Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Ετσι θα τίναζε στον αέρα τον Κορυδαλλό ο Χριστόδουλος Ξηρός - Ολο το σχέδιο για το μεγάλο χτύπημα (φωτό)

Ενα σατανικό σχέδιο, το εντυπωσιακότερο χτύπημα τρομοκρατών στην Ελλάδα, ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός και η ομάδα του. Θα τίναζε στον αέρα τις φυλακές Κορυδαλλού και θα επιχειρούσε να απελευθερώσει τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

        Ο εντυπωσιακός οπλισμός που βρέθηκε στη γιάφκα της Αναβύσσου αλλά και το «ημερολόγιο» με ιδιόχειρες σημειώσεις του αρχιτρομοκράτη, δείχνουν ότι ο Ξηρός βρισκόταν στο τελικό σχέδιο ενός χτυπήματος που θα προκαλούσε σοκ στην κοινωνία. Το χτύπημα πιθανότατα θα γινόταν χθες, Κυριακή στις φυλακές Κορυδαλλού. Το χτύπημα θα γινόταν στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος με τη χρησιμοποίηση τριών βαν. 
      Στο ένα θα υπήρχαν τα 100 κιλά εκρηκτικής ύλης ANFO ενώ στο άλλο βαν θα υπήρχαν το αντιαρματικό με τις ρουκέτες και τα Καλάσνικοφ. Σκοπός ήταν να γκρεμίσουν ένα τμήμα των φυλακών και να βγάλουν έξω μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς............



Σύμφωνα μάλιστα με τα σημειώματα που βρέθηκαν, είχε επαφές με ποινικούς οι οποίοι προετοίμαζαν το χτύπημα και ήταν ο σύνδεσμος με τους προφυλακισμένους Πυρήνες.

To σχέδιο προέβλεπε τα εξής:
Ετσι θα τίναζε στον αέρα τον Κορυδαλλό ο Χριστόδουλος Ξηρός - Ολο το σχέδιο για το μεγάλο χτύπημα (φωτό)

      Το σχέδιο του Χριστόδουλου Ξηρού προέβλεπε ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού με παγιδευμένο βαν. Θα γκρέμιζαν τον μαντρότοιχο και θα δημιουργούσαν δίοδο διαφυγής. Η ενέργεια θα επέτρεπε στα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς να αποδράσουν μαζί του ενώ σε ένα άλλο βαν συνεργοί του θα έκαναν χρηση του βαρέως οπλισμού σε όποιον αστυνομικό ή σωφρονιστικό υπάλληλο επιχειρούσε να αντιδράσει.
         Το σχέδιο ήταν προγραμματισμένο για χθες κάτι που φαίνεται από τις σημειώσεις και τα γραφήματα στο σπίτι στην Ανάβυσσο. Στην τρομοκρατική ενέργεια θα έπαιρναν μέρος δυο βαν, με το ένα με περιέχει τη βόμβα που βρισκόταν στο βαρέλι των 100 κιλών με την εκρηκτικη υλη και τον πυροκροτητή και το οποίο θα στάθμευμε κάπου κοντά στον μαντρότοιχο των φυλακών. Σε κοντινό σημείο θα βρισκόταν ένα δευτερο βαν με την ομάδα υποστήριξης η οποία θα έφερε οπλισμό με ρουκέτες, καλάσνικοφ, δυο σακίδια με χειροβομβίδες και άλλον, τον οποίο θα χρησιμοποιούσαν εναντίον οποιουδήποτε αστυνομικού επιχειρούσε να τους σταματήσει.

Η ταυτότητα που βρέθηκε στη γιάφκα
     Στο χειρόγραφο σημείωμα αναφέρεται χαρακτηριστικά: "Σάββατο... δοκιμή, αν όλα πάνε καλά, φουλάρουμε μηχανές για την Κυριακή". Υπήρχαν επίσης λεπτομέρειες για την διαφυγή του ενώ τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς θα επιβιβάζονταν μέσα στο δεύτερο βαν. Εν συνεχεία θα άλλαζαν τρείς φορές ανά χιλιόμετρο περίπου κλεμμένα βανάκια, με το πρώτο να βρίσκεται στην Ιερά Οδό, με στόχο να χαθούν τα ίχνη τους.

      To εντυπωσιακό χτύπημα επιβεβαίωσαν τόσο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Β. Κικίλιας όσο και ο αρχηγός της Αστυνομίας.
Μέρος των σημειώσεων του Ξηρού

      Ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη σύλληψη ενός καταζητούμενου τρομοκράτη από την Ελληνική Αστυνομία. Αλλά πρόκειται για μιας καίριας σημασίας σύλληψη που έχει σημαντικές προεκτάσεις και αυτό γιατί για ακόμα μια φορά η Ελληνική Αστυνομία απέτρεψε ένα πολύ σοβαρό τρομοκρατικό χτύπημα. Αυτή τη φορά στην καρδιά του σωφρονιστικού συστήματος, δηλαδή στις φυλακές του Κορυδαλλού.
     Καταλαβαίνετε ότι εν μέσω προεκλογικής περιόδου, με το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης από όλο τον κόσμο εστιασμένο στη χώρα μας και μόλις δύο μήνες πριν την έναρξη της επίσημης τουριστικής περιόδου, ένα τέτοιο χτύπημα, ένα τέτοιο καίριο χτύπημα, θα αποτελούσε μεγάλο πλήγμα στην ασφάλεια μας, στη σταθερότητά μας και στη δημοκρατία μας.
    Γι΄ αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω επισήμως σήμερα την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και όλες τις διευθύνσεις που συνεργάστηκαν γι΄ αυτή την επιτυχία και να πω ότι αυτή τη φορά η Ελληνική Αστυνομία βρέθηκε ένα βήμα μπροστά από την τρομοκρατία και ότι σε κάθε περίπτωση εμείς όλοι εδώ πέρα απλά αισθανόμαστε ότι κάνουμε τον καθήκον μας.
Σας ευχαριστώ πολύ.»

  Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης τόνισε:
Σε συνέχεια χθεσινής μας ανακοίνωσης για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού, θα σας γνωστοποιήσω σήμερα τα αποτελέσματα των ερευνών που έγιναν στην οικία στην Ανάβυσσο Αττικής.
Καταρχήν πρόκειται για μία μονοκατοικία στην αυλή της οποίας βρέθηκαν 10 σακιά με άμμο, σακιά με τσιμέντο, ενώ μέσα στην οικία βρέθηκαν πάρα πολλά αντικείμενα. Συγκεκριμένα βρέθηκαν :
οκτώ (8) Kalashnikov, εκ των οποίων στα δύο ήταν προσαρμοσμένο σκοπευτικό λέιζερ,
πλήθος από γεμιστήρες συνδεδεμένες μεταξύ τους ανά δύο ή ανά τέσσερις,
πάρα πολλά φυσίγγια του ιδίου όπλου των οποίων δεν έχει τελειώσει η καταμέτρηση,
τρία πιστόλια εύχρηστα με φυσίγγια και γεμιστήρες πλήρεις φυσιγγίων,
μεγάλος αριθμός φυσιγγίων των 9mm,
ένα (1) ρουκετοβόλο εύχρηστο,
τρία (3) βλήματα RPG,
δύο (2) χειροβομβίδες αμυντικού τύπου,
δύο (2) κινητά, μεταποιημένα με καλώδιο,
είκοσι τρεις (23) κοινοί πυροκροτητές, εκ των οποίων οι δεκατρείς (13) με προσαρμοσμένα φυτίλια,
οκτώ (8) ηλεκτρικοί πυροκροτητές,
πάρα πολλά μέτρα βραδύκαυστου φυτιλιού,
δύο (2) κουλούρες NONEL (φυτίλι νέας τεχνολογίας),
τρεις (3) κουλούρες πλαστικού καλωδίου, το οποίο κατέληγε σε κοινό πυροκροτητή,
πολλές νάιλον σακούλες που περιείχαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα μασουριών και ποσότητες άγνωστης ουσίας, ποσότητες άγνωστης κοκκώδους ύλης, λευκού χρώματος,
έξι (6) πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικού, περιτυλιγμένα ανά τρία μεταξύ τους με χαρτοταινία, ενώ το καθένα φέρει οπή στον πυθμένα του,
πέντε (5) κοινοί πυροκροτητές διπλής συνδέσεως,
επτά (7) μεγάλες σακούλες, περίπου 10 κιλά η καθεμία με εκρηκτική ύλη, πιθανόν ANFO,
ένας (1) μηχανισμός «κουμπατάν» (μηχανικός χρονοδιακόπτης),
φλοιός δέντρου πιθανόν πεύκου (πρώτη ύλη για κατασκευή πυρίτιδας),
πλήθος από τηλεκάρτες,
μία (1) σακούλα με νιτρική αμμωνία,
ένας (1) σιγαστήρας πιστολιού,
μία γυναικεία τσάντα με δώδεκα (12) θήκες – συνδετήρες με δέκα (10) φυσίγγια Kalashnikov ο καθένας,
δεκατρείς (13) θήκες – συνδετήρες φυσιγγίων,
ρελέδες, μπαταρίες, λαμπάκια, κατσαβιδάκια, μπανάνες (βύσματα), μπόρνες, θερμοσυστελόμενα, μονωτικές ταινίες, αλεσμένες σπιρτοκεφαλές, διακόπτες πιέσεως, διακόπτες on/off, λαμπάκια, λάμπα καμμένη με προσαρμοσμένο βραδύκαυστο, πυραγωγό σχοίνιο, βαζάκι με πυρίτιδα, μανταλάκι πλαστικό,
δύο (2) σακούλες με περίπου έξι (6) κιλά έκαστη, με εκρηκτική ύλη πιθανόν αμμωνιοδυναμίτιδα,
ένα (1) βαρέλι μεταλλικό, κοίλο, χωρητικότητας περίπου εκατό (100) λίτρων, το οποίο είχε τσιμέντο στα τοιχώματά του σε σχήμα κώνου.

Επιπλέον, μέσα στο σπίτι βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με αριθμό «ΑΜ 488313», με ημερομηνία έκδοσης 02/04/2014 και στοιχεία ΜΕΛΑΝΗ ΕΛΕΝΗ του ΙΩΑΝΝΗ και της ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΣ, γεν. 02/10/1991 στο Μαρούσι Αττικής, εκδούσα Αρχή Τ.Α. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ, ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΕΥΒΟΪΑΣ, με Α.Δ. 5025/3.
     Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την παραπάνω αστυνομική ταυτότητα και ιδίως αν έχει χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε συναλλαγή ή μίσθωση διαμερίσματος, γκαράζ, οχήματος κ.λπ. να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014, 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.). Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
       Όλα αυτά τα ευρήματα μας παραπέμπουν σε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα στις Φυλακές Κορυδαλλού. Το λέμε αυτό γιατί μέσα στο σπίτι βρέθηκαν χειρόγραφες σημειώσεις που αποτύπωναν δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής, καθώς επίσης και εναλλακτικές διαδρομές.

Επίσης θέλω να σας ανακοινώσω το εξής. Χθες λήφθηκε βιολογικό υλικό από τον Χριστόδουλο Ξηρό, το υλικό αυτό ταυτοποιείται πλήρως με το βιολογικό υλικό άνδρα που βρέθηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε βιβλίο στο δέμα που εστάλη στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.
      Η αστυνομία αναζητά έναν άνδρα ο οποίος ενοικίασε το διαμέρισμα τον Ιούνιο του 2014 του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν ταυτοποιηθεί . Στο κρησφύγετο βρέθηκαν ακόμη σημειώσεις με δρομολόγια προσέγγισης και διαφυγής καθώς και εναλλακτικές διαδρομές για το χτύπημα που ετοίμαζε ο Χ.Ξηρός.

Χτύπημα στις φυλακές Κορυδαλλού ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός - Βρέθηκαν σημειώσεις και σχεδιαγράμματα

Η Αστυνομία αναζητά τώρα αυτούς που έκρυψαν τον Ξηρό τον τελευταίο χρόνο και κυρίως μια γυναίκα που φαίνεται να είχε περισσότερες επαφές μαζί του. Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται και εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Ήπειρο, Αίγιο και Λουτράκι καθώς οι πληροφορίες των αστυνομικών, αλλά και οι αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων έδειξαν ότι κάτι κινούνταν στις συγκεκριμένες περιοχές. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από την Αστυνομία.

Πως έγινε η σύλληψη
Η σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου έπειτα από μια καλά οργανωμένη επιχείρηση κι ενώ ο αρχιτρομοκράτης παρακολουθούνταν εδώ και αρκετές ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διάλογος που ακολούθησε της σύλληψής του ήταν ο εξής:
"Ναι τελείωσε...Εγώ είμαι. Ο Χριστόδουλος Ξηρός". Αυτή ήταν η φράση που είπε ο Ξηρός στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν.
Επίσης, όταν ο Ξηρός πέρασε το κατώφλι της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, είχε μια σύντομη συνομιλία με αστυνομικό.
"Ό,τι έκανα εγώ, το έκανα για πολιτικούς λόγους" φέρεται να είπε ο Ξηρός σύμφωνα με το MEGA.
"Δεν σκοτώνουμε ανθρώπους κύριε για πολιτικούς λόγους" του απάντησε ο αξιωματικός.
"Τα λόγια φαίνεται λοιπόν ότι είναι πιο δυνατά από τα όπλα", φέρεται να ανταπάντησε ο Ξηρός
"Τότε Χριστόδουλε έπρεπε να είχατε μείνει στα λόγια και δεν έπρεπε ποτέ να είχατε πάρει στα χέρια σας τα όπλα" του είπε ο αστυνομικός.
Ο «Μανόλης» της «17Ν» συνελήφθη έξω από την πολυτελή μονοκατοικία στην Ανάβυσσο κι αφού πρώτα οι αστυνομικοί «έστησαν» ένα ατύχημα για να πλησιάσει ο Ξηρός που κινούνταν με ποδήλατο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αστυνομικός της Αντιτρομοκρατικής που επέβαινε σε δίκυκλο, έπεσε και προσποιήθηκε ότι τραυματίστηκε. Τότε ο Χριστόδουλος Ξηρός πήγε να βοηθήσει και συνελήφθη. Τη στιγμή της σύλληψης του ο Ξηρός οδηγούσε ποδήλατό, ενώ από το όπλο το οποίο έφερε μαζί του είχε σβήσει τα χαρακτηριστικά του. Το όπλο είχε 13 σφαίρες στη γεμιστήρα και μία σφαίρα στη θαλάμη. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον Χριστόδουλο Ξηρό χωρίς να προλάβει να προβάλει αντίσταση.
Πάντως, εντύπωση προκαλούν οι μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής οι οποίοι λένε ότι ο Ξηρός δεν τηρούσε κανένα κανόνα συνωμοτικότητας. Είχε μεν αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του με το ξανθό μακρύ μαλλί, το μαύρο μούσι και τα γυαλιά, ωστόσο, κυκλοφορούσε στο κέντρο της Αναβύσσου και συνομιλούσε με κατοίκους. Μιλώντας στην τηλεόραση του Star κάτοικοι είπαν πως τον έβλεπαν σχεδόν καθημερινά να πηγαίνει πάνω-κάτω την περιοχή με το ποδήλατό του φορώντας άλλοτε μια τραγιάσκα ή γυαλιά ηλίου.
Μια γειτόνισσά του είπε τον είχε δει να περπατάει στο δρόμο με μια νεαρή κοπέλα και άλλες φορές με ένα κοριτσάκι, ενώ κάποιος άλλος είπε πως του είχε μιλήσει και σε ερώτηση τι δουλειά έκανε είχε απαντήσει: «πρώην καθηγητής από την Καστοριά». Σε κανέναν, όμως, δεν είχε πει το όνομά του (το ψεύτικο εννοείται) και δεν είχε δώσει άλλα στοιχεία γύρω από το άτομό του. Μάλιστα, η όψη του (ξανθά μαλλιά, μούσια και συνήθως ένας σκούφος στο κεφάλι) οδηγούσαν πολλούς να το θεωρήσουν άστεγο, τρελό η ακόμα και ναρκομανή.

http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο