Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Στις Φλόγες πλοίο με 466 επιβάτες

Στις φλόγες πλοίο με 466 επιβάτες
Ώρες αγωνίας ζουν οι 466 επιβάτες του πλοίου Norman Atlantic , στο γκαράζ του οποίου εκδηλώθηκε πυρκαγιά, ενώ αυτό έπλεε βορειοδυτικά των Οθωνών, κοντά στην Κέρκυρα.
Οι επιβάτες έχουν συγκεντρωθεί στο κατάστρωμα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετοί πήδηξαν στη θάλασσα αλλά περισυλλέγησαν σώοι.....

Δίπλα στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Νorman Αtlantic» έχει σπεύσει το πλοίο «spirit of Piraeus».
Σύμφωνα με στέλεχος της ναυλώτριας εταιρείας του πλοίου, ήδη από το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση εγκατάλειψής του, καθώς η φωτιά είναι μεγάλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά. 
Την όλη επιχείρηση συντονίζει το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου σε συνεργασία με την Ιταλική ακτοφυλακή.
Στο σημείο βρίσκεται ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού που απογειώθηκε από τη βάση του Μαραθώνα ενώ έσπευσαν και δύο ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής.
Στην περιοχή αναμένεται, πλην των σκαφών του Λιμενικού να σπέυσουν και τέσσερα ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος c-130, δύο φορτηγά πλοία και το κρουαζιερόπλοιο "Cruise Europα" για να συνδράμουν την επιχείρηση 
Το πλοίο Νorman Αtlantic είχε αναχωρήσει στις 5:30 το απόγευμα από την Πάτρα με προορισμό την Ιταλία μέσω Ηγουμενίτσας και σε αυτό επιβαίνουν συνολικά 411 επιβάτες,222 οχήματα και 55 άτομα πλήρωμα.


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο