Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Τουλάχιστον 10 νεκροί στην αεροπορική τραγωδία της Ισπανίας - Συντριβή ελληνικού μαχητικού πάνω σε σταθμευμένα μαχητικά

- Για το τραγικό δυστύχημα έχει ήδη ενημερωθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Νίκο Δένδια
- Ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην οποία εκφράζει την θλίψη του
- Το ελληνικό μαχητικό κατέπεσε μέσα στην πίστα του αεροδρόμιου πάνω σε σταθμευμένα αεροσκάφη
- Ρεπορτάζ του Onalert.gr αναφέρει πως το αεροσκάφος καρφώθηκε πάνω σε άλλα μαχητικά από ύψος 40 ποδιών
- Σε ετοιμότητα έχει τεθεί μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να μεταβεί στον τόπο του συμβάντος
- Για την Ισπανία αναχωρεί άμεσα ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Αρχηγό ΤΑ Χρήστο Βαίτση 


- ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

Μπροστά σε μία ασύλληπτη τραγωδία βρίσκεται η χώρα, καθώς ένα ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια απογείωσή του από το αεροδρόμιο Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας έχασε την ισχύ του και κατέπεσε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι νεκροί από το τραγικό δυστύχημα είναι 10 και οι τραυματίες ξεπερνούν τα 13 άτομα, εκ των οποίων τα 6 είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 

Άγνωστη παραμένει ακόμα η τύχη των δύο ελλήνων πιλότων, για τους οποίους..............................
ακόμα δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση από το ισπανικό υπουργείο Άμυνας.
Το ελληνικό F 16 που συμμετείχε σε νατοϊκη άσκηση ήταν έτοιμο να απογειωθεί για μια εκπαιδευτική αποστολή. Μόλις έπιασε την προβλεπόμενη ταχύτητα στον διάδρομο, ο εκπαιδευτής χειριστής επιχείρησε να το “ξεκολλήσει από το έδαφος. Εκεί κάτι πήγε τελείως στραβά . Το αεροσκάφος ενώ πετούσε μόλις στα 40 πόδια,έγειρε δεξιά ,το φτερό του ακούμπησε στο έδαφος και συνετρίβη πάνω σε μαχητικά αεροσκάφη που ήταν σταθμευμένα στην πίστα. 

Στο σημείο βρίσκονται σωστικά συνεργεία, αλλά κανείς προς το παρόν δεν μπορεί να πει για την εθνικότητα των νεκρών και των τραυματιών.

Επίσημη ενημέρωση από τις ισπανικές αρχές αναμένει το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας σχετικά με το συμβάν που σημειώθηκε νωρίτερα το απόγευμα στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας, με την πτώση ελληνικού διθέσιου F-16 εντός της πίστας του αεροδρομίου στη φάση της απογείωσης του.
Ενημέρωση Δένδια και συλληπητήρια
Για τις πληροφορίες που ήλθαν σε γνώση του για το συμβάν ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.
Ο Νίκος Δένδιας, δήλωσε σχετικά με την συντριβή μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ισπανία, κατά τη διάρκεια άσκησης:
«Εκφράζουμε την θλίψη μας και την οδύνη μας για τις τραγικές συνέπειες που είχε η συντριβή μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής μας Αεροπορίας, κατά τη διάρκεια άσκησης στη φίλη και σύμμαχο Ισπανία.Αυτές τις ώρες η σκέψη μας είναι με τις οικογένειες των Ελλήνων Αξιωματικών,όπως και με τις οικογένειες των θυμάτων, ανεξαρτήτως εθνικότητας».
Σε ετοιμότητα έχει τεθεί μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να μεταβεί στον τόπο του συμβάντος.
Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, πυροσβέστες προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά η οποία έχει ξεσπάσει στη βάση, ενώ έχει δημιουργηθεί μια περίμετρος ασφαλείας.
Λίγο νωρίτερα εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ισπανίας είχε πει στο Γαλλικό Πρακτορείο πως δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία πως οι δύο χειριστές της ελληνικής ΠΑ έχουν βρει τον θάνατο, την οποία μετέδωσαν ισπανικά ΜΜΕ.
Εμπιρογνώμονες στο σημείο της τραγωδίας


Την ίδια ώρα, ομάδα εμπειρογνωμόνων, με επικεφαλής τον αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας πρόκειται να μεταβεί στην αεροπορική βάση του Los Llanos στο Albacete της Ισπανίας με μεταγωγικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας με αφορμή το συμβάν με την πτώση του διθέσιου F-16 εντός της πίστας του αεροδρομίου.

Από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας έγινε γνωστό ότι τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για την κατάσταση των δύο ιπταμένων του F-16.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ
 newit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο