Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΒΟΝΙΤΣΑΣ: Συνάντηση με τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      Την Παρασκευή 16-1-2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ του Συλλόγου δασκάλων και Νηπιαγωγών Βόνιτσας με τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ  Ν. Αιτ/νιας, κατόπιν προσκλήσεώς τους, με σκοπό να συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα.

Το Δ.Σ έθεσε τα θέματα:
-Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% απ το 2% που είναι εγγεγραμμένο στο προϋπολογισμό του 2015.
-Κατάργηση των νόμων για το πειθαρχικό δίκαιο.(Ν.4057/2012 ειδικότερα)
-Κατάργηση του Ν.4024/2011 και Π.Δ.153/2013 για την αξιολόγηση.
-Κατάργηση του Π.Δ για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις......



-Νέο θεσμικό πλαίσιο για τις επιλογές στελεχών στην εκπαίδευση-ενίσχυση της εκπροσώπησης των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια με αυξημένες αρμοδιότητες και αποφασιστικό ρόλο.
-Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας-άμεσους μόνιμους διορισμούς-αναπληρωτές μόνο πλήρους ωραρίου.
-Άνοιγμα του πίνακα προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και ενημέρωσή του για την περίοδο 2010-2014.
-2χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση στο νηπιαγωγείο-κατοχύρωση ωραρίου νηπιαγωγών.
-Θεσμοθέτηση νέας μορφής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, πέραν της ενδοσχολικής.
-Επαναπροσδιορισμό του ρόλου των Σχολικών Συμβούλων.

       Οι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν με το δίκαιο των αιτημάτων του κλάδου και δεσμεύτηκαν πως ¨η κυβέρνηση της Αριστεράς θα ακυρώσει σταδιακά τη λιτότητα στην Παιδεία με αύξηση των δαπανών του κρατικού προϋπολογισμού και αναπροσανατολισμό του ΕΣΠΑ¨. 
   Δεσμεύτηκαν για αντιμετώπιση των κενών με 7000 νέους μόνιμους διορισμούς το σχολ. έτος 2015-2016 και προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους ωραρίου και εργασιακών δικαιωμάτων. 
     Επιπλέον δεσμεύτηκαν για ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του νόμου για την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ και ότι θα ξεκινήσει απ την αρχή διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα για νέο θεσμικό πλαίσιο αξιολόγησης, η οποία ΔΕΝ θα συνδέεται με απολύσεις και βαθμολογικές εξελίξεις. 
  Θα καταργηθεί άμεσα ο αντιδημοκρατικός και αντισυνδικαλιστικός νόμος 4057/13,σχετικά με το πειθαρχικό δίκαιο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον εκπαιδευτικό  με θέσπιση τακτικής επιμόρφωσης και τέλος δεσμεύτηκαν για την έναρξη ενός διαλόγου για την αναμόρφωση του αναλυτικού προγράμματος, με στόχο τη μείωση της ύλης προκειμένου να καλλιεργηθεί, όσο το δυνατόν περισσότερο  η κριτική σκέψη.
     Οι υποψήφιοι βουλευτές τόνισαν πως τα μέτρα της κυβέρνησης της Αριστεράς στοχεύουν στο να πάρουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί μια ανάσα δημοκρατίας απ το ασφυκτικό και αντιδημοκρατικό πλαίσιο που δημιούργησαν οι μνημονιακές πολιτικές.Έτσι θα μπορέσουμε να σχεδιάσουμε μια δημοκρατική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, όπως είπαν. 
    Στην προσπάθεια αυτή, είναι αναγκαία η αγωνιστική παρουσία των εκπαιδευτικών, όχι μόνο πριν αλλά και μετά τις 25 Ιανουαρίου.

ΤΟ Δ.Σ.


1 σχόλιο:

  1. Η ποιότητα της παιδείας, ευαγγελίζεται το μέλλον και την ποιότητα ολόκληρης της κοινωνίας !
    ενεργοί απλοί πολίτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο