Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Επεισόδια, ένταση και προσαγωγές στο κέντρο του Αγρινίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
Οι κινητοποιήσεις στο Αγρίνιο για την 6η του Δεκέμβρη 
(ημέρα κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και φέτος  συμπίπτει και με τις κινήσεις αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό) ξεκίνησαν με συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο γύρω στις 12:00.
Εκεί με πανό και συνθήματα (κατά της αστυνομίας, της δημοτικής αρχής κ.α.)  και ενδεχομένως με σκοπό την κατάληψη, συγκεντρώθηκαν 40 περίπου νεαροί, αντιεξουσιαστές άλλα και μαθητές και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ η νεολαία του οποίου προγραμμάτιζε συγκέντρωση στην πλατεία η οποία δεν έγινε λόγω της καταρρακτώδους βροχής.Πέριξ του δημαρχείου παράλληλα αναπτύχτηκε και μεγάλη αστυνομική δύναμη όπως και σε όλο το κέντρο του Αγρινίου άλλωστε....

Οι συγκεντρωμένοι αποχωρώντας από το δημαρχείο συνεπλάκησαν  με τους αστυνομικούς  στους οποίους έριξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα ενώ   κάποιοι προκάλεσαν και επεισόδια στην καφετέρια που βρίσκεται στη συμβολή της Πλατείας με τον πεζόδρομο της  Χαριλάου Τρικούπη όπου για λίγα λεπτά προκλήθηκε μεγάλος  πανικός. Εν συνεχεία ξεκίνησε το κυνηγητό των αστυνομικών με νεαρούς που κινήθηκαν προς Παπαστράτου, Σαλάκου και Βότση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σημειώθηκαν και προσαγωγές. Από τους διαμαρτυρόμενους ωστόσο  εκφράστηκε και η άποψη πως η αστυνομία αρχικώς αντέδρασε  χωρίς να προκληθεί .
Πολλοί εκ των διαμαρτυρόμενων εν συνεχεία (γύρω στις 13:30) συγκεντρώθηκαν στη συμβολή της πλατείας με την οδό Σαλάκου και εξέφραζαν οργή για τις προσαγωγές. Όλα αυτά την ώρα μάλιστα που στο Αγρίνιο έβρεχε καταρρακτωδώς και μεγάλο τμήμα της πόλης ήταν χωρίς ρεύμα.
Συγκεντρώσεις στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου  καθώς σήμερα, 6 Δεκεμβρίου, συμπληρώνονται έξι χρόνια από τη δολοφονία του, από τον ειδικό φρουρό της αστυνομίας Επ. Κορκονέα γίνονται σε πολλές πόλεις της χώρας. Φέτος μάλιστα λαμβάνουν χώρα στη σκιά της απεργίας πείνας που πραγματοποιεί ο Νίκος Ρωμανός -στενός φίλος του Γρηγορόπουλου, που ήταν παρών τη στιγμή της δολοφονίας του.  Συγκέντρωση στη μνήμη του Γρηγορόπουλου οργανώνεται  από αντιεξουσιαστές και στις 18:00 το απόγευμα στο Αγρίνιο με την Αστυνομία να παραμένει σε μεγάλη επιφυλακή.


4

1

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

agrinionews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο