Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Στο κινητό «ψάχνουν» τον δολόφονο του Κουμανταρέα

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ στρέφονται σε ανθρώπους που γνώριζε και συναναστρεφόταν το τελευταίο διάστημα - Αναμένονται τα αποτελέσμα της έρευνας για δακτυλικά αποτυπώματα και ίχνη dna

     Στις κλήσεις που έκανε και δέχθηκε με το κινητό του τηλέφωνο ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας αναζητούν οι αξιωματικοί των Ανθρωποκτονιών την άκρη του νήματος που θα τους οδηγήσει στον άγνωστο επισκέπτη - δολοφόνο.
     Οι πληροφορίες λένε πως ο γνωστός συγγραφέας είχε ραντεβού την Παρασκευή το βράδυ στο σπίτι του και για αυτό έφυγε από την παρέα του. Η μαρτυρία-σοκ γειτόνισσας στο protothema.gr που λέει πως “Τον άκουγα να φωνάζει, αλλά δεν φαντάστηκα ότι ζητούσε βοήθεια...” δίνει νέες διαστάσεις στο θρίλερ της δολοφονίας του Μένη Κουμανταρέα.
       Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ θα στραφούν σε ανθρώπους που γνώριζε και συναναστρεφόταν το τελευταίο διάστημα ο Μένης Κουμανταρέας, αφού το γεγονός πως η πόρτα δεν ήταν παραβιασμένη, σε συνδυασμό με το ότι έψαξαν επιλεκτικά μέσα στο σπίτι, δείχνουν πως κάποιο άτομο από το οικείο του περιβάλλον βρισκόταν μαζί του τις τελευταίες του στιγμές.........



     “Το κινητό τηλέφωνο θα μας δώσει πολλά στοιχεία. Θα δούμε ποιες ήταν οι τελευταίες κλήσεις που έκανε και δέχθηκε ο συγγαρέας ελπίζοντας πως κάποια από αυτές να είναι και του άγνωστου δολοφόνου...” τονίζει αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει “Παράλληλα περιμένουμε την νεκροτομή, αλλά και τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ για δακτυλικά αποτυπώματα και ίχνη dna στο διαμέρισμα...”.

      Ο γνωστός συγγραφέας βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα του Σαββάτου μέσα στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη στον 4ο όροφο επί της Ζακύνθου 3.
     Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 83χρονος συγγραφέας βρέθηκε να φέρει εκδορές και χτυπήματα στο πρόσωπο.
    Ο θάνατός του προσδιορίζεται γύρω στη 01:00 τα ξημερώματα, ενώ περισσότερα στοιχεία για την αιτία του θανάτου του θα δοθούν μετά τη νεκροψία - νεκροτομή που θα γίνει τη Δευτέρα.
     Να σημειωθεί πως μόλις χθες εκδόθηκε από τις εκδόσεις Τόπος το τελευταίο του βιβλίο, η Αλληλογραφία του με τον Βασίλη Βασιλικό.

 Επρόκειτο για έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς της δεύτερης μεταπολεμικής γενιάς της ελληνικής πεζογραφίας. Γεννήθηκε το 1931 στην Αθήνα. Το 1949 αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Αθηνών- δεν ακολούθησε συστηματικές πανεπιστημιακές σπουδές. Εργάστηκε επί είκοσι χρόνια σε ναυτιλιακές και ασφαλιστικές εταιρείες. Το 1961 άρχισε να συνεργάζεται με το περιοδικό "Ταχυδρόμος", και το 1962 εμφανίστηκε στη λογοτεχνία με τη συλλογή διηγημάτων "Τα μηχανάκια". 
   Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συμμετείχε στην αντιστασιακή έκδοση "18 Κείμενα" και οδηγήθηκε τρεις φορές σε δίκη βάσει του νόμου "περί ασέμνου δημοσιεύμα-τος" για το έργο του "Το αρμένισμα"- ωστόσο, το 1972 πήρε την υποτροφία RAAD για το Βερολίνο. Από το 1982 ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή και τη μετάφραση. Έχει μεταφράσει, μεταξύ άλλων, Λιούις Κάρολ, Έντγκαρ Άλαν Πόε, Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Ουίλιαμ Φώκνερ και Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ. Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος (1967, για το Αρμένισμα) και το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (1976, για τη "Βιοτεχνία υαλικών" και, 2002, για το "Δύο φορές Έλληνας"). 
    Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων, και τη δεκαετία του 1980 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Έργα του έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά.   Σέ ένα από τα πρώτα του βιβλία, το 'Αρμένισμα" βάζει έναν ήρωά του να λέει:«Αχ είναι ωραία η ζωή, Σίμο, πρέπει να τη χαίρεται κανείς, ν΄αφήνει τον εαυτό του ελεύθερο να τη γλεντά όπως θέλει».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο