Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Στο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone και ο Αστακός

   Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, το οποίο υλοποιείται για 8η συνεχή χρονιά, επεκτάθηκε και πλέον εφαρμόζεται σε 100 απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές σε όλη τη χώρα, από την Ορεστιάδα έως τη Γαύδο και στον Αστακό.
    Με το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών  μπορούν να επισκέπτονται το περιφερειακό ιατρείο και να πραγματοποιούν δωρεάν 5 βασικές εξετάσεις προληπτικής ιατρικής, όπως για παράδειγμα ένα καρδιογράφημα ή μια σπιρομέτρηση, οι οποίες με τη σειρά τους αποστέλλονται, μέσω του δικτύου της Vodafone σε ειδικευμένους Ιατρούς στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών. Οι ειδικευμένοι Ιατροί παρέχουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση άμεσα και γρήγορα, με τον ίδιο τρόπο.

ΑΣΤΑΚΟΣ
  Έναν νέο σύμμαχο υγείας έχουν εδώ και πάνω από 1 χρόνο οι κάτοικοι της δημοτικής ενότητας Αστακού Αιτωλοακαρνανίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ
Γενικός Γιατρός Κέντρου Υγείας Αστακού και Περιφερειακού Ιατρείου Μαχαιρά
     “Κάποιος ανέφερε ότι ήρθε ο γιατρός με το τσαντάκι του Σπορτ Μπίλλυ. Όσο κι αν φαίνεται αστείο, μικρές συσκευές με την βοήθεια της τεχνολογίας πλέον μπορούν να μας βοηθήσουν και στη διάγνωση και στην παρακολούθηση χρόνιων ασθενών.”
     Ο λόγος για τον φορητό εξοπλισμό του προγράμματος τηλεϊατρικής Vodafone. O Γιάννης Τριανταφυλλάκης που είναι γενικός γιατρός τόσο στο Κέντρο Υγείας Αστακού όσο και στο Περιφερειακό Ιατρείο Μαχαιρά έχει εξοπλιστεί με 5 φορητές συσκευές........



     Με αυτές κάνει στους ασθενείς σπιρομέτρηση για τον έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας, καθώς και ηλεκτροκαρδιογράφημα, μέτρηση του ζαχάρου, της πίεσης και των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα. Μέσω του δικτύου της Vodafone στέλνει άμεσα τις εξετάσεις στους πνευμονολόγους και στους καρδιολόγους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και εντός 24 ωρών λαμβάνει πίσω τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο παρακολουθεί καλύτερα την υγεία των χρονίως πασχόντων, αλλά προλαμβάνει και τυχόν προβλήματα που οι ασθενείς του δεν γνωρίζουν ότι έχουν.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ
Γενικός Γιατρός Κέντρου Υγείας Αστακού και Περιφερειακού Ιατρείου Μαχαιρά

   “Ασθενής ηλικιωμένος πάνω από 75 ετών άνδρας με αίσθημα παλμών στο προκάρδιο που δεν κατεβαίνει στο Κέντρο Υγείας λόγω ειδικότερης φιλοσοφίας και κοινωνικών συνθηκών με το πρόγραμμα τηλεϊατρικής τον προσεγγίσαμε, κάναμε καρδιογράφημα, βρήκαμε ότι είχε κολπική μαρμαρυγή. Σε επικοινωνία με το Κέντρο τον καλύψαμε με αντιπηκτική αγωγή και αυτή τη στιγμή ο άνθρωπος έχει μία ποιότητα ζωής και έχουμε μειώσει και τον κίνδυνο να κάνει κάποιο εγκεφαλικό επεισόδιο.”

    Οι ασθενείς δεν πληρώνουν τίποτα για τις εξετάσεις, ενώ εάν δεν μπορούν να πάνε οι ίδιοι στο Κέντρο Υγείας, τους επισκέπτεται ο γιατρός στο σπίτι τους. Χάρη στο πρόγραμμα τηλεϊατρικής Vodafone πάνω από μισό εκατομ. πολίτες σε 100 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου.
http://telemedicine100.skai.gr/

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

2 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας για τον εκσυγχρονισμό των υγειονομικών συστημάτων στο Κέντρο Υγείας Αστακού και Μαχαιράς! Αξιόλογη η προσπάθεια , μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι το παράδειγμα σας και να σωθούν ανθρώπινες ζωές!

    Ρούτση Κατερίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τηλειατρικη μην ακουτε τιποτα δεν υπαρχει, μια επισκεψη στο ιατριο κατουνας και θα σας πειση'ενας ιατρος ηρωας να εξυπεριτηση ολους εμας τους απετιτικους και χωρις κατανοηση'' ενας ιατρος συνεχομενα 36 ωρες εκει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο