Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ευαισθητοποιήθηκαν οι Αγρινιώτες για το Λαογραφικό Μουσείο

Ανταποκρίθηκε η τοπική κοινωνία του Αγρινίου στην έκκληση του διοικητικού συμβουλίου του Λαογραφικού Μουσείου Αιτωλοακαρνανίας για οικονομική ενίσχυση. Μάλιστα τις επόμενες ημέρες θα είναι ανοιχτό στο κοινό και στο χώρο του θα λειτουργήσει και παζάρι για την ενίσχυσή του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:....

Ύστερα από τη μεγάλη κρίση, που πέρασε το Μουσείο μας τα τρία τελευταία χρόνια και τον κίνδυνο να κλείσει από την έλλειψη χρημάτων, κυρίως για τα ενοίκια και μετά τη Συνέντευξη Τύπου που δώσαμε και την κοινοποίηση του προβλήματος από όλα τα Μ.Μ.Ε. της πόλης μας, τα οποία και ευχαριστούμε θερμά, ο Λαός ευαισθητοποιήθηκε και ενθαρρύνοντάς μας άρχισε να μας συμπαραστέκεται ηθικά και υλικά. Είναι συγκινητική η άποψη του Κοινού ότι δεν πρέπει να κλείσει το μουσείο, πάση θυσία, για ένα χρόνο, μέχρις ότου μας δοθεί στέγη από το Δήμο Αγρινίου. Έτσι άρχισαν δειλά οι πρώτες βοήθειες κατά τη δύναμη καθενός, ώστε μαζέψαμε ένα μικρό μέρος των οφειλόμενων χρημάτων, χρειάζονται ακόμα και άλλα.

Καλούμε, λοιπόν, όσους δεν έχουν επισκεφθεί το Μουσείο να έρθουν να το δουν. Θα είναι ανοιχτό πρωί-απόγευμα έως τις 9 Ιανου-αρίου εκτός από την Πρωτοχρονιά και των Θεοφανείων.Ώρες: 11 – 1 π.μ και 6 – 8 μ.μ.
Παράλληλα θα λειτουργεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου και «ΠΑΖΑΡΙ» με είδη ενδύσεως, κοσμήματα, βιβλία κ.ά. αντικείμενα για την ενίσχυση του Μουσείου, σε ελάχιστες τιμές.
Τα εγκαίνια για το «Παζάρι» θα γίνουν την Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11 π.μ.
Στη συνέχεια, από 11 Ιανουαρίου 2015, το Μουσείο θα είναι ανοιχτό, ως συνήθως, Δευτέρα – Παρασκευή, 11-1 π.μ. και ύστερ’ από συνεννόηση και απογευματινές ώρες. Το δε Παζάρι θα συνεχιστεί.

agrinioculture

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο