Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΡΟΧΕΣ, από φόρους ή από δανεικά ;

Με ποιον δεν θα συνεργαστεί ο Τσίπρας

Μιλώντας στη Σία Κοσιώνη και τον Παύλο Τσίμα, ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε με ποιους δεν θα συνεργασθεί και πρόβαλε σαν αποκλειστικό κριτήριο την αποδοχή ή την απόρριψη του μνημονίου. Αν και είπε ότι τους Ανεξάρτητους Έλληνες τους χωρίζει ένα πολιτιστικό χάσμα με την Αριστερά, τους καταλόγισε αξιομνημόνευτη συνέπεια. Προφανώς στην απόρριψη των πολιτικών της εσωτερικής υποτίμησης.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σχεδόν παιδικά στο ερώτημα με ποιον θα συμμαχήσει, λέγοντας ότι δεν θα συμμαχήσει με όποια δύναμη θα τον πιέζει να βάλει νερό στο κρασί του. Μα, κάθε συνεργασία προϋποθέτει.......................
να ακούς τον άλλο και να κάνεις παραχωρήσεις... Το ίδιο παιδικά απάντησε και στο αν θα συνεργαζόταν με τη ΝΔ, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το ηθικό δικαίωμα να συνεργασθεί μαζί της, εφόσον το κόμμα του είναι η ελπίδα του κόσμου.

Ο Τσίπρας υποσχέθηκε να μοιράσει 2 δισ. τις πρώτες 100 μέρες της διακυβέρνησής του, υποστηρίζοντας ότι θα "πέσουν" στην κατανάλωση. Αρκεί να τα βρει. Διότι, χωρίς έκτακτη φορολογία ή φορολογία στις καταθέσεις (αυτή που εφαρμόζεται και σήμερα για την πληρωμή των φόρων, αλλά λίγο υψηλότερη), δεν πρόκειται να του τα δώσουν ούτε η ΕΕ ούτε οι αγορές. Έως τότε, ο κ. Τσίπρας θα εύχεται να είχε κάποιους εταίρους απέναντι σε εκείνα που αναλαμβάνει έναντι των ξένων δανειστών της χώρας αλλά και των πολιτών, οι οποίοι θα περιμένουν το "ξέφωτο", ενώ την ίδια στιγμή ίσως να βυθίζονται σε ακόμα μεγαλύτερο "σκοτάδι", χωρίς να μπορεί κανείς να τους εξηγήσει αν υπάρχει κάποιος δρόμος που οδηγεί πίσω στις αγορές.

Διότι η Ελλάδα μπήκε στο καθεστώς του μνημονίου επειδή κανείς δεν της δάνειζε χρήματα για να συνεχίσει να ζει όπως ζούσε ως τον Μάιο του 2010. Για να πάρει την εξουσία ο κ. Τσίπρας πρέπει να μπορεί να απαντήσει αυτό το ερώτημα: Πού θα βρει τα χρήματα όταν δεν του τα δίνουν οι αγορές και οι δανειστές μας. Όλα τα άλλα έπονται.

 http://www.protagon.gr

2 σχόλια:

  1. απο αυτα που πληρωνουμε καθε μερα εδω και τοσα χρονια που πηγαν τα λευτα ? στις τραπεζες , στους δανιστες εκτος απο τον ερμο τον ελληνικο λαο .. ας σταματησουν να ταιζουν τους τοκογλυφους και ας ριξουν χρημα στην αγορα , γιατι δεν εχουμε ουτε μαντικι να κλαψουμε .... προς το παρον ομως παρτε αλλο ενα μνημονιο στο κεφαλι βαφτισμενο βεβαια με αλλοο brand για να μας ακουγεται ποιο μαλακο .... ποιος λοιπον θα μας σωσει ????? αυτοι που μας τελειωσαν ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://www.youtube.com/watch?v=8MV_1RcPuEI#t=59

    να οι ελληνες !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο