Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΑΣΤΑΚΟΣ: Εκατοντάδες κόσμου είπαν το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Μπουραντά



Κείμενο-Φωτο: Τζένη Παπαδημητρίου

    Έφυγε ξαφνικά ο Γυμνασιάρχης, ο καθηγητής, ο δάσκαλος… Συγκλονισμένοι οι μαθητές του, οι συγγενείς, οι συνάδελφοι του εκπαιδευτικοί και φίλοι του, αλλά και όλοι οι Αστακιώτες και οι Ξηρομερίτες, αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου τον Γυμνασιάρχη Γιάννη Μπουραντά, ο οποίος έσβησε απροσδόκητα χθες το απόγευμα. 
      Κατάμεστη η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, εκατοντάδες ο κόσμος, που έσπευσε να απευθύνει λόγια παρηγοριάς στην οικογένεια του, ενώ δεκάδες ήταν τα στεφάνια............



   Την νεκρώσιμο ακολουθία τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ κος ΚΟΣΜΑΣ, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτες  πάτερ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΤΡΙΑΝΤΗ ΚΑΙ πάτερ ΙΕΡΟΘΕΟ ΚΟΚΚΩΣΗ καθώς και τον εφημέριο του Αστακού πατήρ ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΤΕΓΑ.
      Οι μαθητές του από το Γυμνάσιο και το Λύκειο με ένα λευκό τριαντάφυλλα και δάκρυα στα μάτια είπαν το στερνό αντίο στον δάσκαλό τους και με την υπόσχεσή τους ότι θα τον θυμούνται για πάντα. 
   Όλοι οι συνάδελφοί του από το Γυμνάσιο και Λύκειο καθώς και οι συνάδελφοι της συζύγου του από την εφορία του Μεσολογγίου παραβρέθηκαν να πουν το τελευταίο αντίο στον συνάδελφο και φίλο ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΡΑΝΤΑ. 
    Την πομπή από το σπίτι μέχρι την εκκλησία συνόδευσε η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ. 
     Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και συγκίνησης τους επικήδειους λόγους εκφώνησαν: ο Μητροπολίτης ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΚΟΣ ΚΟΣΜΆΣ, Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ.
    Διακρίναμε μεταξύ άλλων: τον Δήμαρχο Ξηρομέρου ΓΑΛΟΥΝΗ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ, τους υποψήφιους βουλευτές ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ και ΜΑΡΙΟ ΣΑΛΜΑ, τους ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ και ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ και πολλοί άλλοι. 

     Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του. 
      Να είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…



 






























1 σχόλιο:

  1. καλε μου δασκαλε,βιαστηκες να φυγεις κι ειχες να δωσεις ακομη,στην κοινωνια, στην εκπαιδευτικη κοινοτητα, στην οικογενεια σου.
    Δασκαλε,να ξερεις οτι δυσκολα θα ξεχαστεις. Ηταν οι γνωσεις, ηταν η εκπαιδευτικη σου ικανοτητα. Ανθρωπος χαμηλων τονων με χιουμορ πουηξερε πως να αντιμετωπιζει τον καθε μαθητη του.
    Να δινεις δυναμη και κουραγιο στην οικογενεια σου. Εφυγες νωρις, εφυγες ξαφνικα, εφυγες απροσμενα...αλλα εμεινες μεσα μας...σ εκεινα τα μαθητικα θρανια που μας μετεδιδες τις γνωσεις σου.
    Καλο ταξιδι κ.Μπουραντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο