Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και στο Ξηρόμερο λόγω των ισχυρών ανέμων

     Πολλές περιοχές του Βάλτου, του Ξηρομέρου αλλά και της Ναυπακτίας  αντιμετώπισαν και ορισμένες εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης χθες τελευταία μέρα του 2014  εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων αλλά και των χιονοπτώσεων.
   Όπως γράφει το e-mairtos.gr προβλήματα στην ηλεκτροδότηση από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν από χθες το βράδυ, έχει δημιουργηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του Βάλτου (Μπαμπαλιό, Γιαννόπουλο, Χαλκιόπουλο, Εμπεσό, Σκατζόκαμπο, Σταθά, Αμπελάκι, Κεχρινιά, Στάνου, κ.α.) και στο Ξηρόμερο (Κατούνα, Τρύφου, Κομποτή, Κωνωπίνα)...........



    Τεχνικοί της ΔΕΗ βρίσκεται από το μεσημέρι από την μία άκρη στην άλλη προσπαθώντας να διορθώσουν βλάβες, οι οποίες λόγω των κακών καιρικών συνθηκών επαναλαμβάνονται. Σύμφωνα με τον τεχνικό Τάκη Κουτρουμάνο έγιναν μεγάλες ζημιές από σπασμένα δέντρα, κομμένα καλώδια στο δίκτυο της ΔΕΗ, ενώ μεγάλες είναι και οι ζημιές στο δίκτυο του ΟΤΕ. 
     Η προσπάθεια αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης συνεχίζεται και όπως φαίνεται ο καινούριος χρόνος θα βρει τους «εναερίτες» να επιχειρούν πάνω στις κολώνες ηλεκτροδότησης. Οι ισχυροί άνεμοι επίσης ήταν αιτία να παρασυρθεί το πίσω μέρος και να ανατραπεί νταλίκα στην Ιόνια οδό Άρτας – Φιλιππιάδας (πριν τον κόμβο). Το φορτηγό ήταν κενό φορτίου και είχε προορισμό τα Γιάννενα, από την ανατροπή ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός.
    Σύμφωνα με το e-nafpaktia παραδοσιακή  πρωτοχρονιά έκαναν στα χωριά της Δ.Ε Πλατάνου με τα κλεφτοφάναρα και με τα ‘’λουξ’’ αφού η βλάβη σε κολώνα της ΔΕΗ έχει σαν αποτέλεσμα την διακοπή στο ηλεκτρικό ρεύμα για έξη και πλέον ώρες. Μέχρι το βράδυ  η ζημιά δεν είχε αποκατασταθεί  και η υποδοχή του νέου χρόνου μάλλον δεν θα φέρει και το ..φως. Οι θερμοκρασίες  ήταν από -2 έως -5 και όσοι έχουν ως πηγή θέρμανσης καλοριφέρ ή ηλεκτρικές συσκευές αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Ενώ τις πρωινές ώρες έπεσε  κοντά στους -8 κάνοντας ακόμη πιο δύσκολες τις συνθήκες στα χωριά.

http://www.agriniopress.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο