Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Φυγή προς τα εμπρός ή επιλογή συγκρούσεων;

Του Βασίλη Πολύζου

        Αν βάλει κάνεις σε μια ζυγαριά τους 4 αυτούς μήνες διοίκησης από την νέα Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου, τότε σίγουρα αυτή θα γείρει  και μάλιστα κατά πολύ, προς την πλευρά που υπάρχει η κόντρα και η φαγωμάρα με τους πρώην, η αντιπαράθεση με ανακοινώσεις ένθεν και ένθεν, οι μηνύσεις  απο εργολάβους, κλπ.
    Δεν ξέρουμε αν συνειδητά ακολουθήθηκε  μια τέτοια τακτική ή με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Δημοτική Αρχή "βρήκε παπάδες".  
    Ότι και να συμβαίνει τα πράγματα είναι απλά. Και στην πολιτική πολύ πιο απλά. Αν διαπίστωσε (η νέα δημοτική αρχή) μη σύννομες πράξεις από την πρώην οφείλει να πράξει αυτό που όλοι γνωρίζουμε: Να τα στείλει στην δικαιοσύνη........

 
   Όμως, η συνεχής ανατροφοδότηση μιας λογικής σύγκρουσης ελοχεύει ένα μεγάλο κίνδυνο. Να υπερκαλύψει αυτό το κλίμα το ότι θετικό μπορεί να γίνει. Και για το καταλάβουμε καλύτερα. 
     Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκα σε μια παρέα στο Αγρίνιο, η πρώτη ερώτηση ήταν "καλά τι γίνετε εκεί στο Ξηρομερο ακούμε για πάρτι,εθνικούς εργολάβους, έχουμε μηνύσεις κλπ".
Αυτή είναι δυστυχώς η εικόνα μας. 

      Μέσα λοιπόν σ’ αυτή την συγκρουσιακή ατμόσφαιρα η νέα Δημοτική Αρχή θα φέρει σε λίγες μέρες προς ψήφιση το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2015. Αναμένεται να ψηφιστούν καθώς διαθέτει άνετη πλειοψηφία. 
       Η περίοδος του μεσοδιαστήματος λοιπόν τελειώνει. Από δω και πέρα η Δημοτική Αρχή Ξηρομέρου είναι υποχρεωμένη να πατάει στο δικό της πρόγραμμα, στις δικές της επιλογές... 
    Θα πρέπει κατά την γνώμη μας να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τα έργα και τις παρεμβάσεις της σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Ξηρομέρου, να δώσει δηλαδή ξανά το όραμα στον κόσμο που λείπει αυτή την στιγμή, να επιλέξει την φυγή προς τα μπρος....
   Αν επιμείνει σ' αυτή την τακτική σύγκρουσης (επαναλαμβάνουμε οποιαδήποτε μη νόμιμη πράξη την στέλνει στην δικαιοσύνη), τότε, πάλι κατα την γνώμη μας δεν έχει να κερδίσει τόσο η ίδια όσο και  τόπος μας τίποτα.. 

Β. Πολύζος
http://ksiromeritikimatia.blogspot.gr/

     

1 σχόλιο:

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο