Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Πέντε νεκροί στο "Norman Atlantic"

Στους πέντε ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων που επέβαιναν στο πλοίο Νοrman Atlantic, το οποίο χθες τα ξημερώματα τυλίχθηκε στις φλόγες ανοικτά της Κέρκυρας. 
Το τραγικό συμβάν επιβεβαίωσαν ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αλλά και οι ιταλικές αρχές......

Σε έκτακτες ανακοινώσεις το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ενημέρωσε ότι ιταλικό ελικόπτερο έσπευσε στο σημείο όπου εντοπίστηκαν οι σοροί για την πλήρη περισυλλογή τους. Εκεί μεταβαίνει και ένα ιταλικό σκάφος για να συνδράμει στο έργο της περισυλλογής, ενώ τα στοιχεία των νεκρών θα δοθούν στη δημοσιότητα με νέα ανακοίνωση.
Aπό το Λιμενικό Σώμα έγινε γνωστό περίπου στις 14.35 ότι το σύνολο των διασωθέντων ανέρχεται στους 407, ενώ δόθηκε εντολή αποδέσμευσης του πλοίου «Cruise Europa» προκειμένου να μεταφέρει με ασφάλεια 69 διασωθέντες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Επιπλέον κατέστη γνωστό ότι καταρτίζονται λίστες με τα ονόματα των διασωθέντων οι οποίοι θα μεταφερθούν προς τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας, της Ανκόνα και της Πάτρας.
Νωρίτερα, ένας διασωθείς ο οποίος αποβιβάστηκε στο Μπάρι της Ιταλίας με το φορτηγό πλοίο «Spirit of Piraeus», ισχυρίστηκε όρι είχε δει τα πτώματα τεσσάρων ανθρώπων ισχυρίζεται πως είδε ένας από τους διασωθέντες του «Norman Atlantic». Πρόκειται για έναν Τούρκο ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις στους δημοσιογράφους ανέφερε πως τα πτώματα βρίσκονταν μέσα σε σωστική λέμβο. 
Tην ίδια ώρα, η εισαγγελία του Μπάρι ξεκινά έρευνα για την απόδοση ποινικών ευθυνών και τα αίτια της τραγωδίας. Ο εισαγγελέας Τζουζέπε Βόλπε ανακοίνωσε την έναρξη της έρευνας μετά τη μετάβασή του στο λιμεναρχείο του Μπάρι, όπου έφθασαν οι πρώτοι 49 διασωθέντες του πλοίου.
Συνεχίζονται οι προσπάθειες διάσωσης
Έπειτα από την τραγική εξέλιξη, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν τις προσπάθειες διάσωσης με εναέρια και θαλάσσια μέσα των επιβατών, διαφόρων εθνικοτήτων, που έχουν απομείνει στο «Norman Atlantic».
Για να διευκολυνθεί το έργο των σωστικών συνεργείων, δόθηκε εντολή στους πιλότους των ελικοπτέρων να προσγειώνονται από το πρωί της Δευτέρας στο κατάστρωμα του πολεμικού πλοίου «Άγιος Γεώργιος» έτσι ώστε να μη χρειάζεται να ταξιδεύουν μέχρι τις ιταλικές ακτές προκειμένου να αποβιβάσουν τους διασωθέντες. Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Ιταλίας, έχουν επιστρατευτεί στρατιωτικά ελικόπτερα με δυνατότητα μεταφοράς 20 ατόμων. Λαμβάνοντας υπ' όψιν αυτό το στοιχείο, οι αρχές της γειτονικής χώρας εκτιμούν πως η απομάκρυνση όλων των επιβατών του πλοίου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 14.00 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας.


zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο