Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Kαταγγελία: μετανάστες δουλεύουν ως σκλάβοι στα χωράφια των Οινιάδων και φέτος

 Καταστάσεις ντροπής στις Οινιάδες που αν και έχουν αναδειχτεί  και στο παρελθόν φαίνεται πως δεν έχουν εκλείψει .
«Για μια ακόμη χρονιά, μεταφερόμενοι βούλγαροι και ρουμάνοι εξαθλιωμένοι μετανάστες, δουλεύουν ως σκλάβοι στα χωράφια και επιβιώνουν κάτω από απαράδεκτες, απάνθρωπες συνθήκες, υπό την ομπρέλα της αδιαφορίας και της αναλγησίας των αρμοδίων φορέων, η οποία αγγίζει πλέον τα όρια της συγκάλυψης», καταγγέλλει ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου Παντελής Καρατσόλης. Συνοδεύει μάλιστα τις καταγγελίες με φωτό  εξαθλιωμένων να «φιλοξενούνται» στην είσοδο του Δημοτικού Καταστήματος.....

Αυτούσια η καταγγελία του κ. Καρατσόλη έχει ως εξής:
Η «σιωπή των αμνών» ή μάλλον των «λύκων» στις Οινιάδες. Γιατί;
Λένε πως «μια φωτογραφία αξίζει χίλιες λέξεις». Οι παραπάνω από το Δημοτικό Κατάστημα Κατοχής (από το katochi news), δεν φανερώνει μόνο το έγκλημα που συντελείται για χρόνια στις Οινιάδες, αλλά και τους συνενόχους του. Για μια ακόμη χρονιά, μεταφερόμενοι βούλγαροι και ρουμάνοι εξαθλιωμένοι μετανάστες, δουλεύουν ως σκλάβοι στα χωράφια και επιβιώνουν κάτω από απαράδεκτες, απάνθρωπες συνθήκες, υπό την ομπρέλα της αδιαφορίας και της αναλγησίας των αρμοδίων φορέων, η οποία αγγίζει πλέον τα όρια της συγκάλυψης.
Που είναι οι κρατικοί φορείς; Που είναι ο δήμος και οι εκλεγμένοι οινιαδίτες δημοτικοί σύμβουλοι; Φθάσαμε ορισμένοι εκ των εξαθλιωμένων να «φιλοξενούνται» στην είσοδο του Δημοτικού Καταστήματος. Δεν ιδρώνει κανενός το αυτί; Γιατί; Δεν θέλουν να τα χαλάσουν με τις εκλογικές τους πελατείες ή μήπως ορισμένοι είναι και συμμέτοχοι στο έγκλημα;
Τα προηγούμενα χρόνια αναλάβαμε τόσο εγώ όσο και η δημοτική αρχή συνολικά, πρωτοβουλίες για να περιορίσουμε το πρόβλημα. Μηνυτήριες αναφορές,  για τις οποίες δέχθηκα πλήθος απειλών, δημοσιοποίηση του όλου θέματος, παρέμβαση στους «αναρμόδιους» και απόντες κρατικούς φορείς.
Το Τοπικό Συμβούλιο Νεοχωρίου, με πρωτοβουλία του πρώην Προέδρου Γ. Κατσούλα, προχώρησε με απόφαση του ένα βήμα παραπέρα. Έλαβε απόφαση και οργάνωσε παρέμβαση η οποία απέδωσε, ώστε να εργαστούν υπό κανονικές συνθήκες ντόπιοι εργάτες στα χωράφια.
Τώρα εκκωφαντική σιωπή όλων!
Αυτή η «ΟΜΕΡΤΑ» πρέπει να σπάσει. Αποτελεί ντροπή για τον πολιτισμό μας, ειδικά στην “Πόλη της Ελευθερίας”. Ο «νόμος της ζούγκλας» δεν μπορεί να τεθεί σε απόλυτη ισχύ.

Καρατσόλης Παντελής
Δημοτικός Σύμβουλος
Δήμου Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου

agrinionews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο