Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Aπίστευτη ταλαιπωρία και αγανάκτηση στο Δημοτικό ιατρείο στην Παπαδάτου Ξηρομέρου

     Από μια αναγνώστρια λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή, για την απίστευτη ταλαιπωρία και αγανάκτηση στο Δημοτικό ιατρείο στην Παπαδάτου Ξηρομέρου. 
Η επιστολή έχει ως εξής:

      Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη μου στο δημοτικό ιατρείο της Παπαδάτου Ξηρομέρου στις 05/12/2014 για μία απλή συνταγογράφηση βρέθηκα αυτόπτης μάρτυρας μιας κωμικοτραγελαφικής κατάστασης που ευθύνη για την «κατάντια» του τοπικού ιατρείου έχουν ο Αντιδήμαρχος Φυτειών, ο Πρόεδρος Παπαδάτου, ο ιατρός που εφημερεύει όπως  και λίγοι κάτοικοι του χωριού καθώς με τη συμπεριφορά τους διατηρούν μία κατάσταση που την πληρώνουν οι ασφαλισμένοι.

Ο γολγοθάς μου έχει ως εξής: Την Παρασκευή στις 8:00 π.μ. επισκέφτηκα το ιατρείο για να συνταγογράφησω τα φάρμακα του άνδρα μου (ο άνδρας μου πάσχει από χρόνιο πρόβλημα υγείας και η συνταγογράφηση ανά μήνα είναι απαραίτητη). 
       Αφού βρήκα την πόρτα του ιατρείου ανοιχτή, μπήκα μέσα και πήρα το χαρτάκι που υπήρχε με το νούμερο 18! Δεν θα αργήσω πολύ σκέφτηκα, ωστόσο λογάριαζα χωρίς τον ξενοδόχο! 
   Στο τραπέζι που βρίσκεται στο κέντρο του δωματίου υπήρχαν γύρω 17 βιβλιάρια και ο ιατρός ήταν άφαντος. 
    Στη συνέχεια κατάλαβα ότι το ιατρείο το ανοίγει ένας καφετζής που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πάνω και κάνει εξυπηρετήσεις σε όσους πίνουν τον καφέ τους στο συγκεκριμένο καφενείο, αφού όταν κατέφθασε ο ιατρός κατά τις 9:30 (!)ως δια μαγείας εμφανίστηκαν οι ασθενείς που όση ώρα περίμενα δεν υπήρχε κανείς. 
     Εντύπωση μου έκανε η οικειότητα του καφετζή στο χώρο αφού όχι μόνο άνοιγε την αίθουσα αναμονής αλλά είχε όχι μόνο κλειδί για το ιατρείο, αλλά και μια  μεγάλη άνεση αφού άνοιγε και τον υπολογιστή του ιατρού!!!!!........



      Όση ώρα περίμενα, ασθενείς που δήθεν είχαν έρθει και αφήσει τον βιβλιάριο τους στον καφετζή εξυπηρετούνταν πριν από μένα, μέχρι και ο καφετζής εξυπηρετήθηκε αφού είχε πρόβλημα στο πόδι όπως δικαιολόγησε ο ιατρός που τον εξέτασε. 
     Η ώρα είχε πάει 13:30 ώσπου βγαίνει ο ιατρός και ανακοινώνει ότι δεν θα δει άλλους ασθενείς γιατί εφημερεύει στην Κατούνα και πρέπει να φύγει….. Εγώ και άλλα 4 άτομα φύγαμε από το ιατρείο χωρίς να εξυπηρετηθούμε, ενώ περιμέναμε από το πρωί! 

    Η αγανάκτηση μου είναι μεγάλη καθώς το θέμα με τη λειτουργεία των δημοτικών ιατρείων και την έλλειψη ιατρών είναι μεγάλη. Ωστόσο ευθύνη έχουν όλοι!!        Κατ’αρχήν το ωράριο του ιατρού ποιο είναι; Γιατί δεν έρχεται στην ώρα του ή τουλάχιστον  να έρθει στις 8:00 να εξυπηρετήσει περισσότερους κατοίκους; Δεύτερον, τι δουλειά έχει ο καφετζής να ανοίγει το δημοτικό ιατρείο και να εισχωρεί σε τέτοιο βαθμό στα προσωπικά δεδομένα των ασθενών;

       Δυστυχώς είναι ένα θέμα τόσο λεπτό που έχει σχέση με την υγεία και μας αφορά όλους. Στην ίδια μοίρα μεθαύριο μπορεί να είναι η μάνα σας, ο παππούς σας, το παιδί σας και όλοι θα απαιτήσετε ίση δωρεάν πρόσβαση στα συστήματα υγείας και όχι να ικετεύεται για το αυτονόητο!  
         Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους για την κατάσταση που επικρατεί με σοβαρότητα και με λιγότερες φωτογραφίες στο έργο τους!

Μια ταλαιπωρημένη ασθενής



16 σχόλια:

  1. Εχει δικιο, το ιδιο γινεται και στις φυτειες .κατι πρεπει να γινει με αυτο το θεμα..οι υπευθυνοι να αναλαβουν να λυθει το προβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα που θα ιδιωτικοποιηθει η υγεια να δω τι θα κανετε ολοι εσεις που καλομαθατε στο τζαμπα. Πληρωστε κοροιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Για να συνταγογραφησω φάρμακα του άντρα μου." Έχεις πάει για να συνταγογραφησεις φάρμακα κάποιου άλλου, (πράγμα που ο νόμος απαγορεύει ρητά - στην περίπτωση που ο σύζυγός σου δεν μπορεί να μετακινηθεί οφείλεις να καλέσεις το γιατρό σπίτι σου) οπότε κάπου εκεί τελειώνει το παραμύθι σου περί τάξης.
    Για ανώνυμη πολύ μαχητική σε βρίσκω πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το θέμα είναι οτι έστω και για αυτές τις ημέρες που έρχετε ο γιατρός 1-2 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον να έρχετε στην ωρα του και οχι στις 10:00 η στις 11:00 και να θέλει να φύγει στις 13:00 ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αστο φιλε... γιατι δεν εχουμε κρατησεις απο το μισθο? δεν πληρωνουμε φορουσ? που ειναι οι παροχες του κρατουσ? εσυ προφανωσ εισαι απο κεινουσ που δεν εχουν πληρωσει ποτε και φεσωσουν το κρατος... μηπωσ εισαι ο καφετζησ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΠΗΓΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΤΗΣ? Η ΟΤΙ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ? ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΕΝΑΣ ΚΑΦΕΤΖΗΣ? ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΠΑΧΑΛΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. XAXAXA! KAFETZHS SE ROLO GIATROY.. A RE ELLADARA....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΛΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΤΙ ΩΡΑ ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ 4 ΑΤΟΜΑ? ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΔΩΣΕ ΑΛΛΟΥ ΟΡΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ.. ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ.. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ....? Α ΞΕΧΑΣΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΒΙΣΜΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕΤΖΗ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημιουργήθηκε ένα πρόβλημα, εκ του ουκ άνευ. Οι μικρές, πλέον, κοινωνίες στα χωριά μας τέτοια τουλάχιστον θέματα θα έπρεπε να τα έχουν λύσει και μάλιστα με το καλύτερο τρόπο.
    Διότι: α. οι συνταγογραφήσεις είναι συγκεκριμένες αφού και τα άτομα είναι γνωστά και το ιατρικό ιστορικό τους είναι γνωστό στους γιατρούς. β. ο αριθμός των συνταγογραφήσεων
    (σπανίζουν οι εξετάσεις ασθενών) πάλι είναι πολύ μικρός συγκριτικά με άλλα Περιφερειακά Ιατρεία. Γνωρίζω πολύ καλά ότι Ιατροί σε παρόμοια Π. Ιατρεία εξετάζουν και συνταγογραφούν
    καθημερινά περισσότερα των 30 επισκεπτών. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Ιατρός δεν εξυπηρέτησε τα 4 άτομα, όπως επίσης δεν καταλαβαίνω τη διαμεσολάβιση ¨των όποιων¨ στο τόσο ευαίσθητο
    θέμα, της υγείας. Καλό θα είναι και με αφορμή του Δημοσιεύματος, να επανασχεδιάσει, η μικρή, κοινωνία τις επισκέψεις του Ιατρού και να καταργήσει διαμεσολαβητές.
    Στην Υγεία δεν χωράει επαγγελματισμός, κερδοσκοπισμός και διαχωρισμός ασθενών σε φίλους και μη.
    Ελπίζω η η Δημοσίευση σας, της επιστολής, να συμβάλλει ουσιαστικά. Απευθύνεται δε, προς τον Ιατρό, τους Τοπικούς Άρχοντες και εν μέρει σε άλλους επαγγελματίες της υγείας.
    Είναι που πληρώνουν για εξετάσεις και έκτακτα, θα ταλαιπωρούνται και για τη συνταγογράφηση; Ούτε δίκαιο είναι, ούτε ηθικό.
    Επιπροσθέτως. Ας γνωρίσουν όλοι.
    Η Υγεία δεν είναι χώρος ούτε για Πολιτική, ούτε για οικονομική εκμετάλλευση....
    ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΡΕΝΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητοί μου, γιά την κατάντια του αγροτικού ιατρείου και γενικώτερα όλων των μονάδων υγείας, έχει η κυβέρνηση που με τις αποφάσεις της έχει απαξιώσει την υγεία σε όλες τις βαθμίδες και όχι οι κάτοικοι του χωριού. Πράγματι στο τραπέζι της αίθουσας αναμονής εναποθέτουν τα βιβλιάρια τους για να τηρείται σειρά προτεραιότητας, τα νούμερα όμως τα δίνει ο γιατρός κατα την άφιξη του. Γιατί είναι περίεργο ότι δεν περιμένουν στην αίθουσα μέχρι την άφιξη του γιατρού? 'Αλλωστε το ίδιο δεν συμβαίνει σε Δημόσιες Υπηρεσίες και Τράπεζες όπου στον αριθμό προτεραιότητας αναφέρει χρόνο αναμονής, και κατά την διάρκεια αυτού κάνουμε άλλες δουλειές? Οσον αφορά το ωράριο του γιατρού να απευθυνθείτε στην αρμόδια υπηρεσία. Το ότι ανοίγει την αίθουσα αναμονής " ο καφετζής" προκειμένου οι ασφαλισμένοι να εναποθέτουν τα βιβλιάρια τους για την σειρα προτεραιότητας δεν είναι επιλήψιμο από την στιγμή που το κράτος δεν έχει φροντίσει για κάτι διαφορετικο!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι υπευθυνοι θα δωσουν καμια απαντηση... η θα μασ ξαναθυμηθουν στισ εκλογες; και στισ Φυτειεσ το ιδιο χαλι γινεται...εδω ο Αστακοσ και η Μαχαιρα μπηκαν σε προγραμμα τηλειατρικησ κι εμεισ ακομα 100 χρονια πισω... φοβαμαι μην έρθει η Undra...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 1ον Είναι πολύ πολύ άσχημο να δημοσιεύονται τέτοιου είδους παράπονα των κατοίκων φωτογραφίζοντας συχωριανούς τους με περιγραφές του τύπου "ο καφετζής", λες και δεν ξέρουμε για ποιον μιλάει. Αυτά στο χωριό μου (παπαδατιώτης είμαι) τα λέμε ρουφιανιές... αλλά γι' αυτό την ευθύνη έχει ο διαχειριστής του BLOG που επιτρέπει να μετατρέπεται ένα χώρος ενημέρωσης σε στήλη κουτσομπολιού.
    2ον Επί της ουσίας: στο χωριό-όπως και στα περισσότερα χωριά της ελληνικής επικράτειας-ζουν ως επί το πλείστον ηλικιωμένοι. Οι οποίοι από τα χαράματα σπεύδουν να πάρουν σειρά για να γράψουν τα φάρμακά τους, δυο φορές την εβδομάδα. Το γεγονός ότι ένας πολύ νεώτερός τους άνθρωπος που διατηρεί καφενείο δίπλα στο ιατρείο, εξυπηρετεί μια στρεβλή κατάσταση του συστήματος υγείας και ανοίγει την πόρτα του Ιατρείου, πριν την άφιξη του γιατρού, για να μην ξεπαγιάσουν οι παππούδες και οι γιαγιάδες, δεν νομίζω πως είναι επιλήψιμο.
    3ον Ο ίδιος "κακός καφετζής" είναι αυτός που επί μήνες άπλωσε καλώδιο από το καφενείο του και παραχωρούσε internet στο αγροτικό ιατρείο για να γίνει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όταν ο δήμος δεν είχε φροντίσει να έχει σύνδεση στο internet το ιατρείο. Έτσι γινόταν η συνταγογράφηση των φαρμάκων και των παπαδαταίων και των κυριών από τη Μαχαλά.
    Τέλος, όλα αυτά είναι μικρότητες. Οι κοινωνίες των χωριών μας ήταν μαθημένες στην αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και την αλληλοϋποστήριξη. Σε εποχές που το κράτος δυσλειτουργεί ας μην αφήσουμε την κακία και τη μικροπρέπεια να μας απομακρύνει τον ένα από τον άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτά στο χωριό μου (παπαδατιώτης είμαι) τα λέμε ρουφιανιές...

    Εσείς μορείτε να τα λέτε όπως θέλετε, αυτό που είναι στην πραγματικότητα, είναι αναφορά σε πραγματικά γεγονότα και προβλήματα, φυσικό δικαίωμα κάθε ανθρώπου.
    10ν Δεν αναφέρεσθε στα συμβάντα
    20ν Στο επί της ουσίας, βάλτε κι ένα "κατα τη γνώμη μου", (η οποία βέβαια καθόλου αντικειμενική δεν είναι)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 9:18΄ εσείς καλά τα βολεύεται συναμεταξύ σας, αναρωτηθήκατε όμως πρώτον αν είναι νόνιμα όλα αυτά και δεύτερον αν ξεπέσει και κάνας ξένος αυτός δεν έχει ψυχή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. κυριε Γκουμα πηγενε και κατσε εσυ δυο μερες να περιμενης και να περναει ο κυριος αυτος οποιον θελει στον Γιατρο και οταν τον ρωτασ που ηταν αυτος να σου λεει ηταν για κατουριμα,,,,,,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!

    Το Περιφερειακο Ιατρειο Φυτειων ειναι χωρις ιατρο απο 15 Σεπτεμβριου λογω αναρςτικης αδεια της ιατρου.Η ιατρος επεστρεψε απο αδεια 20 Αυγουστου (ειχε αδεια εγκθμοσυνης,λοχειας,ανηλικου τεκνου)για εναμιση περιπου χρονο,και μετα απο ενα μηνα εργασιας ξαναπηρε αδεια...
    Παρολο που οι υπευθυνοι (Δημαρχοι κτλ)ειναι ενημερωμενοι,δεν εχουν προβει σε καμια ενεργεια!!!
    Οι Φυτειες (1500 κατοικοι) εξυπηρετουνται?απο το ιατρο της Παπαδατου μια φορα καθε 10-15 μερεσς,οταν του το επιτρεπουν χςρισ ο συγκεκριμενος ιατροσ να ειναι υποχρεωμενος,να παρασχει τις υπηρεσιες του στο Ιατρειο Φυτειων.Ειναι μια εθελοντικη προσφορα του συγκεκριμενου ιατρου!!!
    Αντι λοιπον,να λοιδωρουμε τον ιατρο ασ διαμαρτυρηθουμε στους αρμοδιους για τη λθση του προβληματος μας.
    Οσον αφορα το καφετζη ας φανταστο με τους υπερηλικες να περιμενουν απο τις 6 το πρςι στο κρυο και τη βροχη την προσφορα του αυτη ας την δουμε πραξη,βοηθεια,αλληλεγγθη και οχι.......

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο