Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΓΕΝΑΡΗ 2μμ

Εργαζόμενοι –ες,  άνεργοι, νέοι και νέες 
      Οι εργαζόμενοι στον σταθμό διοδίων του Ακτίου μετά από 13 χρόνια δουλειάς, με το ξημέρωμα του 2015 βρέθηκαν στο δρόμο. Ο λόγος της εκδίωξης τους, όπως και χιλιάδων άλλων απολυμένων είναι η μεγιστοποίηση των κερδών των εργοδοτών μέσα από την  εφαρμογή των αντεργατικών νόμων που διέλυσαν τις εργασιακές σχέσεις προσφέροντας νέο φτηνό εργατικό δυναμικό. 
     Η εταιρεία «ΑΤΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΕ» συμφερόντων ομίλου ΜΠΟΜΠΟΛΑ, που ανέλαβε την είσπραξη των διοδίων από 1/1/2015, έκανε χρήση αυτών των προνομίων και προσέλαβε μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ νέο πιο φτηνό προσωπικό, πετώντας στο δρόμο 23 οικογένειες. Εκτός του ότι κόστιζαν περισσότερο οι 23 εργαζόμενοι  είχαν και ένα ακόμα μειονέκτημα, είχαν κάνει και σωματείο !!!...



     Με την συμπαράσταση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας και άλλων ταξικών συνδικάτων, οι εργαζόμενοι πάλεψαν παλληκαρήσια 8 μέρες δίνοντας μαθήματα συναδελφικής αλληλεγγύης. Δεν πτοήθηκαν από τις μηνύσεις και την τρομοκρατία της εργοδοσίας «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ». Όλες αυτές τις μέρες, κάθε οχτώ ώρες, περιφρουρούσαν την δουλειά τους αποτρέποντας την εργοδοσία  να λειτουργήσει τα διόδια με το νέο προσωπικό. Έκαναν πρωτοχρονιά στα διόδια και έβγαλαν συμπεράσματα για την πολιτική που τους απέλυε αλλά και για τους πολιτευτές που τους «συμπαραστέκονταν», και την ίδια ώρα είχαν κάνει το ρουσφέτι τους μπροστά στις εκλογές, δίνοντας ονόματα για το νέο προσωπικό των διοδίων.
       Αυτόν τον αγώνα για ψωμί και αξιοπρέπεια, το κράτος των επιχειρηματιών, τον κατέστειλε με την αστυνομική βία. Αντί να διασφαλίσει την εργασία τους μετά από τόσα χρόνια δουλειάς, προτίμησε να αυξήσει τα κέρδη του «εθνικού» μας  εργολάβου.
      Οι εργαζόμενοι κατάλαβαν ότι αυτή η πολιτική, που  εξαθλιώνει τούς ίδιους και τις οικογένειές τους, εκπορεύεται από το κεφάλαιο και την ΕΕ και γι’ αυτό δεν μπορούν να περιμένουν τίποτα από τους πολιτικούς και τα κόμματα που την στηρίζουν. 
 Στην διπλανή φωτογραφία φαίνεται η εφαρμογή του Νόμου από την Αστυνομία. Ποιου νόμου;
    Νόμος είναι το δικαίωμα του εργοδότη  στην φθηνή δουλειά
και όχι του εργαζόμενου το δικαίωμα στην εργασία
ΟΛΟΙ  KAI  ΟΛΕΣ  ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΤΗΣ  ΠΕΜΠΤΗΣ  8 ΤΟΥ ΓΕΝΑΡΗ ΣΤΑ  ΔΙΟΔΙΑ

 ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ :
επαναφορά στη δουλειά  των 23 εργαζομένων στον Σ.Δ. ΑΚΤΙΟΥ
Ακύρωση  της σύμβασης της «ΕΓΝΑΤΙΑ  ΟΔΟΣ ΑΕ» με την «ΑΤΤΙΚΕΣ  ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΕ»

 Διεκδικούμε συμβάσεις αορίστου χρόνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο