Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση-ανοικτή συζήτηση των φορέων και των κατοίκων της Δ.Ε. Αλυζίας με θέμα: «Λειτουργία του Κ.Υ. Μύτικα».

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 7.12.2014 και ώρα 06:00 μ.μ., στο καφενείο του Κώστα Τζεφρώνη, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα Δήμου Ξηρομέρου Αιτ/νίας, η συνάντηση-ανοικτή συζήτηση των φορέων και των κατοίκων της Δ.Ε. Αλυζίας με θέμα: «Λειτουργία του Κ.Υ. Μύτικα».
Παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Αρχοντοχωρίου κ. Γεώργιος Λιοντάκης, Βάρνακα κ. Βασίλειος Πολύζος, Κανδήλας κ. Σπύρος Κράβαρης και Μύτικα κα Ιωάννα Βέρρη, με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Παναγούλας κ. Κώστα Τριποτσέρη να απουσιάζει δικαιολογημένα, λόγω του ότι βρισκόταν σε ανειλημμένη υποχρέωση εκτός.....

Επίσης παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Αλυζίας κ. Βασίλης Μουρκούσης εκπροσωπώντας την δημοτική αρχή, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ηλίας Γεωργαλής, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αποστόλης Βελόνας από ένα σημείο της συνάντησης.
Πολύ σημαντική βέβαια ήταν η παρουσία του κόσμου η οποία ήταν ανέλπιστα πολυπληθής και με συμμετοχή στην συζήτηση που ακολούθησε.
Η συζήτηση ξεκίνησε με την εισήγηση του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας Μύτικα Δήμου Ξηρομέρου Αιτ/νίας, την οποία είχε εξουσιοδοτηθεί να παρουσιάσει μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Δείτε το αρχείο σε  PowerPoint της εισήγησης του Συλλόγου πατώντας εδώ.
Κατόπιν ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τοποθετήσεις-προτάσεις από τους παριστάμενους και οι αποφάσεις που πάρθηκαν είναι:
·                     Αποφασίστηκε και εστάλη αίτημα με 61 υπογραφές δημοτών προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου κ. Σπύρο Λυμπεράτο, όπως έρθει άμεσα προς συζήτηση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο θέμα «Εύρυθμη λειτουργία Κ.Υ. Μύτικα». Η αίτηση αύριο θα παραδοθεί στον Δήμο για να πάρει πρωτόκολλο και να μπει στα προς συζήτηση θέματα.
·                     Αποφασίστηκε και στις επόμενες ημέρες θα σταλεί προς τον Υπουργό Υγείας υπόμνημα, το οποίο θα κοινοποιηθεί προς τους αρμόδιους φορείς, με το οποίο θα ζητείται τουλάχιστον να ικανοποιηθεί το ελάχιστο να υπάρχει γιατρός στο Κέντρο Υγείας Μύτικα όλα τα πρωινά.
·                     Επίσης αποφασίστηκε τις επόμενες ημέρες να γίνει συμβολική κατάληψη του Κ.Υ. Μύτικα από τους κατοίκους της Δ.Ε. Αλυζίας, ώστε να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα μας.
mytikaspress



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο