Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Δημιουργία Λαογραφικού μουσείου στο Στρογγυλοβούνι

          Ο Σύλλογος Στρογγυλουνιωτών στη προσπάθεια για τη δημιουργία του Λαογραφικού Μουσείου βρήκε συμμάχους, την τοπική κοινότητα Στρογγυλοβουνίου και τον Δήμο Ξηρομέρου, που τους παραχώρησαν μια αίθουσα του Δημοτικού σχολείου για να στεγάσουν τη μεγάλη όσο και ενδιαφέρουσα λαογραφική ιστορία του τόπου τους.

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΒΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΒΟΥΝΙΤΩΝ  'ΤΟ ΨΗΛΟΒΡΑΧΙ'

        Με την υπ. αρ. 16 /2014 απόφαση το Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξηρομέρου, αποφάσισε ομόφωνα τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης μίας αίθουσας του πρώην Δημοτικού Σχολείου Στρογγυλοβουνίου στον Πολιτιστικό Σύλλογο “Το Ψηλοβράχι”, με σκοπό τη στέγαση του Συλλόγου και τη δημιουργία Λαογραφικού μουσείου και βιβλιοθήκης............



     Επίσης θετικά γνωμοδότησε και το Τοπικό συμβούλιο του χωριού μας με την υπ. αρ. 3/2014  στις 5 Σεπτεμβρίου 2014 για την παραχώρηση της αίθουσας. 
       Ήδη από την προηγουμένη δημοτική αρχή του Πυθαγόρα Σαμαρά έχουν τοποθετηθεί παράθυρα αλουμινίου στην αίθουσα και έχει καθαριστεί ο χώρος. 
     Το ενδιαφέρον του Μουσείου θα επικεντρωθεί  σε ότι αφορά την περιοχή τους, συγκεντρώνοντας υλικό από τις αγροτικές δραστηριότητες της υπαίθρου, που ήταν άμεσα δεμένες μ' αυτές και οι οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην κοινωνικοοικονομική ζωή κι εξέλιξη του χωριού τους. 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο