Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΑΓΡΙΝΙΟ: Με εισαγγελική εντολή 16χρονη μαθήτρια «χωρίς» οικογένεια

-Οι γονείς ζητούν την επιστροφή της κόρης τους
-Με εισαγγελική εντολή «χωρίς» οικογένεια
-Φιλοξενείται σε στέγη θηλαίων στο Παλαιό Φάληρο

    Συγκέντρωση συμπαράστασης στην οικογένεια 16χρονης μαθήτριας από το Αγρίνιο θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα από πρώην συμμαθητές και οικογενειακούς της φίλους, στις 15:00 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. Η νεαρή φιλοξενείται σε ίδρυμα στο Παλαιό Φάληρο, ενώ η οικογένεια ζητά την επιστροφή της στο σπίτι.
      Τον περασμένο Γενάρη έπειτα από καταγγελία καθηγητών που ανησύχησαν για την υγεία της, αφού σταμάτησε να τρώει και έχανε συνεχώς βάρος, η 15χρονη τότε μαθήτρια της τρίτης γυμνασίου έφυγε με περιπολικό από το σχολείο της και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά. Εκεί παρέμεινε για τρεις μήνες και υποβλήθηκε σε θεραπεία έτσι ώστε να επιστρέψει στο κανονικό της βάρος, για να αποφευχθούν πιθανά προβλήματα υγείας που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή της...........



    Κατά τη διάρκεια αυτών των μηνών σύμφωνα με οικογενειακό φίλο της 16χρονης, οι γονείς της την επισκεπτόντουσαν συχνά. 

     Έπειτα όμως από καταγγελία συγγενικού της προσώπου (α΄ βαθμού) πως αυτοί ευθύνονταν για την απώλεια βάρους, ο γιατρός που την παρακολουθούσε δεν υπέγραψε έτσι ώστε η κοπέλα να επιστρέψει σπίτι της. Αντιθέτως υπέγραψε να φιλοξενηθεί σε ίδρυμα του Παλαιού Φαλήρου για να ακολουθήσει θεραπεία και να απομακρυνθεί από το οικογενειακό της περιβάλλον.
     Σύμφωνα με πληροφορίες από την ίδια πηγή, κάτι τέτοιο δεν συνέβαινε αφού οι γονείς της κοπέλας ανησυχούσαν για την κατάσταση της κόρης τους, την οποία επισκέπτονταν όσο συχνότερα μπορούσαν. Τους τελευταίους οκτώ μήνες η 16χρονη φιλοξενείται στη Στέγη Θηλαίων «Ο Άγιος Αλέξανδρος» στο Παλαιό Φάληρο και παρακολουθεί κανονικά τα μαθήματά της σε σχολείο της περιοχής, ως μαθήτρια πλέον της πρώτης λυκείου.
           Η μητέρα της συνέχισε να την επισκέπτεται στο ίδρυμα στο οποίο βρίσκεται τους τελευταίους οκτώ μήνες, όμως το τελευταίο δίμηνο σύμφωνα με τον οικογενειακό φίλο, της απαγορεύτηκε να βλέπει το παιδί. Αφορμή η επίσκεψή της στο καινούργιο σχολείο της κόρης της χωρίς να ειδοποιήσει την διευθύντρια του ιδρύματος.
      Όπως ανέφερε όμως στην «Σ» η Διευθύντρια του ιδρύματος κ. Έλενα Κόγια, ποτέ δεν απαγορεύτηκε στη μητέρα να επισκέπτεται το παιδί, ενώ μάλιστα η ίδια ακύρωσε τηλεφωνικά την τελευταία της προγραμματισμένη επίσκεψη.
       Αυτό που αξίζει να σημειωθεί πάντως είναι πως η νεαρή φιλοξενείται στο εν λόγω ίδρυμα ύστερα από εισαγγελική εντολή, έτσι ώστε να ακολουθήσει συγκεκριμένη θεραπεία μακριά από το συγγενικό της περιβάλλον. Κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει μόνο με νέα εισαγγελική εντολή ή ακολουθώντας η ίδια τις νόμιμες διαδικασίες μετά από την ενηλικίωσή της.

Μπάμπης Τσιρώνης
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
http://sinidisi.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο