Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Κολωνακιώτικα νέα του Αστακού!

   Ένα λίαν επίκαιρο άρθρο σχετικό με τα κολωνάκια της παραλίας Αστακού (δημοσιεύτηκε στις 4 Νοεμβρίου 2014) αλιεύσαμε στο εξαίρετο blog astakosnp.wordpress.com και το δημοσιεύουμε: 

      Πολλά από τα άρθρα μας αναφερόντουσαν στις αυθαιρεσίες που ελάμβαναν χώρα στον Αστακό είτε αυτά ήταν τσαντιρομαχαλέματα, είτε πεζοδρομοκαβαληκεύματα,  είτε διάφορα άλλα.
    Όταν κάποιοι «ειδησεογράφοι» μέσα από διάφορα ιστολόγια ορύωνταν σαν λεχώνες που τους κόπηκε το γάλα για τα περισπούδαστα κολώνάκια του πρώην Δημάρχου μας έξωθεν της μεγαλοπρεπούς κατοικίας του, εμείς κουνούσαμε με απογοήτευση το κεφάλι μας γιατί δεν προλάβαμε κι εμείς να ανακαλύψουμε την Αμερική όπως όλοι αυτοί οι ενημερωτές μας.
     Είχαν προηγηθεί κάποιες κιτς ανεγέρσεις νάϋλον και αλουμινίου στην παραλία μας, είχαν προηγηθεί κάποια αυτοσχέδια βλαχοparking ΙΧ και αγροτικών στα πεζοδρόμια του ιστορικού κέντρου της πόλης μας, είχαν προηγηθεί κάποια καφασώματα δρόμου έμπροσθεν καταστημάτων για καβάτσωμα θέσης καταστηματάρχου, είχαν προηγηθέι και πολλά άλλα λοιπόν!
         Τα άλλα δεν έβλαπταν βέβαια σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο τα κολωνάκια του πρώην Δημάρχου......



      Τώρα θα μου πείτε ότι είναι διπλό και τριπλό αμάρτημα αφού ο τέως πρώτος πολίτης του Δήμου μας έδινε το «καλό» παράδειγμα έστω κι αν ήρθε τελευταίος και καταϊδρωμένος οπότε δεν νοιάστηκαν και πολύ οι προηγήσαντες των παρανομιών για να λάβουν το κακό παράδειγμα.
      Τα κολωνάκια του πρώην Δημάρχου ήταν ένα status γι’αυτόν. Έδειχνε την παντοδυναμία του ,τον τσαμπουκά του και φυσικά την περιφρόνησή του προς την καθημερινότητα των πολιτών του αφού δεν πολυνοιάζονταν αν θα έβρισκε κάποιος χώρο για να παρκάρει το ΙΧ του ή αν στένευε απελπιστικά την διέλευση των διερχόμενων αυτοκινήτων. Λίγο τον ένοιαζε αφού είχε την γενική αποδοχή από τον κόσμο και ως Δήμαρχος και ως αφέντης στον τόπο.

Και φυσικά ούτε λόγος για επίπληξη από τις λιμενικές αρχές αφού αυτός ήτο ο Δήμαρχος.

     Τώρα που αποχώρησε από την πολιτική σκηνή για ξεκούραση στην πολυτελή του κατοικία προέκυψε θέμα απομάκρυνσης των κολωνακίων του από την παραλία. Έγινε και συνεδρίαση της επιτροπής που αφορά τέτοιου είδους θέματα και πάρθηκε απόφαση να απομακρυνθούν.
    Έστω και τώρα, μετά από κάμποσα χρονάκια ας απομακρυνθούν. Ποτέ δεν είναι αργά αλλά θέλουμε να πάρετε και από μια απόφαση για απομάκρυνση των φαβέλων από την παραλία όπως επίσης και για τοποθέτηση νέων κολωνακίων βαρέως τύπου στα πεζοδρόμια του ιστορικού μας κέντρου προς αποφυγήν κουτουπώματος των από καβαλάρηδες αυτοκινητάκηδες.
       Πρέπει κάποια στιγμή να ζήσουμε σαν άνθρωποι και ο τίτλος αυτής της επιτροπής να γίνει πραγματικότητα στην καθημερινότητα μας.

astakosnp.wordpress.com


1 σχόλιο:

  1. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Ο ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ.ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο