Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

Με Μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η Χοροεσπερίδα των Στρογγυλοβουνιωτών

     


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ετήσια χοροεσπερίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου των απανταχού Στρογγυλοβουνιωτών  «Το Ψηλοβράχι»,   Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, στο κέντρο ''ΠΑΜΕ ΤΣΙΠΟΥΡΟ-ΠΑΜΕ ΚΑΦΕΝΕΙΟ'' στην Κυψέλη. 
    Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία σε όλους τους Στρογγυλοβουνιώτες να σμίξουν ξανά, να γλεντήσουν και να χορέψουν με την ψυχή τους........

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ....



     Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την οποία ευλόγησε ο Αγραμπελιώτης αξιοσέβαστος ιερέας, ο παπά-Βασίλης Πόπης, πρωθιερέας στον Άγιο Σπυρίδωνα Πειραιά.
       Λίγο μετά την κοπή της πίττας, η πρόεδρος του συλλόγου Πηγή Χαντζή αφού ευχήθηκε υγεία και δημιουργία για το νέο έτος 2015, μίλησε για τις δραστηριότητες του Συλλόγου, τους ενημέρωσε για τη βρύση που τοποθετήθηκε στη πλατεία του χωριού, για την Τράπεζα αίματος και για την προσπάθεια δημιουργίας Λαογραφικού Μουσείου και κάλεσε όλους τους συγχωριανούς να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια, για να μείνουν τα ήθη και έθιμά τους αναλλοίωτα και οι παραδόσεις τους ζωντανές.
      Αμέσως μετά τον λόγο πήραν για ευχές ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Στρογγυλοβουνίου Κωνσταντίνος Ράπτης και ο Γεωργούλας Κώστας, Πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου. 
     Μετά το πέρας της τελετής οι καλεσμένοι με νόστιμο, εξαίρετο φαγητό και άφθονο κρασί γλέντησαν και χόρεψαν με πολύ κέφι με το κλαρίνο του Καρακώστα Δημήτρη που κελαηδούσε, τον τραγουδιστή  Τζουμερκιώτη Δημήτρη, τον υπέροχο  στο μπουζούκι μεγάλο  βιρτουόζο συγχωριανό Παππά Γιάννη του Θεοδώρου και στο λαϊκό τραγούδι μια μεγάλη φωνή τον Χάρη Παπαδόπουλο.
     Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρωθιερέας Πόπης Βασίλειος, ο Πρόεδρος του χωριού Ράπτης Κωνσταντίνος, ο Αντιδήμαρχος Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης, ο Γεωργούλας Κώστας Πρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου και ο Γιώργος Τσέλιος από την Ξηρομερίτικη εταιρεία λόγου και τέχνης, κ.α.




























































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο