Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

Νίκη Φούντα: Σεβασμό στα άτομα με αναπηρία κάθε μέρα

Η Βουλευτής Αιτωλ/νίας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκη Φούντα έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία:
Σύμφωνα με την διακήρυξη του ΟΗΕ η σημερινή μέρα δίνει την ευκαιρία σε  κυβερνήσεις, οργανισμούς και κοινωνίες να εστιάσουν στα δικαιώματα και στις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. 
Μία ημέρα όμως δεν είναι αρκετή. Ο σεβασμός απέναντι σε κάθε συνάνθρωπό μας οφείλει να είναι αυτονόητος κάθε μέρα. Να ενσωματωθεί στην κουλτούρα μας, να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας. .....

Οι δυνατότητές των ατόμων με αναπηρία είναι ανεξάντλητες και πάντα θα μας εντυπωσιάζουν με το σθένος τους και την πίστη τους για ζωή. Ας μην τους στερούμε τα νόμιμα δικαιώματά τους. Ακόμα περισσότερο, ας αγωνιστούμε ώστε να αποκτήσουν περισσότερα, προκειμένου να μπορούν να ζήσουν ισότιμα με εμάς. Με τις ίδιες ευκαιρίες. 

Ο κοινωνικός αποκλεισμός είναι αυτός που καταδικάζει όχι μόνο τους συνανθρώπους μας, αλλά και την ίδια την πρόοδο του κοινωνικού συνόλου εν τέλει. Στο χέρι μας είναι να άρουμε όλους τους περιορισμούς, ώστε κανένας συμπολίτης μας να μην “δοκιμάζεται” καθημερινά για κάτι που δεν είναι διαπραγματεύσιμο: την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο