εκλογές ψηφίζουμε και για αντιπολίτευση» 
        Αναλύοντας τους λόγους που το ΚΚΕ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αποδομώντας παράλληλα την προεκλογική του τακτική και το πρόγραμμα του και τονίζοντας την αναγκη το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος να βγει ενισχυμένο από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, η πρώην Γ.Γ. του κόμματος και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας βρέθηκε στο Αγρίνιο και μίλησε σε εκατοντάδες μέλη και ψηφοφόρους στον Δημοτικό Κινηματογράφο Αγρινίου «Ανεσις».
    Πριν την ομιλία της κ. Παπαρήγα χαιρετισμό απήυθυνε ο υποψήφιος βουλευτής Νίκος Μωραΐτης που τόνισε πως μέσα από τις εκλογές χρειάζεται να βγει δυνατό το ΚΚΕ, απέναντι στο νέο διπολισμό ως η μόνη αντιπολίτευση που μπορεί να δείξει αποφασιστικότητα παντού.....



      Ξεκινώντας την ομιλία της η επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος επισήμανε πως και το 2009 και το 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε τα ποσοστά που πήρε, είχε προειδοποιήσει πως αυτά σημαίνουν νέα δεινά για το λαό και πως ο νέος συσχετισμός θα σημάνει ακόμη πιο συντηρητικές στροφές και πολιτικές. 
     «Οι απώλειες του ΠΑΣΟΚ στο νέο ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή δημιουργούν έναν νέο συσχετισμό δυνάμεων που είναι σαφώς αρνητικός. Οι πολιτικές στα βασικά, τα κυρίαρχα θέματα στρατηγικής σημασίας δεν πρόκειται να αλλάξουν» είπε η κ. Παπαρήγα.
    Τόνισε ακόμη πως το 2012 το ΚΚΕ γνώρισε σημαντικές απώλειες στις δυνάμεις του και κάλεσε τον κόσμο να διερωτηθεί εάν αυτό τελικά ωφέλησε τον λαό. Ρώτησε  ακόμη εάν η δύναμη που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. ένα κόμμα με «αριστερό πρόσημο» , όπως το χαρακτήρισε) από το 2012, μεταφράστηκε σε λαϊκούς αγώνες, σε διεκδικήσεις που είχαν αποτέλεσμα.  Εάν κερδήθηκε κάτι αυτό έγινε μέσα από άλλες εργατικές – λαϊκές δυνάμεις όπως το ΠΑΜΕ, συμπλήρωσε.
        Προέβλεψε και μετά τις εκλογές συνέχιση της ίδιας κατάστασης και ότι απλά θα αλλάξει ο διαχειριστής με τον λαό να περιμένει «ψίχουλα», όπως για παράδειγμα το 1,28 ευρώ την ημέρα που αντιστοιχεί στις αυξήσεις που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό πρέπει να το καταλάβει ο λαός, ότι η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει εναλλαγή και όχι αλλαγή συσχετισμών.. Γι’αυτό ακριβώς πρέπει να βγει δυνατό το ΚΚΕ, που μπορεί να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση και να διεκδικήσει κατ’αρχήν επιστροφή των απωλειών των προηγούμενων χρόνων.» σημείωσε η κ. Παπαρήγα.
     Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι καταστροφολογεί κάνοντας συγκεκριμένους τακτικισμούς και προβάλλοντας την ασφάλεια αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ που λέει πως με τη ΝΔ χάνεται ο λαός. «Πανικοβάλλουν το λαό αλλά να γνωρίζετε ότι και με τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση θα δοθεί μια ακόμη ένεση ζωής σε αυτήν την πολιτική». Προέβλεψε μάλιστα πως θα λειτουργήσει όπως το ΠΑΣΟΚ το 1981, που εξελέγη  με πραγματικά ριζοσπαστικά συνθήματα, αλλά το μόνο που βγήκε ήταν τα «νέα τζάκια». «Τα μεγάλα προβλήματα θα λυθούν; Π.χ. εάν λυθεί ένα ζήτημα για τους αγρότες εμείς θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι;. Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης λέγανε πως ήταν πρόγραμμα εκατό ημερών και το έκαναν πρόγραμμα τετραετίας»  υπογράμμισε η πρώην Γ.Γ. του ΚΚΕ.

Γιατί «όχι» στον ΣΥΡΙΖΑ
    «Πρέπει να καταλάβει ο λαός γιατί αρνούμαστε να συνεργαστούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ που μας έκανε επίσημη πρόταση. Οι άλλοι τουλάχιστον το λένε έντιμα «ότι είμαστε κόμμα «αντιευρωπαϊκό» και δεν συνεργάζονται. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν που είναι με Ε.Ε., ΝΑΤΟ, με όλους τους μηχανισμούς και μας χωρίζει βάθος αμέτρητο γιατί το κάνει;» ρώτησε η κ. Παπαρήγα και απαντώντας είπε πως αυτή είναι μια συγκεκριμένη τακτική της Κουμουνδούρου: «Πρώτον,  για να βγάλει το ΚΚΕ εκτός βουλής ή για να μας μαντρώσει για να κερδίσει την ανοχή του λαϊκού κινήματος», είπε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως με το ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά το άλλοθι που του λείπει για να μειώσει τις απαιτήσεις του λαού. Κάλεσε μάλιστα τους συγκεντρωμένους να μην έχουν αυταπάτες γι’αυτό, ότι δηλαδή μια κυβέρνηση αυριανή ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγηθεί σε μια νέα διαπραγμάτευση που θα κρατήσει ίσως κι έναν χρόνο, θα παρουσιάσει ως επιτυχία μια νέα συμφωνία και θα ζητά από το λαό να μην αντιδρά, επικαλούμενη τον «μπαμπούλα»  της επιστροφής της Δεξιάς.
    Είπε μάλιστα πως το κόμμα έχει την εμπειρία συγκυβερνήσεων το 1944 και το 1989 και το πλήρωσε και στις δυο περιπτώσεις. «Αν το 1990 συνεχίζαμε με τον Συνασπισμό σήμερα δεν θα υπήρχαμε» σημείωσε με νόημα.
     Είπε τέλος πως το «ατού» του ΚΚΕ είναι πως μπορεί μεν να αναπροσαρμόζει τα αιτήματα σε άμεσα θέματα , όπως π.χ. τώρα που ζητά την επιστροφή των χαμένων της πενταετίας, αλλά σε βασικά και στρατηγικά θέματα, όπως για την Ε.Ε. , το ΝΑΤΟ, τα μονοπώλια κλπ ,» παραμένει και θα παραμένει αταλάντευτο με όποιο κόστος».
      Κλείνοντας την ομιλία της τόνισε πως την Κυριακή των εκλογών ο λαός δεν θα ψηφίσει μόνο για κυβέρνηση αλλά και για αντιπολίτευση και ζήτησε ενίσχυση του ΚΚΕ, ως τη μόνη δύναμη που θα μπορέσει να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση σε όφελος του λαού.

http://www.agriniopress.gr/

po-papariga-agrinio2po-papariga-agrinio3
po-papariga-agrinio4
po-papariga-agrinio5
po-papariga-agrinio6
po-papariga-agrinio7
po-papariga-agrinio8-
po-papariga-agrinio-omilia1po-papariga-agrinio-omilia2po-papariga-agrinio-omilia3po-papariga-agrinio-omilia4po-papariga-agrinio-omilia5po-papariga-agrinio-omilia6po-papariga-agrinio-omilia7po-papariga-agrinio-omilia8po-papariga-agrinio-omilia9
po-papariga-agrinio9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο