Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Κινδύνευσαν από λακκούβα-παγίδα θανάτου στην εθνική οδό ρεύμα (Κοντά στην Αμφιλοχία, λίγο μετά τον κόμβο της Ιόνιας)


          Απίστευτη ταλαιπωρία και κίνδυνος για μια οικογένεια που είχε την ατυχία να έρθει για Σαββατοκύριακο στο Αγρίνιο,  από τα Ιωάννινα.
     Όπως καταγγέλλει στο agriniopress.gr η μητέρα που βρίσκονταν με τα δυο ανήλικα παιδιά της και τον σύζυγο της, για δυο ώρες στη μέση του δρόμου, δεν είναι οι μοναδικοί που έπαθαν ζημιά στο συγκεκριμένο σημείο της εθνικής οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ρεύμα προς Αμφιλοχία, λίγο μετά τον κόμβο της Ιόνιας.
      «Βρισκόμαστε στη μέση του δρόμου, γιατί το αυτοκίνητο μας έπεσε σε μια τεράστια λακκούβα και  έσκασαν τα λάστιχα τα δυο αριστερά καταστράφηκαν ζάντες κ αμορτισέρ… 
    Ήρθε η αστυνομία, κατέγραψε το γεγονός και έφυγε. Την ώρα εκείνη που σταματήσαμε από τη ζημιά ήταν και άλλα δυο οχήματα που άλλαζαν λάστιχο και οδική βοήθεια…. 



     Όπως πληροφορήθηκα όμως από το πρωί δεκάδες αυτοκίνητα έπαθαν ζημιά… Θέλω να εκφράσω την αγανάκτηση μου και  θα ήθελα να προβάλλετε το πρόβλημα αυτό….ποιοι είναι οι υπεύθυνοι??? 
      Η αστυνομία απλά κάλυψε πρόχειρα την λακκούβα με πέτρες…. Υπάρχουν πολλές λακκούβες βέβαια και λόγω της βροχής έχουν νερό και δεν φαίνονται….» επισημαίνει η αγανακτισμένη γυναίκα, που ψάχνει να βρει το δίκιο της.
        Μια λύση θα ήταν σίγουρα η προσφυγή στη δικαιοσύνη και η απαίτηση αποζημίωσης, για όσους ασφαλώς έχουν τη δυνατότητα και το κουράγιο να το πράξουν και να το «τραβήξουν».  
       Είναι  βέβαιο ότι θα δικαιωθούν. Για την άθλια κατάσταση του εθνικού οδικού δικτύου στην Αιτωλοακαρνανία όμως υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες. 
      Οι εργολαβίες που αναθέτει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την συντήρηση και την αποκατάσταση του οδοστρώματος δεν έχουν εκείνες τις πιστώσεις που χρειάζονται ώστε να εξασφαλιστεί ένα μίνιμουμ οδικής ασφάλειας, τη στιγμή που τα σημεία – παγίδες είναι πάμπολλα. Και εδώ απαιτείται πλέον, αφού ο κόμπος έφτασε στο χτένι, να ασκηθεί μεγαλύτερη  πίεση ώστε να δοθούν περισσότεροι πόροι και να αποκατασταθεί το εθνικό οδικό δίκτυο από Αντίρριο μέχρι Γιάννενα και από Αμφιλοχία – Βόνιτσα – Λευκάδα.  Πριν χαθούν κι άλλες ζωές και καταστραφούν και άλλες περιουσίες.
      Το αστείο της όλης υπόθεσης είναι πως γι’αυτο το οδικό δίκτυο καλούμαστε μέχρι το τέλος του χρόνου να πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας…


http://www.agriniopress.gr/

4 σχόλια:

  1. τα ιδια σχεδόν επαθα και εγω εκει . κατέστρεψα τα λαστιχα .... μακαρι να μπορουσα να επικοινωνήσω με τον κοσμο που ειχαν και αυτοι την ιδια ατυχία , απο την κρατική αμέλεια και να κάνουμε μια ομαδική μήνυση στον υπεύθυνο .αλλα και παλι τι θα βγει ??????? που πάνε τα χρήματα απο τα τελη κυκλοφορίας ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που να ερθουν και στο δήμο Ξηρομέρου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι δρόμοι οι εθνικοί και οι επαρχιακοί που συνδέουν τα χωριά μας ανήκουν στη Περιφέρεια. Το λέω σε αυτούς που ψηφίζουν αυτούς που είναι τώρα στη Περιφέρεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο